ΚΚΕ βορ. Δωδεκανήσου: Παρεμπόδιση δράσης ΚΝΕ από Διευθυντές σχολείων

5
701

Ανακοίνωση Τομεακής Επιτροπής Βορείου Συγκρ/τος Δωδ/σου του ΚΚΕ
για παρεμπόδιση της δράσης της ΚΝΕ από διευθυντές σχολείων

Η ΚΝΕ, η οργάνωση Νεολαίας του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, διοργανώνει σε όλη την χώρα και φέτος μαθητικά φεστιβάλ με το σύνθημα, δανεισμένο από τον Τάσο Λειβαδίτη,
«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος,
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για το δίκιο!»
H OB Κω της ΚΝΕ αφιερώνει όλες τις δυνατότητες προκειμένου το σύνθημα αυτό να φτάσει σε κάθε μαθητή, που σήμερα η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος τον εμποδίζει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και τον αναγκάζει να ζει την ανεργία, την φτώχεια και την μετανάστευση.
Το δικαίωμα του για μόρφωση είναι κόστος για τις κυβερνήσεις οι οποίες νομοθετούν για τα πλούτη των ομίλων, παίρνοντας παράλληλα μέτρα μείωσης μισθών & συντάξεων και κατάργησης ασφαλιστικών & προνοιακών δικαιωμάτων, αναγκάζοντας έτσι τις οικογένειές τους να υποβαθμίζουν όλο και περισσότερο το επίπεδο ζωής τους, στην τεράστια προσπάθεια τους να τα μορφώσουν.
Και όμως, αυτή η αδικία προβάλλεται από τους εκμεταλλευτές ως ανάπτυξη και πρόοδος. Προβάλλεται η ναρκωκουλτούρα, ο ανταγωνισμός, ο νόμος της ζούγκλας και του ατομισμού. Χαϊδεύουν το φίδι του φασισμού, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούν τον ρατσισμό για να διαιρέσουν τον λαό.
Τα μηνύματα, αλλά και η αξία του ανιδιοτελούς αγώνα, της ταξικής – διεθνιστικής αλληλεγγύης, της λαϊκής προκοπής, της καλλιτεχνίας, του αθλητισμού, προβάλλονται από τις δράσεις και μαθητικών φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Φαίνεται πως αυτά τα μηνύματα και αξίες ενοχλούν ορισμένους διευθυντές σχολείων που είτε κατέβασαν πανό της ΚΝΕ που καλούσε τους μαθητές στο αθλητικό τουρνουά, είτε θέλησαν να εμποδίσουν την διακίνηση του καλέσματος.
Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο εκπαιδευτικός οφείλει και μπορεί να παίξει άλλο ρόλο από αυτόν που τον καλεί το καπιταλιστικό σύστημα να εκτελέσει.
Ρόλο ανύψωσης των αξιών της λαϊκής ανάπτυξης και προόδου. Ρόλο που θα προστατεύει το σχολείο ως χώρο ελεύθερο για διακίνηση ιδεών.
Ρόλο κόντρα στην πολιτική των μνημονίων κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ που εμποδίζουν την μόρφωση των παιδιών μας τα οποία έρχονται ζαλισμένα στα σχολεία μας από την πείνα που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές .
Κάπως έτσι καταλαβαίνει το ΚΚΕ τον ρόλο του εκπαιδευτικού.
Αν τώρα οι διευθυντές των σχολείων, που κατεβάζουν πανό και εμποδίζουν εξορμήσεις της ΚΝΕ, ελπίζουν ότι θα εμποδίσουν την δράση των μελών της, άδικος ο κόπος. Και το ΚΚΕ που το 2018 συμπληρώνει 100 χρόνια και η ΚΝΕ που συμπληρώνει τα 50, ξέρουν να ξεπερνούν τέτοιες πρόσκαιρες δυσκολίες.

ΤΕ Β.Σ.Δ του ΚΚΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΧΟΛΕΡΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΟΥΚΛΑ

    ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

  2. ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΟ… ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟΞΟ: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ»!

    Μπορεί το… τιμημένο –στα λόγια- να το παίζει… αντιευρωπαϊκό κόμμα και να αποκαλεί «λυκοσυμμαχία» την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για το ευρώ τρέφει τα καλύτερα αισθήματα. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στο πρόσφατο συνέδριό του, σημαίνοντας αυτομάτως και την προσχώρησή του στο… «ευρωπαϊκό τόξο» – στο οποίο συμμετέχουν ήδη όλα τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής, πλην βεβαίως της Χρυσής Αυγής.
    Ιδού οι… καταστροφές και οι… συμφορές που –σύμφωνα με το ΚΚΕ- θα υποστούμε αν βγούμε από την τυραννία του ευρώ και επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα:«Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος στη χώρα μας, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων, στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία.

  3. ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΟ… ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟΞΟ: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ»!

    Επίσης, θα χτυπηθεί και ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτήν την περίπτωση κερδισμένο. Ιδιαίτερα μάλιστα ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν ωφελημένα, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».(ΥΓ) 1: Τρέμε Μπουμπούκο! Όπως βλέπεις, έχεις ανταγωνιστές στην ακατάσχετη καταστροφολογία και μάλιστα κομμουνιστοσυμμορίτες!
    (ΥΓ) 2: Και μην ακούτε τις… κακές γλώσσες, που ήδη έχουν αρχίσει να λένε πως η θέση αυτή του… τιμημένου υπαγορεύεται από τα δικά του επιχειρηματικά συμφέροντα. Είπαμε, το ΚΚΕ είναι… υπεράνω χρημάτων! Μόνο για το… λαό νοιάζεται!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ