Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χαρίζουν χρέη στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά τσακίζουν συνταξιούχους και μισθωτούς

7
800

 

Πρωτοφανές στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας – Χτυπούν τη διαπλοκή «καλύπτοντας» τα χρέη της – Η κυβέρνηση «σώζει» το Μέγαρο Μουσικής με τα λεφτά των πολιτών

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές για την επιβολή νέων μέτρων βαριάς φορολογίας, απολύσεων στο δημόσιο και νέων περικοπών στις συντάξεις, παράλληλα βρίσκει τρόπο να καλύψει τα χρέη των διαπλεκόμενων που… δήθεν θα τσάκιζαν!

Μιλάμε βεβαίως για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέσω του οποίου κάποιοι στο παρελθόν όχι απλά έβγαλαν και ξέπλυναν χρήμα, αλλά ρήμαξαν όλες τις κρατικές επιδοτήσεις κάτω από το μανδύα του πολιτισμού.

Μιλάμε για το Μέγαρο Μουσικής για το οποίο ο κ. Αλέξης Τσίπρας πριν αναλάβει την εξουσία, έβγαινε από τα ρούχα του.

Δείτε τι έλεγε ο πρωθυπουργός όταν ήταν στην αντιπολίτευση

Ο κ. Τσίπρας λοιπόν αναρωτιόταν: Τι προέχει; Η κοινωνική συνοχή ή τα συμφέροντα των λίγων;

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή», την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, διαβάσαμε έκπληκτοι το ρεπορτάζ με τίτλο, «Λ. Κονιόρδου: Μέτρα βιωσιμότητας του Μεγάρου Μουσικής». Στο ρεπορτάζ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. φορτώνει όλα τα χρέη και τις οφειλές του Μεγάρου Μουσικής στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Η… κρατικοποίηση έγινε πριν από ένα χρόνο, στις 12 Φεβρουαρίου 2016, όταν με τροπολογία της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου περνά στο ελληνικό Δημόσιο το κτηριακό συγκρότημα των 170.000 τ.μ., αλλά και οι οφειλές του Μεγάρου Μουσικής, οι οποίες ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το Δημόσιο έχει ήδη καταβάλει 59 εκατ. ευρώ για το Μέγαρο, από την κατάπτωση εγγυητικών, καθώς τα τρία δάνεια που είχε συνάψει το Μέγαρο ήταν με την εγγύηση του Δημοσίου.

Πάμε τώρα να δούμε τι κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για να… σώσει το Μέγαρο Μουσικής, σύμφωνα με την Αυγή:

  • Το 2016 κατ’ εξαίρεση ενέκρινε ποσό 14.387.000 ευρώ από το τακτικό αποθεματικό του προϋπολογισμού για να εξοφληθούν οι πιστοποιημένες λειτουργικές ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν γεννηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
  • Αύξησε εκτάκτως κατά 1 εκατ. ευρώ την επιχορήγηση του Μεγάρου για το 2016.
  • Εντάχθηκε το προσωπικό του Μεγάρου στο ενιαίο μισθολόγιο με διατήρηση μέρους της προσωπικής διαφοράς, έτσι ώστε να μειωθεί η λειτουργική δαπάνη.
  • Η νέα διοίκηση του Οργανισμού, α)στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό έλαβε υπόψη της την ανάγκη να μην δημιουργηθούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές  και β) εκπονεί νέο επιχειρηματικό σχέδιο προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα από εμπορικές δραστηριότητες (συνέδρια, εκμισθώσεις αιθουσών κλπ).
  • Η συνολική οφειλή του Μεγάρου στην Εφορία έπεσε από τα 104 εκατ. ευρώ στα 53 εκατ. ευρώ με το νόμο 4366/2016.
  • Το 2017 η κρατική επιχορήγηση είναι 3 εκατ. ευρώ και μπορεί να αυξηθεί.
  • Το Μέγαρο Μουσικής έως τα τέλη Φεβρουαρίου έχει απαλλαγή από προσκόμιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για να μπορεί να εισπράττει την επιχορήγηση.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση χαρίζει ή καλύπτει όλα τα χρέη και τις οφειλές με τα οποία φόρτωσαν το Μέγαρο αυτοί οι ολίγοι τους οποίους θα έβαζε ο κ. Τσίπρας στη φυλακή.

Σε μια χώρα όπου όλα κατρακυλούν, όπου κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, σπίτια και ζωές, η κυβέρνηση του «πρώτη φορά Αριστερά» επιλέγει να σώσει το Μέγαρο Μουσικής ζητώντας από το λαό να βάλει πλάτη για τα χρέη του Λαμπράκη και του Ψυχάρη.

Η ουσιαστική προσφορά και η λειτουργία τέτοιων οργανισμών αναγνωρίζεται από τους πολίτες σαν πολύτιμη και αναντικατάστατη. Ωστόσο, η κυβέρνηση θα έπρεπε να διασφαλίσει με άλλους τρόπους τις θέσεις εργασίας και την επιβίωση του Οργανισμού και όχι φορτώνοντας νέα βάρη στις πλάτες του ήδη γονατισμένου λαού.

Με το θέμα του Μεγάρου Μουσικής έχουμε ασχοληθεί πολλάκις.

Δείτε όλες τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr για το Μέγαρο Μουσικής

Πότε υπογράφει ο Τσίπρας τα νέα μέτρα και πώς θα πείσει την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Πότε υπογράφει ο Τσίπρας τα νέα μέτρα και πώς θα πείσει την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Άρον – άρον επιχειρεί να κλείσει ο πρωθυπουργός την δεύτερη αξιολόγηση – Σε πανικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας: Το θέατρο σκιών για τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και το μασάζ στους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. για να περάσουν τα μέτρα – «κόλαση» των δανειστών

Επώδυνο συμβιβασμό, με λήψη σκληρότατων πρόσθετων μέτρων, εφόσον δεν επιτευχθούν τα υπέρογκα πλεονάσματα μετά το 2018, ετοιμάζεται να υπογράψει μέσα στις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας και ήδη, όπως μετέδωσε την Παρασκευή (02/02/2017) πρώτο το Newsbomb.gr, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να αποστείλει επιστολή ισχυρής δημόσιας δέσμευσης προς τους δανειστές, ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Αυτή η κίνηση συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα που έγινε την Παρασκευή. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας θα δεχθεί νέα μέτρα, χωρίς, ωστόσο, να τα «περάσει» από τη Βουλή, κάτι που θα τον άφηνε, επί της ουσίας έκθετο και ενδεχομένως να οδηγούσε την κυβέρνησή του σε πολιτικό αδιέξοδο.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η ελληνική πλευρά αναμένεται να έχει αποστείλει τη σχετική πρόταση αποδοχής των νέων μέτρων έως την ερχόμενη Τρίτη (07/02/2017).

Η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού έχει διπλό στόχο: Αφενός να δεσμευτεί απέναντι στους Θεσμούς χωρίς να ρισκάρει το ενδεχόμενο να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, αφετέρου να αποφύγει τον σκόπελο που θέτει το γράμμα του Νόμου, ότι δηλαδή η προληπτική νομοθέτηση αντίκειται και στο Σύνταγμα και στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές δίκαιο.

Κάτι που επεσήμανε κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την κοινή συνέντευξη που έδωσε με τον ομόλογό του της Πορτογαλίας, κατά την εκεί επίσημη επίσκεψή του τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός της δήθεν περήφανης και σκληρής διαπραγμάτευσης θα επιχειρήσει να κλείσει άρον – άρον τη δεύτερη αξιολόγηση και μάλιστα με κάθε τρόπο, γεγονός που υποκρύπτει πανικό αλλά ταυτόχρονα οδηγεί σε μια νέα, άνευ προηγουμένου, εθνική τραγωδία.

Διαβάστε εδώ τι πρόκειται να «δώσει» η κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση

«Πυρετός» διαβουλεύσεων και «μασάζ» στα κομματικά επιτελεία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ωστόσο, η πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα για έγγραφη ισχυρή δέσμευση ως προς τη λήψη νέων μέτρων μετά το 2018, οδηγεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μονοπάτι, αλλά πρωτίστως στέλνει τη χώρα πιο βαθιά στον «Καιάδα» των Μνημονίων.

Από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές και μέχρι το πέρας του Σαββατοκύριακου, ο κ. Τσίπρας θα έχει μπαράζ συσκέψεων με το οικονομικό επιτελείο, ώστε να προετοιμαστεί η νέα «πολιτικά διαχειρίσιμη» φόρμουλα που θα προτείνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους δανειστές μέχρι την Τρίτη (07/02/2017).

2422898

Τα χρονικά περιθώρια είναι εξόχως ασφυκτικά για τον κ. Τσίπρα, καθώς ο ίδιος θέλει πάση θυσία να έχει αποστείλει την έγγραφη δεσμευτική πρότασή του προς τους δανειστές πριν την Πέμπτη (09/02/2017), οπότε συνεδριάζει το EuroWorking Group, που θα δώσει και την τελική έγκρισή του.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας θέλει να έχει ξεμπερδέψει με αυτή την εκκρεμότητα, πριν την αναχώρησή του για την Ουκρανία την Τετάρτη (08/02/2017), όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Την ίδια στιγμή, μέσα στο Σαββατοκύριακο και, όπως όλα δείχνουν ακόμη και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα τόσο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας όσο και οι Νίκος Παππάς και Δημήτρης Τζανακόπουλος θα αναλάβουν να συντονίσουν τόσο την Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και τον κομματικό ιστό του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος του είναι να πείσουν τους βουλευτές ότι τα ενδεχόμενα των πρόωρων εκλογών ή μιας «ηρωικής εξόδου» δεν εξετάζονται σε καμία περίπτωση.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες, η Κουμουνδούρου αλλά και αρκετά από τα κυβερνητικά στελέχη, έδειχναν να βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση και προβληματισμό σχετικά με τις αξιώσεις των δανειστών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη για τα περί δραχμής.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας επέμεινε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή πως «η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών», ενώ και ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Παρασκευή (03/02/2017), υποστήριξε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί λύση» και πως η κυβέρνηση αναπτύσσει σειρά διπλωματικών και άλλων κινήσεων.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση εσκεμμένα να συντηρηθεί η αβεβαιότητα, δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά ώστε να βρούμε τη βέλτιστη λύση κατ’ αρχήν κοινωνικά, αλλά και οικονομικά, για να μπορέσουμε να βρούμε το αναγκαίο σημείο ισορροπίας που να οδηγήσει στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ: Πληροφορίες για αποδοχή δέσμευσης του πρωθυπουργού και όχι για νομοθέτηση

Συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ: Πληροφορίες για αποδοχή δέσμευσης του πρωθυπουργού και όχι για νομοθέτηση

Στα «καρφιά» το Μαξίμου για μυστική συμφωνία Βερολίνου – ΔΝΤ

Το κλίμα που διαμορφώνεται εν όψει της κατάθεσης της ελληνικής πρότασης είναι εκρηκτικό και σ’ αυτό συντελεί και η στάση του ΔΝΤ αλλά και του Βερολίνου.

Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε στο Μαξίμου το ραντεβού της περασμένης Πέμπτης (02/02/2017) ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τομέα του Ταμεία, Πολ Τόμσεν στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η κυβέρνηση είναι πλέον βέβαιη πως οι δύο πλευρές έχουν σχηματίσει κοινό πλαίσιο δράσης, με σκοπό να πιέζουν στο εξής ασφυκτικά την Ελλάδα, ώστε να λάβει τα πλέον σκληρά και επώδυνα μέτρα.

thomsen

Εντύπωση προκάλεσε, εξάλλου, ότι τόσο το Βερολίνο όσο και η Ουάσινγτον απέφυγαν να επιβεβαιώσουν το ραντεβού Σόιμπλε – Τόμσεν.

Όπως όλα δείχνουν, οι επόμενες ημέρες κουβαλούν ραγδαίες εξελίξεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως το αφήγημα της διαπραγμάτευσης καταρρέει οριστικά, με τη χώρα να βρίσκεται ξανά ένα βήμα προτού ξαναζήσει ημέρες Ιουλίου του 2015, όταν ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το ήδη επώδυνο «Μνημόνιο 3».

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ@λος μας λέει ο σοφός λαός μας, έτσι ο ΣφΥΡΙΖΑ εκπαιδεύει τα παιδιά μας στις ιδιαιτερότητες…

    Έκοψαν ώρες από την Αντιγόνη για να εκπαιδεύσουν τα παιδιά μας στις σεξουαλικές ιδιαιτερότητες ούτως ώστε να αντέξουν τα νέα μνημονιακά μέτρα, που δεν θα τα σκίσουν όπως έλεγαν αλλά θα μας ξεσκίσουν. Μόνο έτσι θα αντέξουν τα παιδιά μας και οι νέες γενιές σε όλα αυτά που ψηφίζουν στα τέσσερα οι φασιστοαριστεροί για τα επόμενα είκοσι χρόνια….

  2. ΠΡΟΣ.Ο Άρειος Πάγος «πάγωσε» την περαιτέρω μείωση .ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ.ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ .ΜΟΝΟ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ- ΒΟΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

  3. “Εάν αντέξει ο Τραμπ, θα έρθει το τέλος της Παγκοσμιοποίησης και η κυριαρχία του Οικονομικού Εθνικισμού!”

    Στην αποψινή εκδήλωση των αυτοδιοικητικών συνδυασμών της «Ελληνικής Αυγής», σε κοσμικό κέντρο των Αθηνών, παρουσία εκατοντάδων Εθνικιστών, ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στην επικράτηση Τραμπ και στις λυσσώδεις αντιδράσεις της διεθνους τοκογλυφίας σε βάρος του.
    Όπως τόνισε ο Αρχηγός του Λαϊκού Συνδέσμου, αν αντέξει ο Τραμπ και οι ιδέες που πρεσβεύει θα επέλθει το τέλος της Παγκοσμιοποίησης και η κυριαρχία ενός νέου μοντέλου Οικονομικού Εθνικισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ