Γιάννης Κρητικός: Ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό

21
1057

Κως, 13 Μαρτίου 2017

Η κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. αποδείχθηκε πλέον ως η πιο καταστροφική της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι δεν στηρίζει την επιβίωση της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά όλες οι ενέργειές της αποσκοπούν στη δική της πολιτική επιβίωση και την παραμονή της στην εξουσία.
Και για να το πετύχουν αυτό, οι κυβερνώντες δεν διστάζουν να ψηφίζουν παράνομα νομοσχέδια, που τελευταία ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως μη νόμιμα και αντισυνταγματικά.
• Ακυρώθηκε (με την απόφαση 2585/2016) η απόφαση του κ. Τσιρώνη, Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, με την οποία επιχείρησε να δεσμεύσει ως δημόσια δασική έκταση 7,635 στρέμματα ιδιωτών
• Ακυρώθηκε (με τις αποφάσεις 2334-2337/2016) ως παράνομη η υπουργική απόφαση καθορισμού των αντικειμενικών αξιών και ο προσδιορισμός του ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε ορισμένες περιοχές τη χώρας
• Ακυρώθηκε (με την απόφαση 95/2017) ως αντισυνταγματικός ο ‘Νόμος Παππά’ για τις τηλεοπτικές άδειες
• Ακυρώθηκαν (με την απόφαση 1877/2016) ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αναγκαστικές παραιτήσεις τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή δεν συμφώνησαν στο διορισμό 500 γιατρών και νοσηλευτών, που, όπως λένε, ήταν επιλογής του Υπουργού
• Ακυρώθηκαν (με τις αποφάσεις 690-700/2017) ως παράνομες οι απολύσεις 59 εκ των 71 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών δημοσίων νοσοκομείων που έγιναν το 2015
• Ακυρώθηκε (πριν λίγες μέρες) ως αντισυνταγματική και παράνομη η κανονιστική πράξη που αφορά τις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης και Σχολείων) των κ.κ. Μπαλτά και Κουράκη
Μέχρι πρόσφατα τα στελέχη των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. παραδέχονταν ότι οι αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν μεν νόμιμες αλλά πιθανόν να μην ήταν και ηθικές.
Τι έχουν να πουν σήμερα όλοι οι ‘προοδευτικοί’ και αριστεροί που οι αποφάσεις της κυβέρνησης την οποία στηρίζουν δεν είναι ούτε ηθικές αλλά ούτε πλέον και νόμιμες;
Γιάννης Κρητικός
Πολιτευτής Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ HOTSPOTS!

    Σας είχαμε ενημερώσει προ ολίγων ημερών για την απόφαση του «κόκκινου Πάνου», θλιβερού συνοδοιπόρου των κομμουνιστών, να κλείσει όλα τα στρατόπεδα της Πελοποννήσου μέχρι τον Ιούλιο, προκειμένου να γίνουν hotspots για τις αναμενόμενες καλοκαιρινές… καραβιές των «προσφύγων».Όπως φαίνεται, δεν θα κλείσει μόνο αυτά της Πελοποννήσου, αλλά ολόκληρης της χώρας!Όπως δήλωσε, λοιπόν, σε συνέντευξή του στον Real FM, μιλώντας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων: «Μελετάται η δυνατότητα να εκπαιδεύονται κατ’ ευθείαν οι νεοσύλλεκτοι στις Μονάδες που θα υπηρετήσουν, να μην χάνονται δηλαδή αυτές οι 45 ημέρες“.Μπούρδες, αυτά για τις 45 ημέρες που «χάνονται»! Hotspots θέλει να τα κάνει, επειδή οι χώροι είναι έτοιμοι για να δεχθούν κόσμο! Οπότε, ας γνωρίζει ο κόσμος των περιοχών που σήμερα υπάρχουν στρατόπεδα νεοσυλλέκτων, πως μετά τον Ιούλιο θα πλακώσουνε «προσφυγάκια», κι ας αντισταθεί όσο είναι καιρός!

  2. ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ… ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ… «ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ»!

    Ήθος, λέμε! Ήθος της αριστεράς! Της άσπιλης κι αμόλυντης! Της υπεράνω χρημάτων και άλλων φτηνών πραγμάτων!Με απόφαση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (κρατικός οργανισμός, συντηρούμενος με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων), εγκρίθηκαν κρατικές επιχορηγήσεις για επτά ταινίες μεγάλου μήκους. Όλως τυχαίως (βεβαίως-βεβαίως…) μία εξ’ αυτών ήταν και η ταινία με τον τίτλο «Η διπλανή µου» («Cosmic Candy»), που σκηνοθετεί η κόρη του… πολυχρονεμένου κομμουνιστή Δραγασάκη, ονόματι Ρηνιώ (εξόχως… επαναστατικό). Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία μιας 30χρονης γυναίκας που «αγαπάει τη δουλειά της στο σούπερ µάρκετ, τα αθλητικά της παπούτσια, τα όνειρα µε τις διαγαλαξιακές καραμέλες και οτιδήποτε τη βοηθάει να αποφεύγει τις κρίσεις πανικού», σύμφωνα με την «περίληψη». Πόσα θα πληρώσετε γι’ αυτό το… αριστούργημα, αιώνια «κορόιδα» Έλληνες φορολογούμενοι; Ψιλοπράματα! Ψίχουλα! Μόνο 130.000 ευρώ! Με τις υγείες σας!

  3. Μια νέα περίπτωση απαγωγής Πακιστανού από ομοεθνείς του, στις Μοίρες της Κρήτης. Μάλιστα, οι τρεις Πακιστανοί που έκαναν την απαγωγή τηλεφώνησαν στον πατέρα του θύματός τους, που ζει στο Πακιστάν και με απειλές και εκβιασμούς τον ανάγκασαν να τους στείλει χρήματα (3.000 ευρώ). Παρά το γεγονός αυτό, οι απαγωγείς ήθελαν κι άλλα χρήματα και συνέχισαν να κρατούν όμηρο τον συμπατριώτη τους.
    Εν τέλει, η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τυχαία επίσκεψη ενός άλλου Πακιστανού στο σπίτι των απαγωγέων. Ο άνθρωπος αυτός κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει εκεί, ειδοποίησε την Αστυνομία που επενέβη και συνέλαβε τα τρία «μπουμπούκια».
    Να τα χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

  4. ΕΤΣΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ…ΕΧΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΟΙΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ….ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ..ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ,ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΩΤΑ ,ΣΤΗΝ ΚΩ…..Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΜΑΝΟΣ. ΠΟΛΗ ΚΕΝΤΡΟ.

    • Εντάξει φίλε μου, μη κάνεις κι έτσι!!! Θα σου το κάνει το ρουσφέτι … Εμείς δεν φταίμε σε τίποτε να μουλιάζουμε από το γλύψιμο!!!!!!

      • ΜΟΥΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ..ΓΑΤΑΚΙ!!! ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΤΟΝ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!!😹 ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ..ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΑΝΕΛ ΦΤΑΙΤΕ-ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ!!!

        • Ωραία ανέκδοτα λες!! Κανένα με τον Τοτό που ήθελε να γίνει δήμαρχος και ήταν πάντα στην απέξω δεν έχεις να μας πεις?

  5. Πρόκειται για την Ιπποκράτειο Πολιτεία έναν «καθʼ όλα νόμιμο» συνοικισμό ο οποίος ζει και βασιλεύει μέσα στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας από το 1977, οπότε και εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης…
    Όλα αρχίζουν το 1973, όταν ένας γνωστός μεγαλοοικοπεδούχος αγοράζει 80 από τα 106 εξ αδιαιρέτου μερίδια του δάσους Αγίας Τριάδας που είχαν κάτοικοι των Κιούρκων. Ο κ. Νάστος αγοράζει τα μερίδια για λογαριασμό του οικοδομικού συνεταιρισμού «Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία». Αν και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους είναι ασαφές και αδιευκρίνιστο, το 1974 το κράτος, με την διαδικασία του άρθρου 9 του χουντικού ν.δ. 86/1969, αναγνωρίζει ότι αποτελεί ιδιοκτησία του «Συνεταιρισμού». Κι αμέσως αρχίζουν οι ενέργειες για την έκδοση ρυμοτομικού διατάγματος.
    Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών (ΤΣΔ) με την γνωμοδότησή του 318/1977, ομοφώνως αποφαίνεται ότι το δάσος πρέπει να διατηρηθεί ακέραιο, μακριά από κάθε οικιστική επέμβαση, διότι η προστασία του εξυπηρετεί ύψιστα κοινωνικά συμφέροντα. Αναφέρει μάλιστα ότι μόνο το 10% μπορεί να οικοπεδοποιηθεί.

  6. Τελικά εκδίδεται απόφαση ότι ο υπουργός Γεωργίας μπορεί να εκδώσει άδεια κατάτμησης τους δάσους. Εκδίδεται επίσης στις 23 Νοεμβρίου 1977 το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) 23/77 που επιτρέπει την ρυμοτόμηση. Το δάσος της Αγίας Τριάδας κόβεται σε οικόπεδα ανά δύο στρέμματα. Το 1983 ο τότε υφυπουργός Γεωργίας αναπέμπει στο Αναθεωρητικό Συμβούλιο Ιδιοκτησίας Δασών (ΑΣΙΔ) την υπόθεση της «Ιπποκράτειας Πολιτείας». Το 1985 το ΑΣΙΔ αποφαίνεται με πλειοφηφία 5-1 ότι το δάσος Αγίας Τριάδας είναι δημόσιο. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ότι το ανώτατο όργανο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη χώρα μας, έχει κρίνει ότι το δάσος της Αγίας Τριάδας έκτασης 7.500 στρεμμάτων είναι εθνική Γη.

  7. Με βάση τα παραπάνω, έπρεπε να ανακληθεί η άδεια κατάτμησης και οι τυχόν άδειες οικοδομής. Δεν υπάρχει ανάκληση. Αντίθετα, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας ξαναστέλνει την υπόθεση στο ΑΣΙΔ για να γνωμοδοτήσει εκ νέου.
    Όλα αυτά τα χρόνια κι ενώ η υπόθεση βρίσκεται σε νομική εκκρεμότητα, στο δάσος της Αγίας Τριάδας ξεφυτρώνουν πολυτελείς βίλες. Κόβονται επίσης και ασφαλτοστρώνονται μεγάλοι δρόμοι που θα τους ζήλευε ακόμα και το κέντρο της Αθήνας.

  8. Το ΣτΕ έκρινε παράνομο τον τρόπο προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και τον ΕΝΦΙΑ σε 4 περιοχές της χώρας.
    Πρόκειται για τη Φιλοθέη, το Ψυχικό και τον Νέο Βουτζά στην Αττική, καθώς και για τους Δελφούς, οι αντικειμενικές αξίες και ο ΕΝΦΙΑ των οποίων κρίθηκαν μη νόμιμα, από την 8η Ιουνίου του 2016 και εντεύθεν, δηλαδή από την ημέρα συζήτησης των υποθέσεων στο ακροατήριο της 7μελούς σύνθεσης του Β’ Τμήματος του ΣτΕ.

  9. για να μην ξεχνιόμαστε, τώρα που όλα τα ελέγχει η δικαιοσύνη!!!

    Μετά την απόφαση του ΣτΕ για τη μη νόμιμη απομάκρυνση 11 διοικητών νοσοκομείων έχει νόημα να δούμε και το πώς έγιναν οι διορισμοί στο πρόσφατο παρελθόν με τις ανάλογες ποσοστώσεις στις συγκυβερνήσεις.
    ( 11 κι όχι 59!!!)
    Με κριτήριο και τις πολιτικές τους πεποιθήσεις επιλέχθηκαν, για άλλη μια φορά, οι περισσότεροι νέοι διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Το υπουργείο Υγείας, προσέχοντας να τηρηθούν οι ισορροπίες ανάμεσα στα μέλη της συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων με «βάση την εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.
    (από την εφημερίδα Δημοκρατία: http://www.dimokratianews.gr/content/20136/%CE%B5%CF%83%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1)

  10. ΔΕ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ. ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ , ΖΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ? ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙ ΚΑΙΣΕΡΛΗ (ΤΟΤΕ ΓΚΑΡΙΖΕ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ) ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΤΙ ΓΚΑΡΙΖΕΙ??? ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ….!!! ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ???
    ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟ!!!!

    • ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ TREDY…..😊 ΓΑΤΑΚΙ.ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΒΡΕ 🙉 !!!

  11. Άσε τα σάπια Γιάννη.Ονόματα,ονόματα θέλουμε. Άλωστε στο ζητάμε όλοι. Κι ο Πήλιος,κι ο Αρτέμης και όλα τα άλλα παιδιά…Γρήγορα.

  12. σωστα τα λετε αλλα ο μητσοτακης δεν με εχει πισει οτι θα ειναι καλυτερος και δεν εμπιστευωμαι κανεναν.εσας ομως σας ξερω σας εκτειμω.σας σεβομαι.και σας στυριζω παντα οταν ειστε υποψηφιοςγια δημο .υ.γ .να φυγετε απτον κυριτση να μην ξαναπατε μαζι του, δεν ειναι καλος και δεν αξιζει!!!!

  13. ΓΙΑΤΙ Η ΧΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ?ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ iq ΡΑΔΙΚΙΟΥ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ?

  14. ο Γιάννης Κρητικός κοροϊδεύει τον κόσμο. Δε λέει κουβέντα για το δάνειο που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2006 και δε πλήρωσε δεκάρα. Κι από πάνω θέλει να γίνει και πρωθυπουργός. Δε λέει τίποτα για τις μιζοsiemens. Δε λέει τίποτα για το σπίτι της γυναίακς του Μητσοτάκη στο Παρίσι και για πολλά άλλα ακόμα. Νομίζει ότι ο λαός τρώει σανό και δε καταλαβαίνει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας κατάντησαν όπως μας κατάντησαν αφού έφαγαν έφαγαν έφαγαν και χορτασμό δεν έχουν και θέλουν και να ξαναφάνε. Αν έχει κότσια ας απαντήσει γιατί ο γιός του Παπαντωνίου μπήκε στη λίστα της ΝΔ για τις επόμενες εκλογές. Αϊ σιχτίρ λαμόγια που μιλάτε κι απο πάνω

  15. Κρητικέ έλα να σου πω ποιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Κυρίτση κάνει μπίζνες στο χοτ σποτ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ