Γ. Κουτσουδάκης: “ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ” της πολιτικής

2
807

“ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ”

Πέρασαν οι φετινές Απόκριες. Τον “καρνάβαλο” τον καίνε με τελετουργικές θυσίες δημοσίως κι ύστερα οι αρχές συνεχίζουν να συμπεριφέρονται “μασκαρεμένες”. Φορούν μάσκες, αυτές τις “μουτσούνες”, με τη μόνιμη έκφραση σαρκασμού ή μ’ ένα περίεργο γέλιο χωρίς τέλος. Πρόκειται για τους αναμορφωτές νεοαριστερούς πολιτικούς, που απελευθερώθηκαν απ’ το αριστερό παρελθόν τους, αγάπησαν τις κοσμικές συμπεριφορές κι έγιναν επιβάτες του τραίνου της Ευρωδυναστείας.

Η προσπάθεια των καυχησιάρηδων “Μαξιμιλιανών”, να μας πείσουν, ότι το πακέτο με τις “περικοπές” και τα “αντισταθμίσματα”, σημαίνει πως «πήραμε πολλά, χωρίς να δώσουμε και πολλά», έπεσε στο κενό, διότι από παντού φαίνεται, ότι πρόκειται για δημαγωγική καθησυχαστική πληροφόρηση κατευνασμού του φόβου από τις απαιτήσεις των δανειστών. Έπαψαν να τους πιστεύουν και οι οπαδοί τους, ότι θα πάρουν αντισταθμιστικά μέτρα, (υπό αίρεσιν, δεν το κρύβουν) δηλαδή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, του ΦΠΑ από 24% στο 23% για προϊόντα διατροφής και στην ενέργεια από 13% στο 6%, όπως και στην ελάττωση της φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών, όχι όλων. Τέτοια φαινόμενα σατιρίζουν οι “μασκαράδες” στα καρναβάλια.

Οι πολίτες δεν παραμυθιάζονται, παρά του Μιθριδατισμό, που έχουν πάθει. Για τις κόκκινες γραμμές, αυτοί, που τις υπερασπίζονταν, ούτε που κοκκίνισαν, επειδή τις υπερέβησαν. Επανέρχεται στο προσκήνιο το Grexit, η ποσοτική χαλάρωση παγώνει και τη διευθέτηση του χρέους τη βλέπουμε με τα κιάλια. Επιστρέφουν και οι θεσμοί, να ξαναζητήσουν σε άλλη βάση, όσα δεν τους δώσαμε στο Γιούρογκρουπ της 20ης Φεβρουαρίου, αλλά δεσμευτήκαμε. Δεχθήκαμε παράταση της διαπραγμάτευσης, χωρίς τίποτ’ άλλο, πριν τον Ιούλιο του ’18 που λήγει το μνημόνιο και προνομοθέτηση των μέτρων. Δηλαδή κι άλλη μείωση του αφορολόγητου, περικοπή των παλαιών συντάξεων και επιπλέον αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Την αποστολή αυτή ανέλαβε, να διεκπεραιώσει η πρώην διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου Κατρούγκαλου από τα Γιαννιτσά κ. Αχτσιόγλου, που τον αντικατέστησε ως εξωκοινοβουλευτική υπουργός στο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ενεργεί υπό το άγρυπνο βλέμμα του.

Ο πρωθυπουργός κινείται γύρω απ’ το ένστικτο του και θα κλείσει την αξιολόγηση με κάθε κόστος, γιατί κατανοεί, ότι «στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Και ας καθιερωθεί ο κατώτερος μισθός, για να διατηρηθούν οι παχυλές αμοιβές των υψηλά ισταμένων στον Δημόσιο Τομέα. Και ας εκποιηθεί ανοργάνωτα ο πλούτος της χώρας, για να περιορισθεί η δραστηριότητα του κράτους. Κι ας αλλοιωθεί το ΕΣΥ για να χτυπηθεί η διαφθορά στην Υγεία. Κι ας φορολογηθούν αδιακρίτως και οριζοντίως οι πολίτες, για να καλυφθούν οι απώλειες από τη φοροδιαφυγή.

Στην “ώρα του πρωθυπουργού” ο κ. Τσίπρας απάντησε στην επερώτηση του κ. Λεβέντη για τα προβλήματα του τόπου. Μπερδεύτηκαν, όμως, τα οικονομικά της χώρας με τα περιουσιακά του κ. Μητσοτάκη, μετά την αναφορά του, “Αδώνιδος” για την παράκαμψη του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι, οπότε ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε, αμυνόμενος, να μιλήσει για το πόθεν έσχες του αρχηγού της Ν.Δ.. Τι θ’ άλλαζε, αν μαθαίναμε για το πόθεν έσχες, που δεν είναι “πόθεν έσχες”, αλλά “τι έσχες” τη στιγμή που ο ελληνικός λαός δεν έχει “κοντή μνήμη” για τα έργα και ημέρες των πολιτικών του, ούτε και αν ο κ. Μητσοτάκης ικανοποιήσει την επιθυμία του κ. Τσιπρα, να του κάνει πρόταση μομφής!

Η κυβέρνηση με το κάψιμο και του καρνάβαλου χάνει ακόμα μια μάχη. Απευκταίο βέβαια, να γραφεί η χρεοκοπία μας επισήμως ως “πιστωτικό γεγονός”, γιατί τότε θα χάσουμε και τον πόλεμο.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ειλικρινά αναρωτιέμαι εάν ορισμένες ακραίες ως προς τη “λογική” τους δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι τυχαίες ή αποτελούν μέρος ενός νέου πολιτικού σχεδιασμού.

Η αρχή έγινε από τον Νίκο Ξυδάκη ο οποίος μετά τις δηλώσεις του περί δραχμής ξαναχτύπησε  αφού όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε το επάγγελμα του ψαρά είναι πιο επικίνδυνο από εκείνο του αστυνομικού. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε ημερίδα της ΠΟΑΣΥ αποκάλυψε μάλιστα πως ο ισχυρισμός του εξάγεται βάσει αμερικανικών μελετών που εξάγουν αυτό το συμπέρασμα . Δηλαδή κατά τον κ. Ξυδάκη το να κυνηγάς ψάρια είναι πιο επικίνδυνο από το να αντιμετωπίζεις κακοποιούς. Εδώ έχουμε μία προσπάθεια απαξίωσης της αστυνομίας και του ρόλου της σε μία κοινωνία που η εγκληματικότητα καθημερινά κτυπάει κόκκινο. Το πιο επικίνδυνο δυστυχώς ήταν η σιωπή του υπουργού δημόσιας τάξης στις δηλώσεις αυτές που αν μη τι άλλο καταρρακώνουν το ηθικό των στελεχών των αστυνομικών υπαλλήλων. Είναι επίσης αξιοπερίεργο πως κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέκρουσε τις δηλώσεις αυτές.

Όμως πέρα από τις δηλώσεις του κ. Ξυδάκη είχαμε και την ομιλία στην ολομέλεια της βουλής του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριανταφύλλου Μηταφίδη όπου έκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι βουλευτές τον άκουσαν να πλέκει το εγκώμιο της οικονομικής πραγματικότητας της Βενεζουέλας κατηγορώντας τα ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα που υπάρχει. Θέλω να πιστεύω πως αποτελούν δικές του προσωπικές απόψεις και δεν αφορούν κυβερνητικούς σχεδιασμούς να γίνουμε Βενεζουέλα. Πέρα από τη φαιδρότητα των παραπάνω δηλώσεων οι οποίες μάλιστα δεν αποδοκιμάζονται ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και από τους ΑΝΕΛ αναδεικνύουν ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι η διατήρηση πάση θυσία της εξουσίας. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση στην ανοχή που δείχνουν σε τέτοιες δηλώσεις αν και στην πολιτική επιστήμη η ανοχή ισοδυναμεί με συνενοχή. Δυστυχώς όσο η αξιολόγηση καθυστερεί, τόσο οι παραπάνω δηλώσεις δημιουργούν το σκηνικό ενός εφιαλτικού σεναρίου που κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να δει στην πατρίδα του Καλή Σαρακοστή σε όλους και σε όλες…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν νόημα. Είναι γνωστά και απλά επαναλαμβάνετε τα γεγονότα χωρίς κάποιο συμπέρασμα ή προτείνοντας κάποια εναλλακτική.

    • Καλά να πάθουν Γιώργο όσοι ηλίθιου ψήφισαν αυτήν την φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά εμείς τι φταίμε;

      ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ της κολοτούμπας της ψευτιάς, του λαϊκισμού, της παλλόμενης τσουτσούνας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ