Χ. Κόκκινος με Κ. Μητσοτάκη σε Κω – Ψέριμο: Να σταματήσει η εγκατάλειψη της Δωδ/σου (ΦΩΤΟ)

0
573

 

Να σταματήσει η εγκατάλειψη της Δωδεκανήσου και να εφαρμοστούν νησιωτικές πολιτικές ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην περιοδεία του στην Κω και στην Ψέριμο

Επισήμανε:

  • Άμεση ανάγκη να στελεχωθεί με αγροτικό γιατρό η νοσηλευτική  μονάδα της Ψερίμου που κτιριακά είναι έτοιμη με πόρους του Γ’ Κ.Π.Σ. από το 2009, αλλά… γιατρός δεν πήγε ακόμα.

  • Η δημόσια Υγεία «νοσεί» και στο νησί του Ιπποκράτη.

  • Οι νησιώτες μας έχουν δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στις 12.1.2017 ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, συνόδευσε στην Ψέριμο και στην Κω τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συμμετείχε και τοποθετήθηκε στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν:

α) στην Ψέριμο, παρουσία του δημάρχου Καλύμνου κ. Γιάννη Γαλουζή, και κατοίκων του νησιού,

β) στο Επαρχείο Κω – Νισύρου με την παρουσία των περιφερειακών συμβούλων της περιοχής και

γ) στο Δήμο Κω, με συντονιστή το δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση και συμμετοχή φορέων του νησιού.

Ο κ. Χ. Κόκκινος εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει η εγκατάλειψη της Δωδεκανήσου και να εφαρμοστούν νησιωτικές πολιτικές και επισήμανε την άμεση ανάγκη να στελεχωθεί με αγροτικό γιατρό η νοσηλευτική  μονάδα της ακριτικής Ψερίμου που κτιριακά είναι έτοιμη με πόρους του Γ’ Κ.Π.Σ., αλλά… γιατρός δεν πήγε ακόμα.

Η δημόσια Υγεία «νοσεί» και στο νησί του Ιπποκράτη και ότι οι νησιώτες μας έχουν δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Χ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε:

  • Στην υποστελέχωση των υπηρεσιών της Π.Ν.Αι., αλλά και των υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών της Δωδεκανήσου, που έχει ως αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες,

Ζήτησε να θεσπιστούν κίνητρα για τους υπαλλήλους που υπηρετούν στις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές.

  • Στην πρωτοφανή απομόνωση που βιώνουν τα νησιά μας, λόγω της μείωσης της χρηματοδότησης και κατ’ επέκταση των δρομολογίων στην ακτοπλοΐα και στην αεροπλοΐα.

  • Στις αρνητικές συνέπειες της αύξησης των συντελεστών Φ.Π.Α. που οδήγησαν σε αύξηση του κόστους ζωής και σταμάτησε να υπάρχει το τελευταίο κίνητρο για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας.

  • Στην απουσία της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Χωρίς διάλογο, κοινωνική συναίνεση και αντισταθμιστικά οφέλη, τοποθετήθηκαν στα Δωδεκάνησα (Κω – Λέρο) δύο (2) από τα πέντε (5) hot-spot της χώρας μας. Τα νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου γνώρισαν τη δυσφήμηση και τη μειωμένη τουριστική κίνηση.

  • Στην ανάγκη να στηριχθεί το τουριστικό μας προϊόν, αλλά και ο πρωτογενής τομέας, που έχει μεγάλες δυνατότητες στα νησιά μας.

  • Στην επιπλέον χρηματοδότηση των νησιών μας που βρίσκονται άδικα στο Στόχο 2 και μπορεί να προέλθει από εθνικούς πόρους ή από πρόσθετους ευρωπαϊκούς.

  • Στη διάλυση των δομών υγείας και όλων των Υπηρεσιών που στηρίζουν το κοινωνικό κράτος.

  • Στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των κυβερνώντων.

 

Τέλος ο κ. Χ. Κόκκινος ζήτησε από τον κ. Κ. Μητσοτάκη να ασκήσει πολιτική πίεση στην Κυβέρνηση ώστε να σταματήσουν οι «βάρβαρες» πολιτικές που υποβαθμίζουν τη ζωή των πολιτών του Αιγαίου, τους οδηγούν στην απομάκρυνση από τον τόπο τους (μετανάστευση σε Ελλάδα και εξωτερικό) και υπονομεύουν το παρόν και μέλλον τους.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ