Νέα δημοσκόπηση – «χαστούκι» για την κυβέρνηση: Διψήφιο το προβάδισμα της ΝΔ (vid)

10
1641

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή – Εκτός Βουλής Καμμένος, Λεβέντης, Θεοδωράκης – Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο… κανένας!

Παγιώνει η Νέα Δημοκρατία το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 14,7 ποσοστιαίες μονάδες συγκεντρώνοντας το 30,7% των ερωτηθέντων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αδύναμος να ανακάμψει δημοσκοπικά και συγκεντρώνει το 16% των προτιμήσεων.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 7,9% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7,8% και το ΚΚΕ ΜΕ 7,7%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη φαίνεται πως δύσκολα θα πιάσουν το όριο του 3% για να μπουν στη Βουλή, αφού και σε αυτή τη δημοσκόπηση λίγοι πολίτες τους επιλέγουν. Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Κεντρώων και οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν το 2,6% ενώ Ποτάμι και Πλεύση Ελευθερίας το 2,4%.  

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33,1% έναντι 18,1% του Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτηριστικό είναι ωστόσο πως η πλειοψηφία των ερωτηθέντων υποστήριξε πως καταλληλότερος είναι ο… κανένας!

Δείτε αναλυτικά την δημοσκόπηση:

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 27,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,2%, η Χρυσή Αυγή 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,9%, το ΚΚΕ 6,8%, οι ΑΝΕΛ 2,3%, η Ένωση Κεντρώων 2,3%, το Ποτάμι 2,1% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,1%.

Στην εκτίμηση ψήφου στη δημοσκόπηση MRB τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

ΝΔ: 30,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 16%
Χρυσή Αυγή: 7,9%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 7,8%
ΚΚΕ: 7,7%
ΑΝΕΛ: 2,6%
Ένωση Κεντρώων 2,6%
Το Ποτάμι: 2,4%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,4%

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι το 54,8% στη δημοσκόπηση MRB ζητεί η κυβέρνηση να απορρίψει επιπλέον μέτρα εάν τα ζητήσουν οι δανειστές ακόμα και εάν αυτό οδηγήσει σε ρήξη, ενώ το 32,2% ζητά να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση.

Αντίθετα, το 58,8% θεωρεί ότι πρέπει και μάλλον πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, την ώρα που το 38,1% ζητάει Grexit.

Ταυτόχρονα, το 58,6% στη δημοσκόπηση MRB απαντά πως μέσα στο 2017 η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ το 25,6% δεν θεωρεί πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33,1%, την ώρα που Αλέξη Τσίπρα ψηφίζει το 18,1%.

Το 32,6% στη δημοσκόπηση MRB θεωρεί τη ΝΔ ικανότερη να κυβερνήσει τη χώρα και το 13,2% τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα από τα δύο κόμματα απαντά το 50%.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι αιώνιοι Έλληνες !!! Δεν θέλουν τα μέτρα (55%) αλλά θέλουν Ευρώ (58%). Υπομονή Ελληναράδες, έρχεται ο Κούλης και θα σας φέρει την ανάπτυξη.

  2. Εφόσον ολόκληρο το σάπιο σύστημα αποφάσισε γενική έφοδο κατά της Χρυσής Αυγής –γιατί τους χαλάει την πιάτσα!- δε θα μπορούσαν να λείψουν από το «πανηγύρι» οι εταίρες «δημοσκοπήσεων» (χειραγωγήσεως της κοινής γνώμης.
    Στα πλαίσια αυτά πρέπει να δούμε την «δημοσκόπηση» της εταίρας MRB για το κανάλι “STAR” (Βαρδινογιάννηδες…), στην οποία εμφανίζεται… μειωμένο το ποσοστό της Χρυσής Αυγής σε σχέση με την προηγουμένη «δημοσκόπηση» της ίδιας εταίρας και ανεβασμένα τα ποσοστά του κόμματος των κλεφτών και των απατεώνων, καθώς και του κόμματος του εγκλήματος και της προδοσίας, τόσο που να έχουν φτάσει σε απόσταση… αναπνοής από την Χρυσή Αυγή.

  3. Βέβαια, δεν εμφάνισαν ακόμα την Χρυσή Αυγή…τέταρτο και… πέμπτο κόμμα –όπως κάποιοι άλλοι πολύ… βιαστικοί- γιατί θα εκτίθονταν. Θα το κάνουν, όμως, την επομένη φορά – και πάω και… στοίχημα γι’ αυτό!

    (ΥΓ) 1: Παρεμπιπτόντως, εκτός από την εικονική άνοδο του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την MRB οι Έλληνες… αγάπησαν ξαφνικά την Φώφη!!! Η οποία, εμφανίζεται… δεύτερη πολιτική αρχηγός σε θετικές γνώμες!!!

    (ΥΓ) 2: Λέτε την επομένη φορά η Φώφη να είναι…πρώτη και η κλεφτουριά του ΠΑΣΟΚ… δεύτερο κόμμα; Ή μήπως… πρώτο; Βάλτε τώρα που γυρίζει, τζάμπα είναι!

    (ΥΓ) 3: Τι κι αν θα διαψευστούν –για μια ακόμα φορά!- τη νύχτα των εκλογών; Μέχρι τότε όλο και κάποιους θα έχουν επηρεάσει με τις μαϊμουδιές τους! Γι’ αυτό πληρώνονται!

    (ΥΓ) 4: Ο –πολλάκις- ξευτιλισμένος την ξευτίλα δεν τη φοβάται!

  4. ……ΡΕ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΛΩΣΣΑ ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ Η ΦΥΛΑΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ….ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕΣ ΚΛΩΣΣΕΣ….

  5. ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ -ΧΙΤΛΕΡΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ .

    Ο Σουλτς είναι γιος ενός ναζί SS-Hauptsturmführer. Σήμερα είναι υποψήφιος αριστερού σοσιαλιστικού κόμματος για την καγκελαρία, παρά του ότι η οικογένεια του προέρχεται από σκληροπυρηνικούς ναζί.Ο πατέρας του, ο Καρλ Schulz, ήταν hauptsturmführer και επικεφαλής του γνωστού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν. Ο Karl Schulz εντάχθηκε στα SS (ID 400037), την 1η Μαΐου του 1937. Το 1939, κατατάσσεται εθελοντικά ως obersturmführer για υπηρεσία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, όπου ήταν επικεφαλής του Πολιτικού Τμήματος ως ένα είδος επέκτασης της Γκεστάπο.ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ. http://nikosxeiladakis.gr/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%89%CE%B8%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BF/

  6. αποτελεσματα της χιτλερικης-ναζιστικης βαρβαροτητας των μνημονιων που επεβαλλαν οι ΝΑΖΙ-ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ της ευρωπης

    και οι ντοπιοι ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ δοσιλογοι των συριζα νδ πασοκ κλπ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 25,000 νεκροί, 600.000 υποσιτιζόμενα παι διά, 600.000 πτυχιούχοι μετανάστες, 5,0 εκατ. νεόπτωχοι και ανασφάλιστοι, 2,0 εκατ. κατεστραμμένες θέσεις εργασίας, 1,5 τρις. € μείωση της αξίας του εθνικού πλούτου, 200.000 αιτήσεις διαζυγίου, Χ- αριθμός κατασχετηρίων, μειώσεις των εισοδημάτων, της κατανάλωσης και των καταθέσεων, αύξηση της θνησιμότητας, μείωση στο προσδόκιμο ζωής, διάλυση των θεσμών, αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας, θέσπιση της εργασιακής ζούγκλας και των κεφαλικών φόρων .ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

  7. Τσίπρα: «Κάνε τώρα εκλογές! Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα μας έχει περάσει η Χρυσή Αυγή!»

    Μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί – και επιβεβαιώνει πλήρως όσα λέει εδώ και μήνες η Χρυσή Αυγή – δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Ο έμπειρος πολιτικός αναλυτής Νίκος Σίμος παρουσιάζει στοιχεία από για τις κλειστές κυβερνητικές συσκέψεις, που τις τελευταίες ημέρες έχουν βάλει φωτιά στο επιτελείο του Τσίπρα.Ο δημοσκόπος Βερναρδάκης (άριστος γνώστης των πραγματικών ποσοστών των κομμάτων και όχι αυτών που παρουσιάζουν οι πέτσινες έρευνες των καναλιών) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Πιέζει τον Τσίπρα να κάνει εκλογές εδώ και τώρα, γιατί αν καθυστερήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, τότε η Χρυσή Αυγή θα έχει περάσει τον Σύριζα!

  8. ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ , ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ