Μ. Κόνσολας: Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών για τη ρύθμιση χρεών προς τη ΔΕΗ. Όλοι στη ρύθμιση των 36 δόσεων

0
349

ΘΕΜΑ: «Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών για τη ρύθμιση χρεών προς τη ΔΕΗ. Όλοι στη ρύθμιση των 36 δόσεων εκτός των περιπτώσεων τεκμηριωμένης ρευματοκλοπής»

Αίσιο τέλος στο θέμα της ταλαιπωρίας χιλιάδων πολιτών που οι υπηρεσίες της ΔΕΗ αρνούνταν την υπαγωγή τους στη ρύθμιση οφειλών.

Το θέμα είχε αναδείξει με Ερώτηση του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι πολλοί καταναλωτές, στους οποίους είχε γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης, δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων, γιατί εμφανίζονται να έχουν παραβιάσει το μετρητή τους, χωρίς αυτό να έχει συμβεί ή να τεκμηριώνεται.

Στην πραγματικότητα και στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ στα «χαρτιά» εμφανιζόταν ότι είχε γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης, αυτό δεν είχε συμβεί, με αποτέλεσμα οι πολίτες να θεωρούνται ύποπτοι παραβίασης του μετρητή τους.

Αυτό είχε ως συνέπεια όλοι αυτοί οι πολίτες να μην μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων για τα χρέη προς τη ΔΕΗ και να τους ζητούν να καταβάλουν εφάπαξ το 15% της οφειλής και το υπόλοιπο του ποσού σε 12 δόσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταθάκη προς τον κ. Κόνσολα, το θέμα διευθετείται άμεσα αφού θα μπορούν να ενταχθούν και αυτοί οι καταναλωτές στη ρύθμιση με βεβαίωση από το ΔΕΔΔΗΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ