Ηλίας Καματερός για συμφωνία Πρεσπών: Παίρνουμε πίσω το όνομα και την ιστορία μας

19
521

Ηλίας Καματερός: Παίρνουμε πίσω το όνομα και την ιστορία μας.

Στην συμφωνία των Πρεσπών, τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής Ηλίας Καματερός μιλώντας σήμερα στο Κόκκινο Ρόδου 103.7 και την Πόλυ Χατζημάρκου και στο Κανάλι Ένα 90.4 του Πειραιά.
Ο Ηλίας Καματερός υπογράμμισε πως το κύριο διακύβευμα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι η αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε ειρηνικές σχέσεις, σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας με την γείτονα χώρα, σε αντίθεση με τον εθνικισμό ο οποίος εντείνει τα προβλήματα και αφήνει περιθώριο για παρεμβάσεις από την πλευρά της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.
«Όλοι αυτοί που φοβούνται ή λένε ότι προδίδουμε την ιστορία και δίνουμε την Μακεδονία δεν είναι καλά πληροφορημένοι, υπάρχουν βέβαια και οι καλοθελητές οι οποίοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν το πατριωτικό συναίσθημα. Αν όμως όλοι αυτοί ενημερωθούν καλά και αν ξέρουν τι γίνεται την περίοδο αυτή και τι διακυβέυματα υπάρχουν, θα καταλάβουν ότι όχι μόνο δεν δίνουμε το όνομα και δεν προδίδουμε την ιστορία μας, αλλά αντίθετα τα παίρνουμε πίσω εκεί που οι άλλοι τα είχαν δώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Καματερός.
Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής σε ερώτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση σημείωσε πως: «Τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και η αντίθεση μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων. Έτσι μπαίνει θέμα εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση με την έννοια του να ολοκληρώσει αυτά που έχει να κάνει στο διάστημα που της έχει απομείνει και έχει δρομολογήσει π.χ. αύξηση κατώτατου μισθού, συνταγματική αναθεώρηση κ.α. Είναι ένα πρόγραμμα επόμενων μηνών που πρέπει να εφαρμοστεί και δείχνει την διαφορετική κατεύθυνση που κοιτάμε εμείς σε σχέση με την δεξιά. Έτσι οι πολιτικές δυνάμεις και οι βουλευτές καλούνται να τοποθετηθούν πάνω σε αυτά τα ζητήματα».
Σχετικά με τον εκφοβισμό βουλευτών ο Ηλίας Καματερός τόνισε ότι οι τακτικές αυτές θυμίζουν άλλες εποχές και η ΝΔ έχει προσχωρήσει επίσημα στις πρακτικές εκφοβισμού, αφού όχι μόνο τις καλύπτει αλλά τις ενθαρρύνει.
«Ακούσαμε από εκπρόσωπο τύπου της να λέει ότι όχι μόνο είναι δικαίωμα των πολιτών αλλά είναι και καθήκον τους να εκφοβίζουν τους βουλευτές».
Για το μεταφορικό ισοδύναμο στα εμπορεύματα και την ελάχιστη συμβολή του στις επιχειρήσεις όπως λανθασμένα ισχυρίζονται κάποιοι, ο βουλευτής Δωδεκανήσου απάντησε με μία ερώτηση: «Αν τα μεταφορικά είναι τόσο λίγα γιατί τότε οι τιμές στα νησιά μας είναι υψηλότερες συγκριτικά με τις τιμές στο κέντρο και μάλιστα στο όνομα του μεταφορικού κόστους;».

Γραφείο Τύπου

ΗΧΗΤΙΚΟ: https://www.mixcloud.com/Kokkino_Rhodes/%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%89%CE%BD/

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι ποιο μαγκες ειναι οι 6 με το κατι τι τους για να γινετε 151. Εσεις κορόϊδα 145 κοιμαστε…..😁😂😁😂ΥΓ. Πριν ψηφισεις να θυμηθεις τα Θεοφανια και τις γραφες που διαβαζες στον Αγιο Παυλο. Καλη φωτιση να δωσει ο Θεος.

  2. ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ Κ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ?ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Κ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

  3. Κύριε Ηλία μου θα ήθελα πραγματικά να μας ενημερώσετε για το τι γίνεται και ποιο είναι το διακύβευμα γιατί από το προσύμφωνο δεν προκύπτει κάποιο όφελος. Τουναντίον φαίνεται να τα δίνουμε όλα χωρίς να πάρουμε κάτι. Γι’ αυτό σας παρακαλώ να μου αναφέρετε σε ποια άρθρα του προσυμφώνου αναφέρεστε. (όχι ότι περιμένω να απαντήσετε, ρητορικό είναι το ερώτημα).

  4. Θα πάρετε άξια το όνομα των ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ για ακομα μια φορά. «Ο Λυκος κι αν εγερασε κι αλλαξε το μαλλι του, μήτε την γνώση του άλλαξε μητε την κεφαλή του» –

  5. μπραβο συντροφε!
    το ΣΝΟΦ και ο συντροφος ο Ντελτσεφ ο Γκοτσεφ τωρα δικαιώνονται!
    Βορεια και Νοτια Μακεδονια,
    οπως Βορειο και Νοτιο ΒιετΝαμ , Βορεια και Νοτια Κορεα

  6. Αλήθεια κ. Καματερε τι ακριβώς παίρνουμε πίσω από τους Σκοπιανούς ? Μήπως την Βόρεια Μακεδονία? Μήπως την Μακεδονική γλώσσα? ή μήπως την Μακεδονική ιθαγένεια? Αν δεν απατώμαι με την συμφωνία των Πρεσπών τα δώσατε πλουσιοπάροχα στα Σκόπια.

  7. το Σύνταγμα στο εξής θα προβλέπει συγκεκριμένες μεταγραφικές περιόδους για τις μετακινήσεις των βουλευτών

  8. —- Για κύρωση συμφωνίας με άλλο κράτος απαιτούνται τα 3/5 των βουλευτών—-
    — Aρθρο 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος —
    ttps://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/syntagma-tis-ellados/arthro-28-syntagma-tis-ellados-kanones-toy

  9. Αγαπητε κυριε Καματερε , δεν ξερω πραγματικα εαν ειστε ανιστοριτος η απλσ ασχετος για αυτο θα σας παραθεσω δυο γεγονοτα τα οποια βεβαια δεν ξερω εαν βαραινουν στη ζυγαρια παραπανω απο την καρεκλα στην οποια ειστε γατζωμενος και βολεμενος. Ζωντας και μεγαλωνοντας στη Θεσσαλονικη στα μεσα της δεκαετιας του 70 οταν και μολις ειχαμε αποκτησει τηλεοραση , βλεπαμε κσθημερινα τις ωρες μη λειτουργιας της το σημα της Γιουγκοσλαβικης τηλεορασης με τον τιτλο ΜΑKEDONIA TV και ζουσαμε καθημερινα τον πονο ανθρωπων καποιας ηλικιας που ειχαν χασει πατεραδες και παππουδες στους βαλτους της Μακεδονιας ακολουθωντας το παραδειγμα του Παυλου Μελα του Τελου Αγρα και πολλων τετοιων γιγαντων που ειμαστε τοσο μικροι ακομη και να προφερουμε το ονομα τους. Ποιοι ειστε εσεις βρε ανυπαρκτοι που πετατε στη λασπη τη θυσια τους; Που μαθατε ιστορια;

  10. Λιγα μολις χρονια αργοτερα ο τεραστιος ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ καλεσε ενα βραδυ στο γραφειο του τον ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ και του εδωσε εντολη να παει στη Θεσσαλονικη και να στησει σε δυο μερες την ΕΡΤ 3 σαν αντιβαρο στη Γιουγκοσλαβικη προπαγανδα . Ποσο μακρυα εβλεπε αυτος ο γενναιος και ποσο κοντα δεν μπορειτε καν να δειτε εσεις και οι ομοιοι σας ….. Ποσο σπαρακτικο , αληθινο και προφητικο ηταν το δακρυ του στην περιφημη δηλωση του Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ξεροντας οτι καποια στιγμη θα υπαρξει τοσο ο εφιαλτης που θα προδωσει οσο και ο εγκληματιας που θα ανοιξει την συγχρονη κερκοπορτα … Ντροπη σας για αυτη την εθνικη μειοδοσια. Οταν ομως θα αλλαζουν οι γειτονες μας τους νομους τους το συνταγμα τους και την ονομασια τους δεν θα μπορει τιποτα να αναστρεψει την προδοσια σας. Αυτα τα λιγα γιατι εαν συνεχισω θα σας ξεγυμνωσω τελειως. Τελειωνοντας να θυμαστε οτι δεν υπαρχει τιποτα χειροτερο απο τον κακο γειτονα…..

  11. Δεν περιμενε ποτε κανενας απο εμας τους ηλιθιους που σε ψηφισαμε οτι μπορει να εισαι ενας Αντιχριστος Ανθελληνας Εθνοπροδοτης τρελαμενος με την εξουσια και την καρεκλα. ομως Ηλια να θυμασε οτι οχι απλα δεν ξαναβγαινεις βουλευτησ αλλα γενεες των Γενεων θα σε φτυνουν καταμουτρα και το ονομα σου περασε στην συχρονη ιστορια της Ελλαδος με μαυρα γραμματα αναμεσα στους μεγαλυτερους Εθνοπροδοτες τησ χωρας. απορω και θελω να δω με τι μουτρα θα κυκλοφορησεις στην Κω μετα τισ προσεχεις εκλογες. τοτε θα καταλαβης ποση αηδια νιωθουμε ολοι οι Κωοι στο προσωπο σου.

  12. Επειδή στην Κω είναι όλοι ΠΑΣΟΚ και σύριζα δεν λέει πως δεν είστε προδότες από εμάς θα το βρειτε στην κάλπη…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ