ΚΚΕ: Για τη δημιουργία «Φυλακών» – Κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων/μεταναστών

4
410

 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΦΥΛΑΚΩΝ» – ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η δημιουργία «φυλακών» – κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, αποδεικνύει ότι είναι σταθερή η επιδίωξη και το σχέδιο της κυβέρνησης να μετατρέψει τα νησιά σε χώρο μόνιμου εγκλωβισμού χιλιάδων κατατρεγμένων από τις ιμπεριαλιστικές σφαγές.

Η δημιουργία τους θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση της απάνθρωπης και επικίνδυνης πολιτική της ΕΕ, τόσο για τους προσφυγές – μετανάστες, όσο και για τους κατοίκους των νησιών.

Επίσης, ούτε λύση ούτε ανακούφιση, στα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερσυσσώρευση των εγκλωβισμένων μπορεί να δώσει η διασπορά τους, με διαφορές μορφές λειτουργίας των «hot spots».

Αυτό που χρειάζεται και πρέπει να γίνει επειγόντως είναι ο απεγκλωβισμός των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και η μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους. Να μην δημιουργηθούν κέντρα κράτησης – «φυλακές» στα νησιά του Αιγαίου και να κλείσουν τα hotspots. Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες προσωρινής υποδοχής και καταγραφής με την ευθύνη του κράτους.

29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η είδηση για τα κλειστά κέντρα κράτησης πήγαινε μαζί με το 400 που θα τους δίνουμε κάθε μήνα. Να φανταστώ ότι το 400ευρω το θεωρούν δίκαιο μέτρο οι σύντροφοι.

  2. Μετανάστες: Η δυστυχία που έγινε εργαλείο του ιμπεριαλισμού.http://ydrohoosbooks.com/

    Το πρόβλημα των μεταναστών θα είναι το μέγα πρόβλημα του αιώνα στον οποίο μόλις μπήκαμε. Μια πραγματική «αρρώστια», η οποία διαρκώς επεκτείνεται στο σύνολο του Πλανήτη. Μια πανώλη, η οποία μπερδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα της κάθε κοινωνίας.
    Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί τίποτε δεν φαίνεται όπως πραγματικά είναι. Θύτες και θύματα εναλλάσσονται στους ρόλους και δυσκολεύουν την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πραγματικά κτήνη μπορούν να παριστάνουν τους ανθρωπιστές και ευαίσθητοι και διορατικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίζονται σαν ρατσιστές.Η μετανάστευση είναι το απόλυτο όπλο του σημερινού ιμπεριαλισμού. Η τέλεια λύση.
    Οι Αμερικανοί κλέβουν τον πλούτο των λαών και τα θύματά τους αποζημιώνονται από τα μεροκάματα των φουκαράδων που θα έρθουν αντιμέτωποι με τα θύματα αυτά. Τις κλοπές των ισχυρών τις πληρώνουν φτωχοί εργαζόμενοι, οι οποίοι χάνουν τα μεροκάματά τους στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία κλπ.

  3. ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, 400€ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

    Την ώρα που ο λαός πένεται και υποφέρει !Συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ πολλοί δεν έχουν καν τα προς το ζην!
    Την ώρα που υπάρχουν οικογένειες, που ζουν με 400 € το μήνα και με αυτά πληρώνουν ενοίκιο, λογαριασμούς και φαγητό. Και προσπαθούν να επιβιώσουν. Την ώρα που υπάρχουν οικογένειες χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση, σπίτια χωρίς φάρμακα και χωρίς τροφή.
    Δεν μας είπε όμως ο ανεκδιήγητος κομμουνιστής που τολμά να συγκρίνει τους Έλληνες με τους λαθρομετανάστες, τι πληρώνουν με αυτά το 400 € οι Έλληνες, δεν μας είπε ότι τους τα δίνουν με το έναν χέρι και τους τα παίρνουν με το άλλο μέσω της φορολογίας για να τα δώσουν στους αγαπημένους τους λαθρομετανάστες.
    Τα άθλια υποκείμενα που μας κυβερνούν, οι υπέρμαχοι των ανοιχτών συνόρων , επιδοτούν με αυτό τον τρόπο την λαθρομετανάστευση, από σήμερα κιόλας αναμένονται νέες ορδές λαθρομεταναστών πολλαπλάσιες από τις προηγούμενες ημέρες καθώς με όλα πληρωμένα και 400€ ευρώ στην τσέπη μια χαρά θα περάσουν. Όσο για τους Έλληνες, θα τους κάνουν δώρο άλλο ένα μνημόνιο

  4. το κεντρο κρατησης και να βαλουμε μεσα τους κινεζους οπαδους του ΚΚΕ να δουμε μετα ποσοι θα μεινουνε….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ