Καταγγελία ΚΝΕ για παρεμπόδιση προπαγάνδισης του Μαθητικού Φεστιβάλ σε σχολεία της Κω

7
889

Στους ρυθμούς προετοιμασίας του μαθητικού Φεστιβάλ δουλεύουν οι δυνάμεις της ΚΝΕ στην Κω, πραγματοποιώντας εξορμήσεις στα γυμνάσια και λύκεια του νησιού.

Στο πλαίσιο του μαθητικού Φεστιβάλ διοργανώνουν τουρνουά μπάσκετ με σύνθημα «Βάζουμε καλάθι ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που το γεννά». Όμως το σύνθημα και η παρέμβαση της ΚΝΕ στα σχολεία του νησιού ενόχλησε πολλούς που προσπαθούν μέχρι και την τελευταία στιγμή να εμποδίσουν την δραστηριότητα της ΚΝΕ με σκοπό να μην φτάσει το κάλεσμα της ΚΝΕ στους μαθητές και στις μαθήτριες του νησιού και να συζητήσουν για τις αιτίες που γεννούν τον πόλεμο, την προσφυγιά, την αδικία που συναντούν οι νέοι από τα μαθητικά τους χρόνια, στο σχολείο και στις οικογένειές τους.

Πρώτοι έσπευσαν να το κάνουν συγκεκριμένοι διευθυντές στα σχολεία του νησιού, που κατέβασαν επανειλημμένα τα πανό που καλούν στο τουρνουά με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και έσκιζαν τις αφίσες καθώς θεωρούν το σχολείο τσιφλίκι τους. Αναπαράγοντας την αντιδραστική λογική «πως αν δώσουμε χώρο στην ΚΝΕ θα πρέπει να δώσουμε και στη Χρυσή Αυγή», νομιμοποιώντας τους νεοναζί υπόδικους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής ως μία ακόμη πολιτική δύναμη, ενώ από την τόση πρεμούρα τους έβαλαν μέχρι και τους συλλόγους διδασκόντων να πάρουν θέση και απόφαση για τον αν μπορεί η ΚΝΕ να βάζει πανό έξω από το σχολείο.

Έχει μεγάλη ευθύνη το υπουργείο Παιδείας και η τοπική Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για τα «μαργαριτάρια» που ξεστομίζουν οι υπάλληλοί τους.

Στην προσπάθεια παρεμπόδισης δεν άργησε να πάρουν μέρος και η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οι οποίοι προσπάθησαν να «βρωμίσουν» με τα χιτλερικά σύμβολά τους πανό που καλούσε στο τουρνουά.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία των Οργανώσεων της ΚΝΕ στη Κω:

«Αυτοί που βάζουν στο στόχαστρο τους πρόσφυγες αλλά και το εργατικό λαϊκό κίνημα, που αναπαράγουν τις πιο σκοταδιστικές αντιλήψεις, δεν λένε κουβέντα για τα 4 δισ. για εξοπλιστικές δαπάνες της Ελλάδας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ την ίδια ώρα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε σχολικές υποδομές, στα νοσοκομεία και αλλού.

Δεν βγάζουν άχνα για το ότι από τότε που ήρθε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές έχουν αυξηθεί οι προκλήσεις της τουρκικής αστικής τάξης.

Δεν έβγαλαν «κιχ» για τους εκατοντάδες πνιγμένους πρόσφυγες και μετανάστες μετατρέποντας το Αιγαίο σε θάλασσα νεκρών.

Οι φασίστες ανέκαθεν έτσι και τώρα καλύπτουν το άδικο για να κυνηγούν τους αδικημένους!

Οι προσπάθειες παρεμπόδισης να φτάσει το κάλεσμα της ΚΝΕ στους μαθητές θα αποτύχουν. Καλούμε τους μαθητές του νησιού να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση των συγκεκριμένων διευθυντών για τον ρόλο που έχουν αναλάβει.

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους, αναδεικνύοντας στην νεολαία των νησιών την πραγματική αιτία του πολέμου, της προσφυγιάς αλλά και της αδικίας που συναντούν σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους.

Να παλέψουν διεκδικώντας για την μόρφωση, την δουλειά και την ζωή που μας αξίζει!».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με λες φασίστα γιατί αγαπώ την πατρίδα μου.
    Με λες φασίστα γιατί αγωνίζομαι για τα ιδανικά μου.
    Με λες φασίστα γιατί θέλω την χώρα μου καθαρή από μελλοντικούς φονιάδες.
    Με λες φασίστα γιατί θέλω το μέλλον των παιδιών μου ελεύθερο και φωτεινό.
    Με λες φασίστα γιατί νιώθω τον παλμό της καρδιάς μου να χτυπά για την Ελλάδα.
    Με λες φασίστα γιατί νομίζεις με προσβάλλεις.

    • ίσαι φασίστας γιατί την αγάπη για το τομάρι σου τη βαφτίζεις αγάπη για την πατρίδα.
      Είσαι φασίστας γιατί θέλεις να επιβάλεις με τη βία τον φιλοτομαρισμό σου που τον βαφτίζεις “ιδανικά”.
      Είσαι φασίστας γιατί δολοφονείς και μεθοδεύεις τη δολοφονία αθώων ανθρώπων βαφτίζοντάς τους αυθαίρετα “μελλοντικούς δολοφόνους”.
      Είσαι φασίστας γιατί καταστρέφεις με ξετσιπωσιά το μέλλον όλων των παιδιών (και των δικών σου) ποτίζοντάς τα με μίσος.
      Είσαι φασίστας και πατριδοκάπηλος και ΟΧΙ Έλληνας γιατί οι Έλληνες πολέμησαν το φασισμό.
      Είσαι φασίστας γιατί το ομολογείς χωρίς να ντραπείς και γιατί δεν προσβάλλεσαι που σε λένε φασίστα.
      Είσαι φασίστας γιατί είσαι ανιστόρητος είτε γιατί εξυπηρετείς σκοτεινά «κομματικά» συμφέροντα.

  2. Και εγώ ο φασίστας σου απαντώ.
    Αν η αγάπη μου για το έθνος μου, για την πατρίδα μου, για τα ιδανικά μου είναι φασισμός τότε ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ
    Αν η θέληση να παίζουν τα παιδιά μου ανέμελλα στους δρόμους χωρίς φόβο απαγωγής η δολοφονίας από λαθροεισαγώμενους ισλαμιστές είναι φασισμός τότε ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ
    Αν ο πόθος μου να κυκλοφορώ και εγώ και οι γέροντες γονείς μου άφοβα στο δρόμο είναι φασισμός τότε ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ
    Αν στο άκουσμα του εθνικού μας ύμνου δακρύζω και στην θέα της σημαίας μου αναρριγώ είναι φασισμός τότε σου το βροντοφωνάζω ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ. ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ-ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    Αλλά ΕΣΥ είσαι ένα τίποτε, είσαι ένας μηδενιστής και άξιος προς λύπηση και τιμωρίας, γιατί πρόδωσες όλα σου τα ιδανικά για να γίνεις ένας κόκκος στην απέραντη άμμο των διεθνιστών.
    Απέναντι σου θα βρεις ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ.
    Απένατι σου θα βρεις ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ.

  3. κουμουνια 50 χρονια κλεινουν φετος απο την επανασταση του 1967….συντομα θα παρετε παλι αυτο που σας αξιζει…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ