Δ. Κρεμαστινός: Τακτική Ναστραντίν Χότζα ο Α. Τσίπρας…

1
172

Ο πρωθυπουργός εφαρμόζει τακτική Ναστραντίν Χότζα για τα προβλήματα του Αιγαίου

Δημιουργεί ο ίδιος τα σοβαρότατα προβλήματα και προσπαθεί να τα ωραιοποιήσει.

13.12.2016

 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε τα εξής:

 

«Σήμερα, όπως ξέρετε, καλωσορίζουμε στη Δωδεκάνησο τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα που επισκέπτεται τη Νίσυρο και την Τήλο για να εξαγγείλει τη νησιωτική του πολιτική. Καλό θα ήταν βέβαια να επισκεφθεί την Κω που βρίσκεται λίγα μίλια από τη Νίσυρο για να διαπιστώσει το πώς ζουν οι άνθρωποι μέσα στα hot spots και πώς αντιδρά η τοπική κοινωνία.

Οι συνθήκες διαμονής είναι επιεικώς άθλιες, σε ένα δωμάτιο μπορείς κανείς να βρει και 10 ανθρώπους να ζουν. Το μέγα όμως πρόβλημα είναι γιατί να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες στα νησιά μας όπου ο τουρισμός ανθούσε και ποια θα είναι η επίλυση του προβλήματος.

Δυστυχώς, πρέπει να δεχθούμε ότι ο Πρωθυπουργός εμφανίζει τακτική Ναστραντίν Χότζα, ο οποίος αφού έβαλε όλα τα ζώα της αυλής μέσα σε ένα δωμάτιο και οι συνθήκες για τον ιδιοκτήτη ήταν αφόρητες, ο Ναστραντίν Χότζας έβγαλε από μέσα μερικές κότες και άφησε τα γαϊδούρια, τις αγελάδες, τις κατσίκες και έπειτα ρώτησε τον ιδιοκτήτη: «δεν είσαι τώρα καλύτερα;». Ο ιδιοκτήτης απάντησε «ναι είμαι τώρα καλύτερα». Ο Ναστραντίν Χότζας γύρισε προς τον κόσμο και είπε: είδατε τι κάνω εγώ για να βοηθήσω τον άνθρωπο;

Ο Πρωθυπουργός επέβαλε τον ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου στο ύψος του 24%, αγνοώντας το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ. Αυτό το νομοθέτησε. Ακόμα και ο Προϋπολογισμός που ψήφισε η κυβέρνηση πριν μερικές μέρες το περιλαμβάνει. Τώρα υπόσχεται ότι θα αναστείλει τον ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό πρόβλημα για άγνωστο χρόνο. Μήπως μέχρι τις εκλογές, για να επανέλθει ο ΦΠΑ θριαμβευτικά μετά τις εκλογές;

Η αύξηση του ΦΠΑ, αν και ζητήθηκε και θεσμοθετήθηκε στο 1ο και στο 2ο Μνημόνιο, δεν εφαρμόστηκε ποτέ γιατί αρνήθηκαν οι κυβερνήσεις να την εφαρμόσουν για εθνικούς λόγους, λόγω του ανταγωνιστικού τουρισμού που υπάρχει μεταξύ των νησιών μας και της απέναντι τουρκικής ακτής.

Ακόμα και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας μάλιστα βοήθησε στο να μην εφαρμοστεί ο αυξημένος ΦΠΑ και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να τιμηθεί από τους δήμους όλων των νησιών και ιδιαίτερα από τον μεγαλύτερο δήμο που είναι ο Δήμος Ρόδου. Μόνο και μόνο για να αναδειχθεί η σοβαρότητα του θέματος για τα νησιά.

Η αύξηση του ΦΠΑ των νησιών δεν πρέπει απλώς να ανασταλεί, πρέπει να καταργηθεί. Αυτή είναι η σωστή θέση γιατί ο αυξημένος ΦΠΑ θα καταστρέψει τελείως την οικονομία των νησιών. Ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν κατήργησε την αύξηση αλλά την πρότεινε από μόνος του στους δανειστές μεταξύ των μέτρων εκείνων που του είχαν ζητήσει να λάβει. Αυτή είναι η αλήθεια.

Η πολιτική, όμως, του Ναστραντίν Χότζα επεκτείνεται και στο επίδομα που δίδεται εκτάκτως αντί της 13ης σύνταξης την οποία είχε υποσχεθεί για όλους. Ένα επίδομα που δεν προέρχεται από τις επενδύσεις, την παραγωγή, αλλά από τη φορολογία όλων, το οποίο δίδεται στους φτωχότερους Έλληνες.

Όμως, όταν η μεσαία τάξη, η οποία πλήττεται σκληρά, μέσα σε λίγο χρόνο θα χρειαστεί και αυτή για να επιβιώσει επιδόματα κανένας δεν θα μπορέσει να της προσφέρει. Μάλιστα, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού ο Πρωθυπουργός είπε ότι «μας λέγατε ότι θα έρθει ο κόφτης και ήρθε ο δότης». Τα 2,5 δις της σκληρής φορολογίας που επιβάλλονται για το 2017 είναι κόφτης ή δότης;

Το να παίρνεις 2,5 δις και να δίνεις μισό εκατομμύριο στους φτωχούς και πεινασμένους δεν λέγεται δότης, αυτό λέγεται ελεημοσύνη. Έτσι κατάντησε δυστυχώς την Ελλάδα σήμερα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τώρα, σχετικά με το μεγάλο εθνικό θέμα που αφορά όλο το Αιγαίο δεν γνωρίζουμε ποιος το χειρίζεται. Το χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών δηλαδή η Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο κ. Καμμένος ο οποίος προ μηνών είχε δηλώσει ότι διαβεβαίωσε την υφυπουργό Νούλαντ των ΗΠΑ ότι θα παραχωρήσουμε για εκμετάλλευση τα πετρέλαια του Αιγαίου και μάλιστα έδωσε και το ποσοστό.;

Βεβαίως, όταν ο κ. Καμμενος εκλήθη στη Βουλή για να το επιβεβαιώσει, δεν προσήλθε ποτέ. Δυστυχώς όμως, η περιπλοκή του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην εξωτερική πολιτική της χώρας τώρα καθίσταται επικίνδυνη. Όταν η Τουρκία παραγγέλνει τα αόρατα ραντάρ και εξαπολύει κατασκοπευτικό δορυφόρο που παρακολουθεί τα γεγονότα σε απόσταση ενός μέτρου από το έδαφος, ο κ. Καμμένος στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ντυμένος με στολή παραλλαγής απειλεί θεούς και δαίμονες και υβρίζει τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο για τον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική μιας χώρας.

Εμείς ανέκαθεν υποστηρίζουμε την πολιτική της φιλίας με τους γείτονές μας, τείνουμε χείρα φιλίας. Επιζητούμε τα προβλήματά μας να επιλυθούν κοινή συναινέσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με βάση το διεθνές δίκαιο. Η χώρα μας θα έπρεπε, αντί να απαντά σε κάθε πρόκληση,  θα έπρεπε την πρόκληση να την μεταφέρει κατ’ ευθείαν σε επίπεδο αρχηγών κρατών της ΕΕ και, ενδεχομένως, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι παληκαρισμοί εσωτερικής κατανάλωσης μπορεί να βλάψουν ουσιαστικά τα συμφέροντα της χώρας  και να την εκθέσουν σε μεγάλους κινδύνους. Είναι η πολιτική που ανέκαθεν εφάρμοσε η Ελλάδα με πρωτοστάτη τον Ανδρέα Παπανδρέου και όχι η πολιτική του να απαντούμε και εμείς κατά τρόπο ανεπίτρεπτο η οποία είναι ανάρμοστη για μια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα.»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. δώσε κάτι απο τα εκατομμύριά σου και στους φτωχούς που θυμήθηκες να το παίξεις πονόψυχος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ