Δημοσκόπηση Rass: Μεγάλη έκπληξη στην τρίτη θέση – Πανικός στην ουρά

40
2102

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση Rass;

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση της RASS η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται στις 11,8% μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 28,6% στις προτιμήσεις των πολιτών και το ΣΥΡΙΖΑ το 16,8%.

Η έρευνα διεξήχθη σε 1.504 εκλογείς στο διάστημα 31/1 έως 3/2, και κατέγραψε περαιτέρω διεύρυνση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Rass, η ΝΔ να συγκεντρώνει το 28,6% στις προτιμήσεις των πολιτών και ο ΣΥΡΙΖΑ το 16,8%.

Τρίτο κόμμα καταγράφεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 8,1%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΚΚΕ με 7,3% και η Ένωση Κεντρώων με 3%. Εκτός Βουλής μένουν Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, το Ποτάμι με 2,2% η Πλεύση Ελευθερίας με 1,8% και η Ανταρσύα με 1,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 13,7%.

Πάντως, η πλειοψηφία των πολιτών (50,8%) στη δημοσκόπηση Rass ζητά τη στήριξη της κυβέρνησης από τη ΝΔ στην παρούσα φάση προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση με επώδυνα μέτρα έναντι 42,7% που λέει «όχι».

Το αίτημα στήριξης υποστηρίζουν ενθέρμως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, οι γυναίκες, οι ηλικίες 18-34 και 45-54 χρόνων, καθώς και οι μισθωτοί δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα το 71,4% των πολιτών στηρίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ ενώ το 22,4% θα ήθελε επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Τέλος, υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών τάσσεται το 47,6% του εκλογικού σώματος, αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προτείνει το 25,7% στη δημοσκόπηση Rass, ενώ να υποκύψει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των δανειστών και να νομοθετήσει νέα μέτρα επιθυμεί το 12,3% των πολιτών.

Αρνητικοί για τον Τραμπ

Στο γενικό πολιτικό κλίμα, χαμηλές προσδοκίες φαίνεται να διατηρούν οι Έλληνες για τον «φιλελληνισμό» του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς πιστεύουν ότι η πολιτική που θα ασκήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα επηρεάσει αρνητικά τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα (50,3%).

Στην εν λόγω δημοσκόπηση Rass η Βουλή που προκύπτει είναι εξακομματική και τα ποσοστά πρόθεσης ψήφου είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 28,6%
ΣΥΡΙΖΑ 16,8%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,1%
Χρυσή Αυγή 7,8%
ΚΚΕ 7,3%
Ενωση Κεντρώων 3%
Εκτός Βουλής μένουν:

 

Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,8%
Ποτάμι 2,2%
Πλεύση Ελευθερίας 1,8%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%.
Ακυρη ή λευκή ψήφος 17,4%

Διχασμένοι για την προοπτική σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης

Μικρό προβάδισμα έναντι του «ναι» (47,6%) έχει η απάντηση για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης υπό το βάρος της παρούσης συγκυρίας:

Οι ευθύνες για την κατάσταση της χώρας

Παρά την εδραιωμένη πλέον εκτίμηση ότι η μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα ανήκει στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ (56,6%), η κοινωνική δυσαρέσκεια για τα κυβερνητικά πεπραγμένα για άλλη μία φορά καταγράφεται έντονη και αποτυπώνεται τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και σε επιμέρους ερωτήσεις που αφορούν στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση.

Υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη

Το αίτημα στήριξης της κυβέρνησης από τη ΝΔ στην παρούσα φάση υποστηρίζουν ενθέρμως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, οι γυναίκες, οι ηλικίες 18-34 και 45-54 χρόνων, καθώς και οι μισθωτοί δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

«Μένουμε Ευρώπη», αφού το 71,4% των πολιτών στη δημοσκόπηση Rass στηρίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και μόνο το 22,4% θα ήθελε επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Πρόωρες εκλογές, όχι δημοψήφισμα

Αντιστρόφως, διαμορφώνεται μια σαφέστατη πλειοψηφία (50,8%) που υποστηρίζει ότι η ΝΔ πρέπει να συνδράμει την κυβέρνηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών τάσσεται το 47,6% του εκλογικού σώματος, αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προτείνει το 25,7% στη δημοσκόπηση Rass, ενώ να υποκύψει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των δανειστών και να νομοθετήσει νέα μέτρα επιθυμεί το 12,3% των πολιτών.

Δεν θα εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση

Η αίσθηση που έχουν οι πολίτες για την κυβέρνηση είναι πως, όπως και άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις, δεν θα κατορθώσει να εξαντλήσει την τετραετία (73,6%).

Η Κεντροαριστερά εκφράζεται καλύτερα από τη ΔΗΣΥ

Η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά οδηγεί τους πολίτες στην εκτίμηση ότι σήμερα ο χώρος της Κεντροαριστεράς εκφράζεται καλύτερα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (34,2%) παρά από τον ΣΥΡΙΖΑ (26,1%).

Στις τάξεις της Κεντροαριστεράς, όμως, η εικόνα αλλάζει στη δημοσκόπηση Rass, με τον ΣΥΡΙΖΑ να θεωρείται καλύτερος εκφραστής της Κεντροαριστεράς (33,9%) από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (31,1%).

Η προσχώρηση Παπανδρέου δεν θα βοηθήσει την ανάκαμψη της ΔΗΣΥ

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην παρούσα φάση, επωφελείται σαφώς από την περιρρέουσα κοινωνική ψυχολογία, αν και η προσχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην ανάκαμψή της (81,7%).

Το Ποτάμι να συνεργαστεί με τη ΝΔ

Το Ποτάμι ως μικρό κόμμα δεν μπορεί να απασχολεί το σύνολο του εκλογικού σώματος και ως εκ τούτου οι αποκρίσεις των πολιτών μπορεί να εκφράζουν και αδιαφορία. Όσον αφορά στο πολιτικό του μέλλον, οι ερωτηθέντες προτιμούν να προχωρήσει αυτόνομα (25,9%) και αν δεν το κάνει, θα ήταν προτιμότερο να συνεργαστεί με τη ΝΔ (20,9%) αντί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (15,1%).

Τέλος, ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών τού προτείνει αυθόρμητα να εγκαταλείψει την πολιτική (27,1%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αποτιμώντας τη διετή θητεία του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, 4 στους 10 Έλληνες (40,1%) στη δημοσκόπηση Rass αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλει ο πρωθυπουργός, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματά της. Ποσοστό σαφώς μεγεθυμένο, αν αναλογιστεί κανείς την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την προσπάθεια του πρωθυπουργού αναγνωρίζουν περισσότερο οι γυναίκες και οι ψηφοφόροι που κινούνται στην Κεντροαριστερά, την Αριστερά και την άκρα Αριστερά.

Η υστέρηση σε «πρωθυπουργικότητα» του Αλέξη Τσίπρα επηρεάζει δραματικά την πολιτική ανταγωνιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος από τον κ. Τσίπρα για την πρωθυπουργία (40,3% – 20,5%).

Ως προς την παράσταση νίκης, η ΝΔ διατηρεί την υπέρ αυτής διαφορά της τάξεως των 64,9 μονάδων.

40 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΠΡΟΣ Σαμα-Rass.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΕΣΥ……..ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ…..

        • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΒΑΤΖΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΣΑΜΑΡΩΜΕΝΕ…..ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΡΙΣΤΕ…ΣΑΜΑΡΩΜΕΝΕ…ΡΕ ΟΥΣΤ…

    • ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΤΟΥ ΣφΥΡΙΖΑ, σε λίγο πάλι για αλλά 100 χρόνια στην απαξίωση της Β' Εθνικής. Μαζέψαμε τους κλέφτες..

      Ευτυχώς αφού οι κλέφτες και τα λαμόγια που προμάζεψε ο ΣφΥΡΙΖΑ το έφτασαν στην διάλυση, άντεξε και επανέρχεται στέλνοντας στον αγύριστο τους δοσίλογους ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην επόμενη δημοσκόπηση τώρα που έρχονται τα ραβασάκια του ασφαλιστικού θα καταντήσουν σε μονοψήφιο ποσοστό μέχρι που θα φτάσουν εκεί που ήταν πάντα, 2-3% πριν ο ψεύτης Μαυρογιαλούρος, ο λαϊκιστής ΤΣΙΠρΑΣ ξεγελάσει τους Έλληνες.

  1. ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ; ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΘΕΛΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!

    Ήταν αναμενόμενο και εν πολλοίς προαναγγελθέν, ότι οι εταίρες στημένων δημοσκοπήσεων κάποια στιγμή θα εμφάνιζαν τρίτο το κόμμα των κλεφτών και των απατεώνων, στην προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν προς τα κει τον ελληνικό λαό.
    Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο, που η εταίρα Rass, σε «δημοσκόπηση» που έκανε για λογαριασμό του iefimerida.gr (νουδούλα ολέ!), εμφανίζει την αθάνατη πασοκική κλεφτουριά ως… Τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.
    Πολύ θα θέλατε, λαμόγια, να είναι αλήθεια, αλλά δυστυχώς για σας…

    • ΑΡΑΞΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ…..ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ-ΚΗ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΠΑΡΙ……

    • ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΞΙΖΕΙ ΦΙΛΕ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΦΥΓΑΝ ΑΡΓΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΑΜΕ.ΤΩΡΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ.

    • ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΕΣ ΑΝΑΞΙΕ Χ.Α. ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    • ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ Χ,Α, ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.

    • ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΗΝ ΦΑΤΕ ΕΧΕΙ ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ….ΠΑΝΙΚΟΣ…

  2. ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑ ΕΙΔΙΚΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΩ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  3. Δεν έχουν τέλος οι «μαϊμούδες» δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με την μία να ξεπερνά σε γελοιότητα την άλλη.
    Αφού λοιπόν έχουν προεξοφλήσει τον θρίαμβο της ΝΔ, η οποία στην πραγματικότητα δεν μπορεί να κερδίσει ούτε μία ψήφο από την λαϊκή οργή και την ολική κατάρρευση του Σύριζα, τώρα ανακάλυψαν ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι τρίτη πολιτική δύναμη, αλλά… το κλεφτοΠασόκ!
    Ο λόγος για την Σαμαρικών συμφερόντων συστημική εταιρεία δημοσκοπήσεων Rass, η οποία δημοσίευσε σήμερα μια πραγματικά καταγέλαστη έρευνα. Ως απάντηση λοιπόν στην γελοιότητα του Μαξίμου και της Bridging Europe που έβγαλε τον Σύριζα πρώτο (!), η Rass πλειοδοτεί στο ψέμα και βρίσκει την ΝΔ πρώτη και αυτοδύναμη και την Χρυσή Αυγή… τέταρτη πίσω από το κλεφτοΠασόκ.

  4. Προφανώς στα γραφεία των συστημικών δημοσκοπήσεων έχουν την ψευδαίσθηση ότι τα κοινοβουλευτικά τεχνάσματα με τις μετεγγραφές βουλευτών αντικατοπτρίζουν και την απήχηση στην ελληνική κοινωνία.
    Δεν θα μπούμε καν στον κόπο να αναπαράγουμε τα στοιχεία μιας εξόφθαλμα στημένης και παραποιημένης δημοσκόπησης.
    Αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκλογές και η Χρυσή Αυγή θα καταγράψει για ακόμη μία φορά μια περήφανη Νίκη, καθώς η ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού θα είναι αμείλικτη για μνημονιακούς πολιτικάντηδες και συστημικούς δημοσκόπους.

    • ΠΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ.ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ?ΟΛΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΙΣΑΙ.ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΣΑΣΤΕ….ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΑΝΟ ΤΡΩΤΕ.ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΤΕ.

    • ΠΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ.ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚΟ ΕΣΕΝΑ ΕΓΩ ΣΟΥ ΕΚΛΕΨΑ ΚΑΤΙ.ΑΝ ΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΑΝΙ.ΑΝ ΟΧΙ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ.ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15ΧΙΛ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΥΓΚΑ.ΕΝΩ Ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΑΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ….

        • Καλύτερα οικολόγος παρά κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ! …όπως λέει και ο πιο πάνω φίλος, πήγαινε να απαντήσεις και στο άρθρο που είναι για τον Άκη!

  5. ΠΡΟΣ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚΟ. Η ΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΟΥΣΕ

    ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΤΗΝ ΕΚΟΨΕ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΠΛΥΝΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΧΛΩΡΙΝΗ ΒΡΩΜΕΡΕ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚΟ.

    • ΠΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ.ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ.1.ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ15ΧΙΛ ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΟΙΛΟΠΟΝΑΤΕ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.2.ΑΝ ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΤΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑΣ…

  6. ΠΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ.Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΗΓΑΝ ΣΤΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΛΠ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΡΕΦΕΝΕ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕΣΩ Τ.V.ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΕΥΤΥΧΩΣ….

  7. ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟ-ΣΑΜΑΡΑΙΟ.Ο ΑΚΗΣ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ.ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΑΣΟΚ ΕΓΛΥΦΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕΣ ΦΟΡΟΚΛΕΒΕΣ ΕΠΕΦΤΕΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ?

    • …μάλλον αυτά που γράφεις εσύ τα έκανες, δεν εξηγείται αλλιώς το ότι είσαι ακόμα κολλημένος με το ΠΑΣΟΚ! Δεν έχω πρόβλημα με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε δημοκρατία έχουμε ότι θέλει ο καθένας ψηφίζει,…απλά δεν μπορώ τους κολλημένους και τα κομματόσκυλα που ήταν βολεμένοι τόσα χρόνια (ανεξαρτήτου κυβερνώντος κόμματος), να βγαίνουν και να έχουν το θράσος να φωνάζουν ακόμα!!

      • ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ.ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΣ.ΟΣΟ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΜΠΑΘΗ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΩ.ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΚΛΠ.ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΕΣΥ ΟΧΙ….ΑΥΤΑ.

        • …εμπρός οι Πασ(τ)όκοι όλου του κόσμου ενωθείτε…το παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο έρχεται για να φέρει το χρήμα με τη σέσουλα…

  8. προς HOMO……το Πασοκ παντα ενωμενο ηταν,και τωρα ειδικα που εχει να κανει με βλακες ακρο-δεξιους…..

    • …το ακροδεξιούς που γράφεις, γιατί μου το λες; Δηλαδή κάποιος που είναι ενάντια στο ΠΑΣΟΚ είναι ακροδεξιός;
      Ωραία η λογική σου ρε φίλε!! Εκεί στο ενωμένο ΠΑΣΟΚ (όπως λες) έχετε πολλούς με αυτές τις απόψεις;
      Αν ναι…να τους χαίρεστε!!

  9. ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ,ΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΤΕ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.[ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ , ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ]. ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ