Με 17 μονάδες προηγείται η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

1
896

Η έρευνα καταγράφει ποσοστό 32,5% για την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 15.5% για το κυβερνών κόμμα – Συντριπτική υπεροχή της ΝΔ και στην παράσταση νίκης

Προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του Σκάι.  Η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει 32,5% έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην παράσταση νίκης τα ποσοστά είναι συντριπτικά για τη ΝΔ, αφού το 73% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι ποσοστού μόλις 12,5% που πιστεύει ότι θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και σ’ αυτή τη δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται τόσο δημοφιλέστερος πολιτικός, όσο και καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου παραμένει η ΧΑ με 7,7%, ακολουθεί το ΚΚΕ (ενισχυμένο) με 7,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%.

Ωστόσο, στα βασικά συμπεράσματα της έρευνας αναδεικνύεται η απογοήτευση των πολιτών από τους κυβερνητικούς χειρισμούς: Το 87% λέει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, στην ίδια ερώτηση οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν επίσης όχι σε ποσοστό 75%.

Μάλιστα, η πρόθεση της ΝΔ να μην ψηφίσει τα μέτρα που θα συνοδεύσουν τη συμφωνία με τους θεσμούς έχει αποδοχή από την πλευρά των ψηφοφόρων:
Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα, ναί απάντησε το 29% στην ίδια ερώτηση.

Δύο στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ λένε ότι το κόμμα δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Στην ερώτηση αν ορθώς άνοιξε το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης 2 στους 3 θεωρούν ότι είναι αποπροσανατολισμός. Μάλιστα, το ίδιο πιστεύει και ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο το 17% απαντά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μπορεί να προσφέρει στη χώρα.

Μπορεί να κυβερνήσει η ΝΔ καλύτερα; Στην ερώτηση απαντά ναι μόλις το 27% ενώ το 61% απαντά όχι.

Τί κυβέρνηση θέλουν οι ψηφοφόροι να προκύψει: το 19% λέει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 39,5% λέει κυβέρνηση ΝΔ.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 35%, στη δεύτερη θέση ο κ.Κουτσούμπας με 29,5% και η κ.Γεννηματά τρίτη. Στο 22% βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Με 37% προηγείται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 8 και 10 Μαρτίου σε δείγμα 1.069 ατόμων

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. τρίτη πολιτική δύναμη η Χρυσή Αυγή στην δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρά τη φανερή «κοπτοραπτική»

    Τα δύο στοιχεία που οφείλει να σταθεί κανείς, αναλύοντας την εν λόγω δημοσκόπηση, είναι τα εξής:
    α) Παρότι τα ΝΔ και Σύριζα πέφτουν, ουδείς φαίνεται να εισπράτει την πτώση τους. Αυτό είναι ένα προφανές ψεύδος, αφού για να κρύψουν αυτό το ποσοστό οι υπεύθυνοι της δημοσκόπησης αυξήσαν τους αναποφάσιστους. Η πραγματικότητα είναι ότι ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του Λαού αντιλαμβάνεται ότι ΝΔ και Σύριζα είναι το ίδιο κόμμα, με αξιωματική και μόνη αντιπολίτευση την Χρυσή Αυγή των Ελλήνων.
    β) Οι δημοσκόποι στην πρεμούρα και τον πανικό τους εμπρός στην άνοδο της Χρυσής Αυγής ξέχασαν να «κουρέψουν» αναλόγως το ποσοστό δημοφιλίας του Νικόλαου Μιχαλολιάκου. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται να απολαμβάνει δημοτικότητα ύψους 9,5%, που είναι και το πραγματικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής, δεδομένων των ποταμών λάσπης που έχει δεχτεί το Κίνημα και ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ