ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Σ. Ξεκαλάκης: Συνδιαμορφώνουμε μια ρεαλιστική πρόταση για να αποτελέσουμε τον Εναλλακτικό Προοδευτικό πόλο στη διακυβέρνηση του τόπου

10
2070

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Αδυναμία διακυβέρνησης, ιδεοληψία, καιροσκοπισμό και παιδαριώδη διαπραγμάτευση καταλόγισε στην συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, στην σημερινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο ξεν. ΑΣΤΡΟΝ στην Κω, πλαισιωμένος από τον Υποψήφιο Βουλευτή Δωδ/σου του ΠΑΣΟΚ & της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βάιο Καλοπήτα, την Γραμματέα της ΝΕ, Κατερίνα Γαβαλά και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Όπως τόνισε ο κ. Ξεκαλάκης, το καλοκαίρι του 2015, μπροστά στο αδιέξοδο που είχε οδηγήσει τη Χώρα και το Λαό η παιδαριώδης διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε καλέσει τον κύριο Τσίπρα να αφήσει στην άκρη την εξυπηρέτηση του κοντόφθαλμου προσωπικού και μικροκομματικού συμφέροντος και να συμβάλει με τη στάση του στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία θα καλείτο να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα του 3ου μνημονίου στη βάση του ρεαλισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης ως προς την κατανομή των βαρών. Αντ’ αυτού ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να διαπραγματευτεί με μόνο σύμμαχο τον κύριο Καμμένο και να οδηγήσει τη Χώρα σε πρόωρες εκλογές με το διχαστικό, ατυχές σύνθημα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Ότι βιώνουμε σήμερα, τα αδιέξοδα στην οικονομία και την κοινωνία φέρουν τη σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ως εκ τούτου η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει μέτρα που ενισχύουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης στην οικονομία και της διαχείρισης της μιζέριας στην κοινωνία, όπως απάντησε χαρακτηριστικά (όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει την απαίτηση του ΔΝΤ να δώσει την έγκριση της και η ΝΔ στα νέα μέτρα).

Στο ερώτημα αν υπάρχει εναλλακτική λύση στην παρούσα φάση με τα ασφυκτικά πλαίσια που θέτουν οι θεσμοί και η σημερινή συγκυρία ο κ. Ξεκαλάκης απάντησε ότι η πατρίδα έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε από μια ισχυρή προοδευτική παράταξη που θα μπορέσει να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση του τόπου. Η σύγχρονη πολιτική ιστορία της Χώρας έχει δείξει ότι ισχυρή δεν είναι μια παράταξη βουλευτοκεντρική, ένας φορέας συγκόλλησης πολιτικών φέουδων, ένα κακέκτυπο της Ένωσης Κέντρου του 1961 ή της Συμμαχίας Προοδευτικών και Αριστερών Δυνάμεων του 1977. Ισχυρή είναι όταν συγκροτείται στην βάση της ανανέωσης προσώπων, νοοτροπιών, δομών και ιδεών. Μια παράταξη με δημοκρατική, θεσμική, συλλογική λειτουργία. Ένας νέος, ενιαίος, οριζόντια πολυτασικός πολιτικός φορέας για να ενσαρκώσει τις ελπίδες των πολιτών κι όχι για να εκπληρώσει τη ματαιοδοξία των στελεχών.

Σε ερώτημα αν υπάρχερι περιθώριο να δεχθεί πίσω το ΠΑΣΟΚ στελέχη ή συνδικαλιστές που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ και διατηρήθηκαν σε θέσεις εξουσίας, ο κ. Ξεκαλάκης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ αυτοί οι άνθρωποι, κάνοντας λόγο για  καιροσκοπισμο και θεσιθηρία. Αντιθέτως, -συμπλήρωσε- επιδιώκουμε τη συμμαχία με τους προοδευτικούς πολίτες που ξεγελάστηκαν από τις προεκλογικές εξαγγελίες του κυρίου Τσίπρα, πίστεψαν ανιδιοτελώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει λύσεις στα κοινωνικά και οικονομικά τους αδιέξοδα και σήμερα, όντας προδομένοι, αισθάνονται πολιτικά άστεγοι. Με τους εγκλωβισμένους ανθρώπους της ανανεωτικής αριστεράς που βλέπουν αποσβολωμένοι το συνειδητό σφιχταγκάλιασμα με τους ΑΝΕΛ  και τα όνειρα και τους αγώνες μιας ζωής να γκρεμίζονται από την απολυταρχική αντίληψη που επικρατεί στους κυβερνώντες και την έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς. Με όλους αυτούς, με σύμμαχο την κοινωνία διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσουμε την εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης και να αποκαταστήσουμε το κύρος της αριστεράς που τόσο επλήγη από τους σημερινούς δήθεν εκφραστές της.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδ/σου (Υπεύθυνος Τουρισμού) του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βάιος Καλοπήτας αναφέρθηκαν στον ουσιαστικό διάλογο που γίνεται αυτή την περίοδο από άκρου εις άκρο της Ελλάδας με τους πολίτες και τους παραγωγικούς φορείς εκάστης περιοχής στην πορεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για τη συνδιαμόρφωση με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς εταίρους των προτάσεων για την περιφερειακή ανασυγκρότηση της Χώρας. Γιατί πλέον δεν αρκούν γενικόλογες πολιτικές τοποθετήσεις, αλλά προγράμματα εστιασμένα στις ανάγκες κάθε περιφέρειας που θα λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες, τα ενδιαφέροντα και τα πλεονεκτήματά της. Όλες αυτές οι αναπτυξιακές προτάσεις, που θα προκριθούν κατόπιν ενδελεχούς διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, θα αποτελέσουν το ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ, που φιλοδοξούμε να δώσει προοπτική στη Χώρα και σε κάθε Ελληνική οικογένεια.

Σε ότι αφορά το hot spot και το Προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης που επιβλήθηκαν στην Κω, ο κ. Ξεκαλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα με την πλέον ξεκάθαρη θέση για σεβασμό και συναπόφαση με τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση τονίζοντας ότι θα πρέπει να λαβάνονται υπόψη πληθυσμιακά κριτήρια και άλλες ιδιαιτερότητες που στην προκειμένη περίπτωση αγνοήθηκαν.

Ακολουθεί στις 5μμ στο ξεν. ΑΣΤΡΟΝ ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με τους πολίτες, ενώ αύριο ο κ. Ξεκαλάκης και ο κ. Καλοπήτας θα εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο νησί μας.

 

 

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  • Ο ΣφΥΡΙΖΑ αντί για τα μνημόνια ΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΝΓΚΑΡΝΤ και στο τέλος του χρόνου ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΟΙ Λ@ΜΟΓΙΕΣ.

   Θα μάθουμε γιατί δεν εισέπραξαν οι ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ του ΣφΥΡΙΖΑ τα δις που έλεγαν, ποιοι πολιτικοί ήσαν στην λίστα και γιατί τα Λ@ΜΟΓΙΑ σαν τον ΛΑΛΙΩΤΗ και όσοι βρήκαν άσυλο στον ΣΤΙΠρΑ τώρα που τα αδικήματα τους έχουν παραγραφεί ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ;;;;

  • Δεν υπάρχει περίπτωση όσοι απέμειναν στο ΠΑΣΟΚ να τρέξουν να ανταμώσουν τα Λ@ΜΟΓΙΑ που την κοπάνησαν για καρέκλα και ΜΑΣΑ...

   Τώρα που καθάρισε το ΠΑΣΟΚ μια και τους μάζεψε ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ και ο ΣφΥΡΙΖΑ πήρε την κάτω βόλτα οι πεθαμένοι πολιτικά σαν τον ΛΑΛΙΩΤΗ τώρα που όλα τα αδικήματα τους έχουν παραγραφής ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ Π@ΥΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΔΟΣΊΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ… Οι ψηφοφόροι δεν είναι ζώα όπως νομίζουν. Θα φάνε ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ…

 1. ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΤΕ…..ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ,ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙ, ΕΙΧΑΝ ΦΑΕΙ ,ΕΙΧΑΝ ΓΛΥΨΕΙ……ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ…..ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ…….ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ,ΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ………ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ……….

 2. ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ[ΘΕΣΜΟΙ]ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.