«Χαστούκι» Μέρκελ σε Τσίπρα σε παγκόσμια LIVE μετάδοση: Ούτε… λέξη για τις διαπραγματεύσεις!

15
1834

Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbomb.gr:

Όχι στήριξη, όπως περίμεναν κάποιοι… αιθεροβάμονες, αλλά ούτε καν λέξη για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, και το ελληνικό πρόγραμμα γενικότερα, δεν είπε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο

Αναφερόμενη ειδικότερα στο ελληνικό πρόγραμμα και τη διαπραγμάτευση, η κ. Μέρκελ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα συζητήσουμε για το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, αλλά δεν είναι εδώ ο τόπος, όπου λύνονται αυτά τα θέματα…». Και πρόσθεσε: «Οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους τρείς θεσμούς και το Eurogroup. Οι συζητήσεις μας δεν είναι πάντα εύκολες, αλλά είναι πάντα ειλικρινείς».

Επί της ουσίας, η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης έριξε «πόρτα» στον Έλληνα πρωθυπουργό, παραπέμποντάς τον στις αποφάσεις και τις συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο Θεσμών.

Με απλά λόγια, η νέα προσπάθεια του κ. Τσίπρα να αναγάγει τη διαπραγμάτευση στο επίπεδο της πολιτικής διαβούλευσης έπεσε για πολλοστή φορά στο κενό.

Όπως έγινε απόλυτα αντιληπτό από τις δηλώσεις των Μέρκελ και Τσίπρα, η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε ουσιαστικά τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώσει την πλήρη υποταγή του στο Προσφυγικό, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αλλά και το Κυπριακό.

Και βεβαίως, δικαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, το οποίο είχε προβλέψει ότι η κ. Μέρκελ θα έριχνε «πάγο» στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης.

Απαντώντας, από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να δηλώσει απλώς ότι «θα πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη το μήνυμα ότι η Ελλάδα από μέρος της κρίσης έγινε μέρος της λύσης. Οι Έλληνες έκαναν τεράστιες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης».

Και, όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσε να χρησιμοποιήσει τη γνωστή επωδό του για τους «υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ενημερώσω την καγκελάριο Μέρκελ για την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

«Όραμά μας είναι η ανάπτυξη να μην αφορά μόνο στατιστικές και αριθμούς αλλά να ανακουφίσει όλους εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τεράστιες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ: Η Καγκελάριος βάζει «πάγο» στον Έλληνα πρωθυπουργό

Το «καρφί» της Μέρκελ για το προσφυγικό

Αναφερόμενη ειδικότερα στο προσφυγικό, η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί στη μοίρα της, πρέπει να υπάρξει μια λύση για το θέμα της Συνθήκης ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία.», ωστόσο δεν παρέλειψε να πει ότι «η Ελλάδα έχει να λύσει ακόμη πολλά προβλήματα».

Υπενθυμίζεται ότι και κατά τη χθεσινή (15/12/2016) Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), η ίδια είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως προς το θέμα αυτό.

 

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τσιπρας γερμανοτσολιας αμερικανοτσολιας νεοναζι δοσιλογος υπηρετης των τραπεζιτων τοκογλυφων

    ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    • Κατάντια «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ» έφαγε πόρτα από την ΜΕΡΚΕΛ, αυτήν που τον έβαλε να υπογράψει στα τέσσερα αυτά που ούτε δεξιός δεν θα τολμούσε.

      Το θεωρούν τελειωμένο, δεν του δίνουν σημασία και του κλείνουν την πορτα, δεν παίρνει ούτε αυτά που του υποσχέθηκαν για να αναγκάσει τα ζωντανά της κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ψηφίσουν στα τέσσερα τα δεξιά και αντιλαϊκά μέτρα που καταστρέφουν την οικονομία, τους συνταξιούχους και τους άνεργους νέους.

    • Πάμε για εκλογές τον Φεβρουάριο πριν πάρουν χαμπάρι οι συνταξιούχοι τις περικοπές και οι επαγγελματίες τις ασφαλιστικές εισφορές.

      Κανένας δεν θα αντέξει τα νέα μέτρα που ψήφισαν οι βουλευτές ΣφΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα έρθουν το 2017. Θέλουν να καταστρέψουν την μεσαία τάξη πριν πάνε στον αγύριστο.

    • Υποτελής ο Αλέξης, προσφέρει τα πάντα στους Γερμανούς φτάνει να μείνει στην εξουσία αλλά πολύ γρήγορα θα αναγκαστεί για ηρωική έξοδο.

      Έρχονται εκλογές που θα στείλουν τους ΨΕΥΤΕΣ στον αγύριστο. Τρέχουν στον ΣφΥΡΙΖΑ για εκλογές πριν τα ποσοστά τους κατέβουν σε μονοψήφιο αριθμό… Κατάντια του χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑ του «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ», να εκλιπαρεί την ΜΕΡΚΕΛ, αυτήν που τον έβαλε να υπογράψει στα τέσσερα αυτά που ούτε δεξιός δεν θα τολμούσε.

  2. Νόαμ Τσόμσκι:
    Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας όπως αποκαλύπτει σε μια άκρως φιλελληνική και συγκλονιστική συνέντευξη ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής και φιλόσοφος ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ.
    Μιλά για την Ελλάδα και… υποστηρίζει ότι καταστρέφεται βάσει σχεδίου, με σκοπό την τελική υποδούλωση, η οποία θα χρησιμεύσει σαν «μάθημα» σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί.
    Με τον Νόαμ Τσόμσκι συμφωνεί και o καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, Μάικλ Χάντσον, ο οποίος κρίνει ότι η παραμονή στο ευρώ θα οδηγήσει το Βερολίνο στην επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από το να συντρίψει την Ελλάδα.
    Ο Χάντσον θεωρεί ότι καλύτερη επιλογή για το χρέος είναι να προσφύγει η Ελλάδα νομικά στο Διεθνές Δικαστήριο καταγγέλλοντάς το ως απεχθές και στο διάστημα μέχρι να βγει η απόφαση, να προετοιμαστεί για την έξοδο από το ευρώ, καθώς κρίνει ότι η παραμονή σ’ αυτό θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου του Βερολίνου: να συντρίψει την Ελλάδα.

  3. Η κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες. Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό νομικά. Δηλαδή ότι δεν πρέπει να πληρώσει την τρόικα.
    Η υπόθεση θα χρειαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σ’ αυτό το διάστημα θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει το ευρώ και να ανακτήσει τις δυνάμεις και την ανάπτυξή της.

    • Ποια είναι η αποτίμησή σας για τη συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές;
    Μοιάζει σαν η Ελλάδα να παραδόθηκε έπειτα από μια στρατιωτική επέμβαση, η οποία έχει στόχο τα εδάφη σας, τα «ασημικά» σας, αλλά και τον δημόσιο τομέα.
    Το δίλημμα ήταν «παραδοθείτε τώρα, διότι αργότερα θα είναι χειρότερα. Ετσι, ο Τσίπρας παραδόθηκε ολοκληρωτικά.
    Ομως δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Πίστευε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει το ευρώ. Ωστόσο, όπως του έλεγαν ο Βαρουφάκης και ο Αμερικανός σύμβουλός του, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, δεν ήταν τόσο δύσκολο να βγείτε από το ευρώ.

  4. Δεδομένου ότι η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αποδεικνύει ότι η συνέχιση της λιτότητας κάνει τα πράγματα χειρότερα, πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με μια κρίση χρέους;
    Θα είναι μια πολύ χειρότερη κρίση από την προηγούμενη. Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Ελληνες περί το 30%, οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20% και το στύψιμο αυτό θα αναγκάσει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού να μεταναστεύσει πολύ γρήγορα.
    Εν τω μεταξύ οι λαθρομετανάστες καταφθάνουν…………..
    Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα.
    Ισως και ένα εκατομμύριο Ελληνες εργάτες θα αναγκαστούν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά.
    Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης.

  5. Τώρα όμως δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάκαμψης, καθώς έχεις μια ξένη χώρα η οποία έρχεται και σου αφαιρεί περιουσία και δημόσια αγαθά και μετατρέπει τις υποδομές σου και τις υπηρεσίες σου σε είδη προς πώληση.
    Είναι προφανές ότι οι ξένοι επενδυτές θέλουν να αγοράσουν προϊόντα όπως η εταιρεία ηλεκτρισμού, προκειμένου να κάνουν αυξήσεις και να έχουν κέρδη.
    Το κόστος ζωής στην Ελλάδα θα αυξηθεί δραματικά. Αυτή είναι η κατεύθυνση πανευρωπαϊκά. Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Και άλλα αριστερόστροφα κόμματα οδηγούνται σε προγράμματα που μας γυρίζουν στον περασμένο αιώνα.
    Αυτή είναι η επιλογή των Γερμανών και της τρόικας μέσω των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων.
    Πρόκειται για λεηλασία του δημόσιου πλούτου.

  6. Ομως, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, κανένα κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να στερηθεί την περιουσία του. Εδώ δεν είναι μόνο το ότι γίνεται υπέρβαση της δημοκρατίας, αλλά απορρίπτεται ο ίδιος ο ορισμός του κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
    Αρα είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό από μια επίθεση στη δημοκρατία.
    Ο ρόλος της ΕΚΤ είναι να εκπροσωπεί το συμβούλιο των προέδρων των εμπορικών τραπεζών, οι οποίες δίνουν δάνεια σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις ελληνικές υποδομές που θα ξεπουληθούν.
    Ετσι, η ΕΚΤ προσπαθεί να δημιουργήσει μια αγορά για τους πελάτες της. Είναι ο μόνος κοινός ευρωπαϊκός οικονομικός οργανισμός. Δεν υπάρχει άλλος κοινός νομοθετικός ή φορολογικός οργανισμός.
    Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. διοικείται από τους τραπεζίτες. Περνάει η δική τους αντίληψη για το πώς λειτουργεί η οικονομία.
    Πιστεύουν ότι το όποιο δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί μόνο κόβοντας τους μισθούς. Αυτό κάνουν και στην Ελλάδα και έτσι ενισχύουν τη μετανάστευση, ενώ οι λαθρομετανάστες έρχονται….

  7. τσιπρασς.ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

    Χειρότερος του Σαμαρά, ο Τσίπρας.

    Υπήρξε συγκλονιστική η προχθεσινή αποκάλυψη του πρώην υπουργού Οικονομικών και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού της “πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς”, Γιάννη Βαρουφάκη, ότι ο ισόβιος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, τον Ιούνιο του 2014 αποφάσισε να τραβήξει το χαλί στην κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου προκειμένου να την ρίξει, επειδή δεν δεχόταν την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου. Μια υπογραφή που προθύμως έβαλε η “πρώτη φορά κυβέρνηση της αριστεράς”, για να οδηγήσει την Ελλάδα υπό την μόνιμη επιτροπεία και κηδεμονία της Γερμανίας. Ένα τρίτο Μνημόνιο που οδήγησε την Ελλάδα στην παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας της για 99 χρόνια και χρεώνοντάς την με επιπλέον 80 δις ευρώ. Όλα αυτά με μια υπογραφή των καλοθελητών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα έσκιζαν τα Μνημόνια και τα οποία θα τα καταργούσαν με ένα και μόνο άρθρο!!

  8. τσιπρασς.ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ 2

    Εδώ και μήνες, ισχυρίζομαι ότι δεν θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, γιατί δεν συμφέρει την Άγκελα Μέρκελ, ενόψει των δικών της εκλογών που θα γίνουν στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2017.
    Ισχυρίζομαι επίσης, ότι μπορεί εάν σφίξουν περισσότερο τα “γάλατα”, να οδηγηθούμε στη λύση της “Οικουμενικής” για να ικανοποιήσουμε και τον Λεβέντη που την ζητάει από την πρώτη ημέρα που μπήκε στη Βουλή, η “Ένωση Κεντρώων”.
    Γράφοντας, ότι καταλληλότερος για τη Μέρκελ θα ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας, ο άνθρωπος των Αγορών και της ΕΚΤ, του Μάριο Ντράγκι, επιστήθιου φίλου του Γιάννη, αλλά και του Ευκλείδη.
    Έτσι, σήμερα σας λέγω, ότι εάν δεν είναι πρωθυπουργός μιας Οικουμενικής κυβέρνησης ο Γιάννης Στουρνάρας, πιθανότατα να είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος!!
    Πάντως, το σίγουρο είναι, ότι τα σενάρια αυτά τα γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας και γι΄ αυτό πάει στη Γερμανία, κατάλληλα οπλισμένος…
    Οψόμεθα και επανέρχομαι συντόμως…

  9. Κατάντια «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ» να εκλιπαρεί την ΜΕΡΚΕΛ, αυτήν που τον έβαλε να υπογράψει στα τέσσερα αυτά που ούτε δεξιός δεν θα τολμούσε.

    Υποτελής ο Αλέξης, προσφέρει τα πάντα στους Γερμανούς φτάνει να μείνει στην εξουσία αλλά πολύ γρήγορα θα αναγκαστεί για ηρωική έξοδο και εκλογές πριν τα ποσοστά του ΣφΥΡΙΖΑ κατέβουν σε μονοψήφιο αριθμό…

  10. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ ΣΦΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ Χ.Α. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ

  11. εγώ βλέπω πάλι κυβέρνηση Τσίπρα αν γίνουν τώρα οι εκλογές. Ο κόσμος δε θέλει το Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Τους σιχαίνονται. Ειδικά μετά απο αυτό που δε ψήφισαν τα λεφτά για τις συντάξεις κλάφτα χαράλαμπε για τη ΝΔ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ