Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ξέφυγε η διαφορά, έκπληξη στην 4η θέση

4
1842

Ποια τα νέα δεδομένα της δημοσκόπησης της Palmos Analysis για την πρόθεση ψήφου;

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 10,5 μονάδων στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής και περίπου 13 μονάδων στη πρόθεση ψήφου καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr.

Σε υψηλά επίπεδα η απροσδιόριστη ψήφος.

Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν μετακινηθεί σε κάποιο άλλο κόμμα.

Ειδικότερα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (με πολλαπλή αναγωγή) της δημοσκόπησης της Palmos Analysis η ΝΔ συγκεντρώνει 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Palmos Analysis:

ΝΔ 35%
ΣΥΡΙΖΑ 24,5%
ΚΚΕ 9,0%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 7,0%
Χρυσή Αυγή 6,5%
Ένωση Κεντρώων 3%
Πλεύση Ελευθερίας 2%
Ποτάμι 2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%
Λαϊκή Ενότητα 1,5%

Το 6% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης της Palmos Analysis δήλωσε πως θα ψηφίσει «Άλλο Κόμμα».

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο… κανένας

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 13,3 μονάδων για τη ΝΔ, στο 10,6% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 13,3 μονάδων για τη ΝΔ, στο 10,6% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ

Αλλά και στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 10,5 μονάδων

Ξεκάθαρο προβάδισμα 10,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής και περίπου 13 μονάδων στην πρόθεση ψήφου δίνει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr.

Στην πρόθεση ψήφου («αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;»), το 23,9% των ερωτηθέντων δηλώνει Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά μόλις το 10,6%, ενώ ακολουθούν: ΚΚΕ 5,9%, Δημοκρατική Συμπαράταξη  4,2%, Χρυσή Αυγή  4%, Ένωση Κεντρώων 1,6%, Πλεύση Ελευθερίας  1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,8%, Ποτάμι  0,7%, Ανεξάρτητoι Έλληνες  0,6% και Λαϊκή Ενότητα 0,6%.

«Άλλο κόμμα» δήλωσε πως θα ψηφίσει το 3,4%. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα» απάντησε το 17,2%, ενώ «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» είπε το 7,5%. «Δεν θα ψηφίσω» δήλωσε το 12,1% και «Λευκό / Άκυρο» είπε το 5,9%.

Παράλληλα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (με πολλαπλή αναγωγή), η ΝΔ συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΚΕ 9,0%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 7,0%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, η Ένωση Κεντρώων 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 2%, το Ποτάμι 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%, 1,5% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 1,5% η Λαϊκή Ενότητα. Το 6% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα ψηφίσει «Άλλο Κόμμα».

Όσο για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πλειονότητα των πολιτών (49%), αυθόρμητα, απάντησε «κανένας από τους δύο». Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκέντρωσε τις προτιμήσεις του 30% των συμμετεχόντων στην έρευνα και ο πρωθυπουργός το 19%.

Σε υψηλά επίπεδα, πάντως, εμφανίζεται η απροσδιόριστη ψήφος, με την «μερίδα του λέοντος» να κατέχουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν μετακινηθεί σε κάποιο άλλο κόμμα.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δημοσκόπηση της 1 Απριλίου. Και εντάξει δεν άλλαξαν ΝΔ με Σύριζα γιατί θα ήταν πολύ χοντρό το ψέμα, αλλά από εκεί και πέρα έδωσαν τα ρέστα τους. Μέχρι και ο Λεβέντης μπαίνει στη Βουλή.

  2. η δημοσκόπηση του Κούλογλου: Πέμπτο (!) κόμμα η Χρυσή Αυγή πίσω από KK€ και κλεφτοΠασόκ... 1

    Ειλικρινά δεν υπήρχε καλύτερη μέρα για να δημοσιεύσει η ιστοσελίδα του Κούλογλου (TVXS) την πιο ψεύτικη και χαλκευμένη δημοσκόπηση που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό!
    Σήμερα 1η Απριλίου, την παγκόσμια μέρα του ψέματος η εταιρεία Palmos Analysis είχε το θράσος να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μιας έρευνας που μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσουν.
    Με το συγκλονιστικό στοιχείο της καταγραφής της απροσδιόριστης ψήφου σε ποσοστό 42,7% (!) η ιστοσελίδα του Κούλογλου προφασίζεται πως η ΝΔ έχει πάρει ήδη την αυτοδυναμία, μεγάλος όγκος των Συριζαίων ψηφοφόρων είναι αναποφάσιστοι (και άρα μπορεί να ξαναγυρίσουν) και η σειρά δυναμικότητας και απήχησης των κομμάτων στην ελληνική κοινωνία είναι η εξής: ΝΔ, Σύριζα, ΚΚΕ, Πασόκ, Χρυσή Αυγή, Λεβέντης, Πλεύση Ελευθερίας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ποτάμι, Ανέλ, Λαέν, κτλπ…

    • Μπορεί να έχεις δίκιο για τον Κούλογλου (αν και πιστεύω πως ευκολότερα θα υποστήριζε την ΧΑ παρά το ΚΚΕ), το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου όμως, γιατί σε εντυπωσίασε;

  3. η δημοσκόπηση του Κούλογλου: Πέμπτο (!) κόμμα η Χρυσή Αυγή πίσω από KK€ και κλεφτοΠασόκ... 2

    ην επόμενη φορά ας βάλουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά από την Χρυσή Αυγή, για να γελοιοποιηθούν ακόμα περισσότερο! Δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχολιασμό, ούτε φυσικά αναπαραγωγή των χαλκευμένων και καταγέλαστων ευρημάτων της εν λόγω ψεύτικης δημοσκόπησης.
    Το μόνο που μπορούμε να πιστέψουμε για αυτήν την δημοσκόπηση, είναι ότι διεξήχθη στα γραφεία του Κούλογλου. Μόνο εκεί μπορεί να βρεθεί η Χρυσή Αυγή στην 5η θέση…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ