ΚΚΕ: Το πρόβλημα στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος

0
434

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Το σοβαρό πρόβλημα επάρκειας στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας μετά, από μια απλή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, αναδεικνύει ακόμη μία φορά το αντιλαϊκό πρόσωπο της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Πίσω από όλους τους παράγοντες που συνέβαλλαν στην επιδείνωση της κατάστασης, βρίσκεται ο ανταγωνισμός των μονοπωλιακών ομίλων, που έχει ως κριτήριο την αύξηση των κερδών τους και των μεριδίων τους στην σχετική αγορά και όχι φυσικά την ανάγκη του λαού για φθηνή ηλεκτρική ενέργεια. Γι’ αυτό και τα προηγούμενα χρόνια ακολούθησαν την πολιτική μείωσης της εγχώριας λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής και αύξησης του ποσοστού ηλεκτροπαραγωγής, από φυσικό αέριο, καθώς και την αύξηση των εξαγωγών, παράγοντες που σχετίζονται με το σοβαρό πρόβλημα επάρκειας.

Η σημερινή κυβέρνηση προωθεί τη συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και ταυτόχρονα αυξάνει τη φορολογία των καυσίμων, γονατίζοντας τη λαϊκή οικογένεια. Η ζωή επιβεβαιώνει ότι στο πλαίσιο της καπιταλιστικής αγοράς δε μπορεί να υπάρξει ενεργειακός σχεδιασμός για τις λαϊκές ανάγκες.

Απαιτούμε την πλήρη συνεχή κάλυψη της ηλεκτροδότησης των λαϊκών νοικοκυριών, την κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα καύσιμα, τη μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και την άμεση αύξηση της εγχώριας λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής.

Οργανώνουμε τη λαϊκή αντεπίθεση, για να ανοίξει ο δρόμος του ενεργειακού σχεδιασμού, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, ο δρόμος της κοινωνικής κρατικής ιδιοκτησίας, στον τομέα της ενέργειας και συνολικά στην εγχώρια παραγωγή.

ΑΘΗΝΑ 11/1/2017 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ