«Συνωστισμός» υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. – Ποια ονόματα ακούγονται για τα Δωδ/σα

3
1478

Μπορεί στην Νέα Δημοκρατία να επικρατεί αισιοδοξία λόγω της δημοσκοπικής ανόδου και η συσπείρωση να αυξάνεται, ωστόσο το θέμα της στελέχωσης των ψηφοδελτίων έχει προκαλέσει ήδη εσωτερικές τριβές και «πονοκέφαλο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές πριν τον Μάρτιο του 2017 και ισχύσει το σύστημα της λίστας η κατάρτιση των ψηφοδελτίων θεωρείται πιο εύκολη υπόθεση αν και πολλοί σε τοπικό επίπεδο θεωρούν ότι θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές.
Σε αντίθετη περίπτωση το κόμμα θα πρέπει να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» του ψηφοδελτίου του στα Δωδεκάνησα αφού το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά. Αυτοί που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι κάνουν, στην κυριολεξία, έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στο ψηφοδέλτιο, προσπαθώντας να πιέσουν με κάθε τρόπο την ηγεσία της οδού Πειραιώς.
Συγκλίνουσες πληροφορίες της «δημοκρατικής», αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει διακαώς να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό της στα Δωδεκάνησα με δύο γυναίκες προκειμένου να καλύψει την προβλεπόμενη ποσόστωση των γυναικών σε άλλες περιοχές και κυρίως στην Β’ Αθηνών.
Έτσι πέραν της κ. Μίκας Ιατρίδη, το τελευταίο διάστημα εξετάζονται και οι υποψηφιότητες των κ.κ. Κ. Σβύνου, Μ. Τριανταφυλλοπούλου, Νινέττας Μανούση από την Κω, της δικηγόρου κ. Ελένης Μαυρόγαλου από την Πάτμο καθώς και της κ. Νατάσας Βενετοκλή από την Ρόδο.
Από εκεί και πέρα στο ψηφοδέλτιο πέραν των κ.κ. Μάνου Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη, Γιάννη Παππά και Στέφανου Δράκου, ενδιαφέρον εκδηλώνουν οι αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου κ.κ. Γ. Φλεβάρης και Ηλίας Ζωγραφίδης αλλά και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουνάκης.
Οι δύο τελευταίοι κλήθηκαν μάλιστα να υποβάλουν τα βιογραφικά τους αρμοδίως.
Καταιγιστικές πιέσεις φέρεται να δέχεται εξάλλου, τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό  επίπεδο, ο γνωστός γιατρός κ. Ηλίας Τσέρκης, οι προθέσεις του ιδίου παραμένουν ωστόσο, άγνωστες.
Ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής, που έκανε μια καλή παρουσία στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΤΕΕ Δωδεκανήσου δεν κρύβει το ενδιαφέρον του, ενώ κάποιες φήμες φέρουν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου κ. Βαγγέλη Μανδρακό να περιλαμβάνεται μεταξύ των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μανδρακός, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει λάβει απόφαση να μην αναμειχθεί με τα κοινά στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα έχει καταστήσει σαφές στον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο ότι δεν επιθυμεί να είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στο νέο σχήμα διοίκησης που θα ανακοινώσει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου 2017. Αντιθέτως επιδιώκει να αξιοποιηθεί σε κάποια αντιδημαρχία. Τουλάχιστον, αυτό φημολογείται.
Ο κ. Μανώλης Γλυνός θα ηγηθεί, εκτός απροόπτου, του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ) στα Δωδεκάνησα, αν τελικώς δεν θα είναι υποψήφιος ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός ή αν θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά κι αν δεν θα αποφασίσει να είναι υποψήφιος και ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης.
Διαψεύδονται εξάλλου πληροφορίες που θέλουν τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εγκαίρως έχει καταστήσει σαφές ότι θα παραμείνει επικεφαλής της ανεξάρτησης αυτοδιοικητικής κίνησης και θα διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Κεντρικός στόχος της Πειραιώς, σύµφωνα µε κορυφαίους κοµµατικούς παράγοντες, είναι οι τελικές επιλογές «να συµβαδίζουν µε την επιθυµία του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταστεί η Ν.∆. ένας σύγχρονος και ελκυστικός πολιτικός οργανισµός, χωρίς όµως να αποµακρύνεται από τις πολιτικές της ρίζες, χάρη στις οποίες έγραψε Ιστορία στο παρελθόν».
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ως αξιολογητές των ενδιαφεροµένων να συµµετάσχουν στις «γαλάζιες» εκλογικές λίστες συµµετέχουν πρόσωπα που άφησαν κατά καιρούς ιδιαίτερα ισχυρό εσωκοµµατικό στίγµα, όπως η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία έχει και έναν γενικότερο εποπτικό ρόλο στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Ν.∆. για τις επόµενες εκλογές, και ο γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης.
Ακόµα, ο πρώην πρόεδρος της Ν.∆. Γιάννης Πλακιωτάκης, το παλαιότερο µέλος της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Οµάδας Γιάννης Τραγάκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαµάνης, καθώς και οι Μιχάλης Μπεκίρης και Ν. Παπαθανάσης, διευθυντής του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη και του κόµµατος αντίστοιχα.
Συµβουλευτικά, στο project συµµετέχει ο συντονιστής Επικοινωνίας και Στρατηγικής του κόµµατος, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ έχουν επιστρατευθεί και επιπλέον κορυφαία στελέχη, όπως η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη.
Σηµαίνοντα ρόλο στη διαδικασία επιλογής προσώπων για την κατάρτιση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων παίζει η διευθύντρια της ∆ιεύθυνσης ∆ιαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων της Ν.∆., Ρεβέκκα Πιτσίκα.
Η κ. Πιτσίκα διαθέτει πολυετή εµπειρία, ως στέλεχος διαχείρισης ανθρωπίνου δυναµικού σε γνωστές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, αλλά και ως «mentor» σε οργανώσεις και πανεπιστηµιακά ιδρύµατα, υποστηρίζοντας ενεργά νέους επιχειρηµατίες στην επίτευξη των στόχων τους.

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εκτος απο τον …. ολοι οι αλλοι καλοι ειναι.Αυτος εχει να φαει απο το θειο και τη μαμα του

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ