Η. Καματερός: Χωρικός σχεδιασμός για δίκαιη ανάπτυξη (ΒΙΝΤΕΟ)

5
306

Χωρικός σχεδιασμός για δίκαιη ανάπτυξη
Στην ασυδοσία που υπάρχει ως τώρα, όσον αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη».
Ο Ηλίας Καματερός στην ομιλία του τόνισε πως είμαστε η μοναδική χώρα στην ΕΕ που δεν έχουμε χωροταξικό σχεδιασμό ούτε κτηματολόγιο ούτε δασολόγιο, κι αυτό δεν οφείλεται σε αδυναμία του κράτους, αλλά σε συνειδητή επιλογή, ώστε να εξυπηρετούνται  οι λίγοι και οι «ημέτεροι» και με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται ο παραγοντισμός και το ρουσφέτι. Η ασάφεια και η ασυδοσία που επικρατεί προσελκύει τελικά μόνο «άρπαγες» και όχι σοβαρούς επενδυτές, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης συνεχώς εφευρίσκουμε νέους όρους  για να προσδιορίσουμε την ανάπτυξη, όπως πράσινη, βιώσιμη, αειφόρος, γαλάζια, παραβλέποντας όμως τα ταξικά χαρακτηριστικά, που ούτως ή άλλως έχει, σημείωσε ο Δωδεκανήσιος βουλευτής.
Στη συνέχεια ο Ηλίας Καματερός χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως  το πρώτο και σημαντικό βήμα, για να μπει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η Πολιτεία ώστε να σχεδιαστεί ο χώρος. Η  Αριστερά, ανέφερε, επιδιώκει  να αλλάξει  το μέχρι τώρα μοντέλο στρεβλής ανάπτυξης με προστασία του περιβάλλοντος προς όφελος όλων. Πρότεινε επίσης την πρόβλεψη ασφαλιστικών δικλίδων, οι οποίες θα εξασφαλίζουν τη συνέχεια και ταυτόχρονα να υπάρξουν ρυθμίσεις, αντίστοιχες με τον Αναπτυξιακό νόμο, ώστε να απαγορεύονται επιβλαβείς για το περιβάλλον δραστηριότητες, μέχρι να ολοκληρωθεί  ο σχεδιασμός. Είναι αδιανόητο, είπε, να δίνονται εγκρίσεις για επεκτάσεις  εγκαταστάσεων ξενοδοχείων σε υπερκορεσμένες περιοχές, όταν είναι γνωστό τι προβλήματα δημιουργούνται στον ντόπιο πληθυσμό και στις ντόπιες μικρές επιχειρήσεις.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στον κίνδυνο εξάντλησης των ιχθυοαποθεμάτων των θαλασσών μας από την υπεραλίευση και την αλιεία με βιντζότρατες και τόνισε την ανάγκη ενός ευρύτερου σχεδιασμού.

Ολόκληρη την ομιλία του Ηλία Καματερού μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο link:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΩΝ.ΔΗΛ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΞΑΦΡΙΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΑΘΩΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ

    • Χωρικός σχεδιασμός!!! Άλλη μια π@παριά του μιας χρήσης βολευτή μετά την νησιωτικότητα που όλοι απολαμβάνουμε...

      Τελικά με τις εκλογές τον Φλεβάρη θα πάει από εκεί που ήρθε, στα αζήτητα και πάντα στην μετριότητα. Το μόνο έργο καταστροφής της Κω που θα αφήσει πίσω του το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ και το ότι κατάφερε μαζί με την μούμια ΤΑΣΙΑ να γίνουμε πρώτοι σε ζήτηση ασύλου από τους Μαροκινούς, Αλγερινούς, Πακιστανούς και Αφγανούς. Στον αγύριστο ψεύτες, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ της γιαλατζί αριστερής κυβέρνησης…

  2. ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΕΟΥΣ ΑΦΟΡΗΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ.ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΛΟ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΟΥΝ ΟΣΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ.ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ