ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ: Ηθική υποχρέωση στον πολίτη η δημιουργία Μόνιμου Μηχανισμού Εσωτερικού Ελέγχου (ΒΙΝΤΕΟ)

6
994

** Ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης ζήτησε από τους Προέδρους των Επιχειρήσεων και των Οργανισμών του Δήμου Κω, να προχωρήσουν στη δημιουργία υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου σε κάθε επιχείρηση και οργανισμό του Δήμου.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα  πραγματοποιήθηκε  σήμερα στις 10πμ, σύσκεψη του Δημάρχου με τους Προέδρους των επιχειρήσεων και των οργανισμών του Δήμου.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα Μόνιμο Μηχανισμό Εσωτερικού Ελέγχου για να διασφαλίζεται και να ελέγχεται η τήρηση των κανόνων χρηστής διοίκησης και διαφανούς οικονομικής διαχείρισης.

Ο Μηχανισμός αυτός περιλαμβάνει , στοιχεία που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τη Νέα Δημοτική Αρχή αλλά και εφαρμογή νέων προτύπων.

Συγκεκριμένα:

-Σύγχρονα Λογιστικά Πρότυπα και με την απεικόνιση κάθε συναλλαγής στο λογαριασμό στον οποίο πραγματοποιείται.

-Καθημερινός έλεγχος των παραστατικών για τα έσοδα και τα έξοδα.

-Τακτικοί αλλά και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στο ταμείο επιχειρήσεων και οργανισμών.

-Αυστηρή τήρηση και ενημέρωση του Μητρώου Παγίων, στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων και οργανισμών.

-Ανοιχτοί και ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί προμηθειών.

Ο Μηχανισμός Εσωτερικού Ελέγχου θα ενεργοποιηθεί πλήρως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εσωτερικό έλεγχο στα ταξίδια του Σιφακη και του Κυρίτση θα κάνετε;
    Στις απευθείας αναθέσεις σε υποψήφιους της Δύναμης Αλλαγης;
    Στο κόστος της αίθουσας του Δημοτικιυ Συμβουλίου ;
    Στα πεταμένα λεφτά για την πιάτσα Ροτόντα και τον κόμβο στο άγαλμα του Κολοκοτρωνη ;

    Ξεκινήστε με αυτά και αν απαντήσετε τότε θα γράψω και τα υπόλοιπα !

  2. Τους υπαλλήλους των οργανισμών που γράφουν τους νόμους στα παλιά τους τα παπούτσια , που ενεργούν ανάλογα με τον ποιόν έχουν απέναντί τους , που δεν σέβονται κανέναν έχει ο κύριος Δήμαρχος το σθένος να τους ελέγξει και να τους στείλει σπίτι τους ή θα συνεχίσουν οι μικροί αυτοί δικτατορίσκοι να ταλαιπωρούν τον κόσμο;

  3. Τους υπαλλήλους που κάνουν παράνομα φροντιστήρια προκαλώντας σε εμάς τους νόμιμους φροντιστές αθέμιτο ανταγωνισμό και προφανώς δεν αποδίδουν και στην δουλεια τους αφού προετοιμάζονται για τα φροντιστήρια , μποείτε να τους ελέγξετε;

  4. Είναι τόσο μεγάλο το άγχος τους , ώστε προσπαθούν να περάσουν τα πάντα μέσα από μία ιδιότυπη κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να τα εξαγνίσουν. Ο εσωτερικός έλεγχος κύριε Δήμαρχε είναι μία πολύ μεγάλη και σοβαρή υπόθεση για να περιορίζεται απλά σε όποιο κομμάτι εσείς θέλετε και έχετε ανάγκη. Δημιουργήστε ένα γραφείο παραπόνων ή καταγγελιών ( ονομάστε το όπως θέλετε ) και μετά ελάτε να ασκήσετε εσωτερικό έλεγχο σε όσα ο κόσμος σας καταγγέλει και τον αφορούν πραγματικά. Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες και στάχτη στα μάτια. Διορθώστε την καθημερινότητά μας , που για αυτό άλλωστε σας ψηφίσαμε.
    Υ.Γ. Εάν κύριε Δήμαρχε δεν έχετε πείσει και δεν έχετε εμπνεύσει τους στενούς σας συνεργάτες για το πώς να ασκήσουν χριστή διοίκηση , τότε δεν χρειάζεται καμία υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου , παρά μόνο μία αναφορά παραίτησης και μία μεγάλη συγνώμη στο 60% των Κώων που σας τίμησε με την ψήφο του και νιώθουν τόσο προδομένοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ