Ενισχύονται με προσωπικό οι Αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία της Δωδεκανήσου για τη θερινή περίοδο

1
612

Ενισχύονται με προσωπικό οι Αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία της Δωδεκανήσου για τη θερινή περίοδο

***

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρης Γάκης, ενημερώθηκε αρμοδίως από το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις θετικές εξελίξεις στο θέμα των διαδικασιών πρόσληψης 1.314 συνολικά ατόμων έκτακτου προσωπικού, για τη διευρυμένη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε όλες τις Περιφέρειες της Χώρας, κατά τη θερινή περίοδο 2017.

Για το θέμα αυτό ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, δήλωσε:

«Η έγκαιρη και σωστά κατανεμημένη στελέχωση των χώρων Πολιτισμού για τη θερινή – τουριστική – περίοδο, αποδεικνύει την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση την πολιτιστική μας κληρονομιά και την απόφασή της για την ουσιαστική στήριξη της συνέργειας Πολιτισμού -Τουρισμού στην Περιφέρεια. Νιώθω ικανοποιημένος, που οι κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις για να’ ναι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στη Ρόδο, στην Κω, στην Κάλυμνο, σε κάθε μικρό νησί της Δωδεκανήσου, ανοικτά περισσότερες ώρες για τους χιλιάδες επισκέπτες των νησιών μας στη θερινή περίοδο, βρήκαν ανταπόκριση. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης με το απαιτούμενο προσωπικό, στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων μου, συζητάμε – και είμαστε σε καλό δρόμο – την αναβάθμιση της δικτύωσης των χώρων Πολιτισμού σε όλη τη Νησιωτική Χώρα και τρόπους προβολής με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα των αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων της Δωδεκανήσου. Με διαβούλευση και σε συνεργασία με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς, επαγγελματικούς και αναπτυξιακούς φορείς. Δράσεις, που η υλοποίηση τους θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα για τη Δωδεκανησιακή οικονομία και τις νησιωτικές κοινωνίες.»

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ντροπή κ. Γάκη να εκμεταλλεύεστε την αγωνία των παιδιών μας με τέτοιες ανακοινώσεις. Δεν είναι δικό σας έργο , χρόνια προσλαμβάνει το Υπουργείο έκατακτο προσωπικό για τους καλοκαιρινούς μήνες στους αρχαιολογικούς χώρους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ