Συνεργασία με Ε.Ε. για το ενεργειακό των νησιών – Η. Καματερός: Βάση για σχεδιασμό σε συγκοινωνίες, υγεία, παιδεία

2
579

«Συνεργασία με Ε.Ε. για το ενεργειακό των νησιών»

Συζήτηση έγινε σήμερα σε κοινή συνεδρίαση αρμοδίων επιτρόπων της Βουλής με τον Επίτροπο της Ε.Ε. αρμόδιο για την Δράση για  το Κλίμα και την ενέργεια κ. Miguel Arias Canete με θέμα: «Δέσμη μέτρων για καθαρή ενέργεια και οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα»

Μεγάλη σημασία για τα νησιά μας έχει η συμφωνία της Επιτροπής της Ε.Ε. με την Κυβέρνηση να δοθεί ιδιαίτερο βάρος και ενισχύσεις για την λύση του ενεργειακού προβλήματος στα ελληνικά νησιά.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλ. Καματερός που συμμετείχε στην συνεδρίαση δήλωσε:

Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή της Επιτροπής που αφορά στα 117 κατοικημένα νησιά μας.

Σ’ αυτή την διαδικασία πρέπει να δούμε:

  1. Την φέρουσα ικανότητα κάθε νησιού σε υποδομές πράσινης ενέργειας (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, γεωθερμία κλπ) ώστε να μη διαταραχθεί η περιβαλλοντική ισορροπία.
  2. Ο ενεργειακός σχεδιασμός, όπως και κάθε άλλος σχεδιασμός για τα νησιά, πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν του τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους.

Έχουμε επινοήσει γι’ αυτό μελέτη για την κατηγοριοποίηση των νησιών, σε

α. Παράκτια β. Κέντρα και εξαρτημένα νησιά γ. Απομακρυσμένα.

Αυτή η βάση πρέπει να αποτελεί τον οδηγό για κάθε σχεδιασμό είτε αφορά στις συγκοινωνίες, είτε στις υπηρεσίες, στην υγεία, στην παιδεία κ.λ.π.

 

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΜΑΤΕΡΕ αν κανεις βαση της RYANAIR ΚΑΙ ΜΟΛΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΙΣΟΒΙΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ.ΒΑΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΛΑΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΩ ΤΟΥ 2015.

  2. Μετά την νησιωτικότητα, την στελέχωση των νοσοκομείων με γιατρούς και νοσηλευτές και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία η ΕΝΕΡΓΕΙΑΜ

    Ότι κατεβάσει η κεφάλα του το εξαγγέλλει σαν κάτι που θα υλοποιηθεί άμεσα, όπως και το λύκειο στο Ζηπάρι… ΨΕΥΤΗΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ, ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ ο Κάπτεν Ηλίας ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ