Δημοσκόπηση Metron Analysis: Νέο άνοιγμα στην ψαλίδα – Ποιοι βγάζουν αυτοδυναμία

5
1067

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis;

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στη δημοσκόπηση Metron Analysis διαμορφώνεται στο 10,2%.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 21%. Ένα 12% συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 12% απαντά άλλοι πολιτικοί αρχηγοί και κανένας το 46%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν:

15,6% ΣΥΡΙΖΑ
25,8% ΝΔ
5,6% Χρυσή Αυγή
5% ΚΚΕ
4,9% Δημοκρατική Συμπαράταξη
1,7% Ποτάμι
2,1% ΑΝΕΛ
2,3% Ένωση Κεντρώων
1,5% Λαϊκή Ενότητα
1,5% Πλεύση Ελευθερίας
1,1% ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

36,9% ΝΔ
22,3% ΣΥΡΙΖΑ
8% Χρυσή Αυγή
7,2% ΚΚΕ
7% Δημοκρατική Συμπαράταξη
2,5% Ποτάμι
3% ΑΝΕΛ
3,2% Ένωση Κεντρώων
2,2% Λαϊκή Ενότητα
1,6 ΑΝΤΑΡΣΥΑ
2,2 Πλεύση Ελευθερίας

Βάσει των στοιχείων της δημοσκόπησης Metron Analysis, αν γίνονταν εκλογές σήμερα, θα προέκυπτε επτακομματική Βουλή, ενώ το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας θα της έδινε λίγες έδρες πάνω από τις 151 της αυτοδυναμίας.


 

Κάνοντας τον απολογισμό της κυβέρνησης μέχρι τώρα, το 81% απαντά μάλλον αρνητικά (ένα 22% λέει ότι αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση όχι λόγω των αδυναμιών, αλλά λόγω της συγκυρίας) και το 17% μάλλον θετικά.

Όσον αφορά την εκπαίδευση προσφυγόπουλων, το 67% στη δημοσκόπηση Metron Analysis την αξιολογεί θετικά, ενώ την καθιέρωση του συμφώνου συμβίωσης αξιολογεί θετικά το 52% και αρνητικά το 41%.

Στη διαχείριση προσφυγικού ζητήματος, το 27% απαντά θετικά και το 68% αρνητικά, ενώ αναφορικά με την προσέλκυση επενδύσεων και την οικονομική ανάπτυξη, τα ποσοστά είναι: 18% θετικά και 78% αρνητικά.

Για το δημοψήφισμα και την επιλογή της στήριξης του όχι: 28% απαντά θετικά και 67% αρνητικά. Για τη 17ωρη διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού μετά το δημοψήφισμα: 24% θετικά και 68% αρνητικά.

«Εξελίξεις στο 2017 θα είναι προβλεπτές ή απρόβλεπτες;». Το 60% στη δημοσκόπηση Metron Analysis απαντά πως θα είναι μάλλον απρόβλεπτες και το 38% μάλλον προβλεπτές.

Σχετικά με την κυβερνητική προοπτική, εκτιμάται πως η κυβέρνηση θα πάει χειρότερα (67%), ενώ το 12% πιστεύει ότι καλύτερα. «Όπως τώρα», απαντά το 19%.






 

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ψηφιζουμε μητσοτακη για νεα μνημονια για νεα μετρα .του τσιπρα τα μετρα και το μνημονιο ειναι λιγα!!!!!!!

    ωωωωωωωωωωωω τι μαλακας λαοοοςςςςς!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Οι αναγωγές που γίνονται αγνοούν 2 πράγματα. Πρώτον οι χρυσαυγίτες δεν δηλώνουν τι ψηφίζουν και το ίδιο και οι συριζαίοι. Αποτέλεσμα και ο Σύριζα θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό (ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά) αλλά και η χρυσή αυγή για εθνικούς λόγους. Οι ανελ και ένωση κέντρου δεν περνάνε με τίποτα το 3% οπότε 5 κόμματα και καλά είναι. Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΔΣ και αντιπολίτευση ο σύριζα και εκ δεξιών και αριστερών χρυσή αυγή και ΚΚΕ για να φωνάζουν.

  3. Προτα βλεπουμαι της προβλεψις της μετρον αναλυσης στις τελεφτεες εκλογες. Και μετα διαβαζουμαι αλλο αρθρο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ