Ν. Μυλωνάς: 50 χρόνια μετά την 21 Απριλίου 1967

48
1212

ΘΕΜΑ: 50 χρόνια μετά την 21 Απριλίου 1967
(αναφορά σε Kωους πατριώτες που ‘’γνώρισαν’’ από πρώτο χέρι τη χούντα)
…21 Απρίλη 1967. Η παρουσία ενόπλων στρατιωτών σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και των χωριών, τα εμβατήρια στο ραδιόφωνο και το έκτακτο ανακοινωθέν: «Ο Στρατός επενέβη προς αποσόβησην αιματηρών ταραχών. Ησυχία και τάξις επικρατούν καθ’ άπασαν την επικράτειαν».
Η ανησυχία, ο φόβος και η απορία είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν. Λίγοι κατανοούν τις λέξεις και την νέα κατάσταση που δημιουργείται. Οι υπηρεσίες και τα σχολεία κλειστά. Εμείς μαθητές τότε χαιρόμαστε την ανοιξιάτικη έκτακτη αργία, μια που κανείς δεν μας εξηγεί τα γεγονότα. Πολύ αργότερα, φοιτητές πια, σ΄ έναν άλλο χώρο θα συνειδητοποιούσαμε μερικά πράγματα για την καταπάτηση των ελευθεριών, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την ασυδοσία της κρατικής εξουσίας, τη βία, την τρομοκρατία, το αίμα, τον χαφιεδισμό, το κάρφωμα, την ανηθικότητα, την αδικία, το βόλεμα, τους ημέτερους, τα κυκλώματα και το γλείψιμο και την ρουφιανιά.
ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΑ περίοδος στο όνομα του «ελληνοχριστιανικού ιδεώδους» και του «μεγαλείου του έθνους»! Καμιά δικτατορία δεν φυτρώνει στην κοινωνική έρημο χωρίς τη στήριξη από κάπου. Από ξένους, από δικούς μας, από ανώνυμους και επώνυμους, από ανεύθυνους και υπεύθυνους. Η άγνοια βέβαια δεν δικαιολογεί τη πολιτική συμπεριφορά.
Μόλις το 1969 ο Γιώργος Σεφέρης (άλλοι επώνυμοι σιώπησαν περισσότερο ή συνεργάστηκαν) ο πρώτος Έλληνας Νομπελίστας λύνει τη σιωπή του λέγοντας: «κλείνουν 2 χρόνια που μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς ολωσδιόλου αντίθετο με τα ιδεώδη που πολέμησε ο κόσμος και ιδιαίτερα ο λαός μας. Είναι μια κατάσταση, που όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές με πόνο και μόχθο πάνε και αυτές να καταποντιστούν μέσα στο έλος μέσα στα τελματωμένα νερά. Βλέπω μπροστά μου τον γκρεμό που μας οδηγεί η καταπίεση. Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει. Είναι εθνική επιταγή». Λίγα σχεδόν προφητικά
ΚΩΣ: Στις 23 Απρίλη 1967 συλλαμβάνονται οι Μιχάλης Αλαχιώτης και ο Γιάννης Χόνδρος που παραπέμπονται στην ασφάλεια Αθηνών, όπου κρατούνται 22 μέρες. Περνούν στρατοδικείο, γιατί δεν «ανήρτησαν τα στρατιωτικά νέα σε περίοπτη θέση του καταστήματός τους» και συμψηφίζοντας τις ποινές με την κράτησή τους, αποφυλακίζονται. Στο Μεταγωγών συναντούν το δημοσιογράφο και ποιητή Μανώλη Φουρτούνη από την Κέφαλο, ο οποίος στη συνέχεια εξορίζεται στην Πάρο και στο Παρθένι της Λέρου μέχρι το 1973. Στις 20 Μάη του 1967 συλλαμβάνονται τα στελέχη της τοπικής αριστεράς Παπαζαχαρίου Ζαχαρίας, Λέγγος Θόδωρος και Κορδιστός Κώστας από την Κω και οι Νίκος Λυριστής και Θεολόγος Μακρής από την Κέφαλο και εξορίζονται στα Γιούρα μέχρι τον Ιούλη του 1967.
Τον Ιούνη του 1967 συλλαμβάνεται ο δικηγόρος Γιώργος Κουρζής από την Καρδάμαινα, υποψήφιος Βουλευτής της αριστεράς στη Δωδεκάνησο, την δεκαετία ’50 και ’60 με την κατηγορία της διακίνησης ανατρεπτικών εντύπων. Από στρατοδικείο τιμωρείται ένα χρόνο φυλακή που την εξέτισε στην Αίγινα. Το Μάη του 1968 συλλαμβάνεται ο Γιώργος Λέγγος για διακίνηση προκηρύξεων, παραπέμπεται στο στρατοδικείο και αθωώνεται. Κατά καιρούς και για να διατηρηθεί ένα κλίμα διώξεων και εκφοβισμού συλλαμβάνονται και κρατούνται στα κρατητήρια τα ίδια πρόσωπα.
Στο χρόνο που πέρασε 3 συμπολίτες μας από αυτούς που αντιστάθηκαν στον φασισμό της χούντας και ήταν θύματά της, έφυγαν από τη ζωή χωρίς τυμπανοκρουσίες. Οι ζωντανές μνήμες είναι ανεκτίμητες, ίσως για αυτό και εμείς αδιαφορούμε για την ύπαρξή τους.
Το 1969 συλλαμβάνεται ο Βασίλης Ράπανος στην Αθήνα (από την Κέφαλο) για αντιδικτατορική δράση και καταδικάζεται σε 10 χρόνια φυλακή. Από τη συμμετοχή των Κώων φοιτητών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου τραυματίζεται ο Κώστας Ιερομνήμονας από την Καρδάμαινα.
Σίγουρα υπήρξαν άνθρωποι του νησιού μας που δεν τους γνωρίζουμε οι οποίοι αρνήθηκαν να υπηρετήσουν το φασισμό. Κάποιοι είχαν κυρώσεις διοικητικές, οικονομικές ή ηθικές. Υπήρξαν και αυτοί που διορίστηκαν σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού, στην αυτοδιοίκηση, στα σωματεία, τους συλλόγους κλπ αλλά όλοι αυτοί δεν κατάφεραν να ανεβάσουν το κύρος της δικτατορίας στα μάτια των πολιτών της Κω. Είναι θετικό γεγονός ότι η πλειοψηφία του νησιού μας κράτησε σιωπηλή έως αρνητική στάση απέναντι στη δικτατορία.
Στόχος του άρθρου δεν είναι να δώσει τίτλους ή να αποδώσει τιμές σε πρόσωπα. Αναζητήθηκαν πρόσωπα και ενέργειες ελευθερίας σε καιρούς υποταγής, στοχεύοντας σε μια προσπάθεια αυτογνωσίας των Κώων σήμερα Για αυτό όποιος θέλει μπορεί να συμπληρώσει ή να τροποποιήσει αυτό το κείμενο.
(Σημ. γράφτηκε το 1988 με τίτλο: 21 χρονιά από την 21-4-1967σαν πολιτικό μνημόσυνο στους δημοκράτες πατριώτες που έφυγαν εκείνη την χρονιά).
Ν. Μυλωνάς (δημοτικός σύμβουλος

48 ΣΧΟΛΙΑ

 1. πολύ καλό κείμενο Νίκο, έτσι ακριβώς είναι κάποια στιγμή πρέπει και σε αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν ποια από κοντά μας να γίνει ένα πολιτικό μνημόσυνο

 2. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

  Είθισται, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, να λέγονται πολλά περί «χούντας» και «δημοκρατίας». Αλλά, ποια είναι η χούντα και ποια η δημοκρατία;Θα αναφέρουμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Ως γνωστόν, από το… σωτήριον έτος 1974 μέχρι σήμερα, όλοι οι πρόεδροι της δημοκρατίας (τους…) είναι εκλεγμένοι από την πλειοψηφία των βουλευτών, κι όχι από τον ελληνικό λαό.Ο μόνος πρόεδρος στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας που έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, ήταν ο… «δικτάτορας» Γεώργιος Παπαδόπουλος, το 1973, με ποσοστό 78,43% και τις ψήφους 3.870.124 Ελλήνων και Ελληνίδων! Κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα, «δημοκράταροι»!

  • Σας έφαγε ο Τσαουσέσκου με 97% και ο Κιμ Γιονγκ Ουν με 99,2%. Αυτοί θα ήταν ακόμα πιο δημοκράτες!!!!

   • ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΤΟΤΕ? Πολυ θελω να μαθω. Και οτι γνωριζεις και κρινεις απο που τα εμαθες? ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΚ……

  • εισαι μεγαλο αρνι φιλαρακο. ρωτα να μαθεις για τα δημοψηφισματα της χουντας και το ξυλο που επεσε σε οσους πηγαν κοντρα. καλα δε σου φτανει το ξεπουλημα της κυπρου; αυτοι φιλε επρεπε να εκτελεσθουν στο γουδι για εσχατη προδοσια. ηταν ολοι τους οργανα των ξενων δυναμεων.

 3. μυλωνα ο αληθινος ναζισμος φασισμος ειναι τωρα αυτο που ζουμε απο τους νεοναζι δοσιλογους ταγματασφαλιτες

  των συριζα νδ πασοκ ανελ ποταμι λεβεντη που ψηφιζουν χιτλερεικα ναζιστικα μνημονια και καταστρεφουν την χωρα.

 4. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ.ΟI ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- ΠΑΤΑΚΟΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΦΤΩΧΟΙ ΑΛΛΑ ΕΝΤΙΜΟΙ.ΟΙ ΛΗΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ 500 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΑΝ-ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΙ-ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟΙ.ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ LAGARD ΔEN ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ.

    • ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΒΙΤΣΙΑ ΣΟΥ ΑΝΩΜΑΛΕ…ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ….

   • ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ,ΕΝΩ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΛΟΥΓΚΡΑ

    • Αποτι δειχνεις την εχεις βρει απο ΓΑΛΟΝΑ….

 5. Μετα την χουντα ακολουθησε με την δημοκρατία ο απόλυτος ξεπεσμός και καταστροφή της Ελλάδας.

  Δείτε τα χάλια μας από την μεταπολίτευση εως σήμερα. Καταχρεωμένοι ,μια Ελληνική κοινωνία σακατεμένη ,χωρίς μέλλον για τις επόμενες γενιες. Ο περίγελος της Ευρώπης. Ποιοι μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια …δείτε τις φωτογραφίες τα ρεμάλια του Πολυτεχνείου που μεταφέρουν την σημαία. Οι μιζαδόροι και οι κομπιναδόροι που μπλέχτηκαν σε όλα τα σκάνδαλα και οδήγησαν τον τόπο στο τέλμα που ζούμε σήμερα. Η Ελλάδα εμπάτε σκύλοι αλλέστε…..πολυπολιτισμική κοινωνία……χωρίς κανένα πυλώνα να σταθεί. Οικογένεια?? Ομοφυλοφιλοι μπαμπάδες με παιδιά? Θρησκεία ? Έξω από τα σχολεία. Πολύ κοντόφθαλμα κρίνετε την ιστορία με κλισέ του τύπου αρρεστά στην λογική ‘ κατω η δικτατορία» , για ρωτήστε λοιπόν στα καφενεία και τους παππούδες …σίγουρα θα ακούσετε μακάρι να υπηρχε ένας Παπαδόπουλος και σήμερα να καθαρίσει τον σταύλο της Δημοκρατίας με τις χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων που φτάνουν στην ανεχεια καθε χρόνο.

 6. Α) 0λα τα χρε’η των αγροτών μέχρι της 31-3-1968. Και συγκεκριμένως: – Όλα τα οφειλόμενα από του έτους 1945 μέχρι τελους 1962 και ρυθμισθεντα το 1963. – Όλα τα βραχυπρόθεσμα καλλιεργητικά δάνεια, ζωοτροφών κλπ. – Όλα τα μεσοπρόθεσμα δάνεια, χορηγηθέντα δια την ανάπτυξιν των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Β) Όλα τα χρέη των γεωργικών συνεταιρισμών, οργανώσεων και κοινοπραξιών μέχρι της 21-4-1967. Και συγκεκριμένως: -Όλα τα ρυθμισθέντα του έτους 1965. – Αι οφειλόμενοι ληξιπρόθεσμοι δόσεις μέχρι 31-3-1968 των μέσομακροπροθέσμων δανείων. -Τα άνοιγματα που οφείλοντο μέχρι 31-3-1968 προς την Α.Τ.Ε. λόγω ανωμάλου λειτουργίας των. Ανώτατον όριον των διαγραφομένων χρεών ωρίσθη το ποσον των 100.000 δρχ. της εποχής εκείνης. Εν συνόλω εχαρίσθησαν 7.764.650.000 δρχ. {7.380.000.000 εις τους αγρότας και 384.000.000 δρχ. εις συνεταιριστικός οργανώσεις) της εποχές εκείνης με τιμήν ενός δολλαρίου εις τριάκοντα δραχμάς! 643.844 αγροτικοί οικογένειαι κυριολεκτικώς εγλύτωσαν από την καταστροφήν!

  • Ακομα ρε χρυσοβλακες πληρωνουμε τα κερατιατικα χρεη που δηθεν χαρησε η χουντα σε ημετερους εργολαβους για να κανουν την Αθηνα τσιμεντο.ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ στον αγυριστο.

 7. πολιτικων,εργολαβων,καναλαρχων,νταβατζηδων,δντ,εε,εκτ, τροικα,τοκογλυφοι οι μονοι που κλεβουν και ο λαος λοιμοκτονει,αυτοκτονει,τρωει απο τους σκουπιδοτενεκεδες,2.000.000 ανεργοι, 3.000.000 λαθρομεταναστες αλλα εχουμε κλεπτοδημοκρατια.

 8. ΕΠΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ.ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΟΛΟΥΣ.

 9. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟΒΙΩΣΕΙ «Θα με θυμηθούν 20 χρόνια μετά»ΑΠΕΒΙΩΣΕ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999.ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΤΩΡΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ.

  Σήμερα το ΜΑΚΕΛΕΙΟ αναφέρει ένα αναμφισβήτητο ντοκουμέντο που αφήνει άλλη μια μαύρη «τρύπα» στη γραφή της ιστορίας. Σύμφωνα με αναντίρρητη αφήγηση, λίγες μέρες πριν αποβιώσει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος στο Λαϊκό Νοσοκομείο και ενώ ήταν ετοιμοθάνατος, τον φυλούσε ακόμη αστυνομική δύναμη και έγινε το γνωστό επεισόδιο με τον φίλο του(και συνεργάτη του) Λυκούργο Γαϊτανάρο και τον αξιωματικό, επεισόδιο που έγραψε και ο τύπος. Παρόντων των Γαϊτανάρου, Παττακού, Λαδά και Θεοφιλογιαννάκου, ο Παπαδόπουλος έκανε την εξής τελευταία του δήλωση από το κρεβάτι του θανάτου: «Εγώ τελειώνω. Εύχομαι εσείς να είστε καλά. Εμείς δεν θα υπάρχουμε αλλά το αργότερο σε μια εικοσαετία πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα νοσταλγήσει την 21η Απριλίου». Δεν ξέρουμε εάν ο Λαός νοστάλγησε την Επταετία, ένα όμως είναι σίγουρο. Ότι ακόμα πιο πολλοί σήμερα, ψιθυρίζουν: «που ‘ σαι Παπαδόπουλε». Και γι αυτό θα πρέπει να ντρέπεται η Δημοκρατία και οι βρωμεροί εκπρόσωποι της.

 10. Το 1969 συλλαμβάνεται ο Βασίλης Ράπανος στην Αθήνα (από την Κέφαλο) .

  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ.ΕΔΩΣΕ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΦΡΑΠΟΡΤ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ!!!!!ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

 11. Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς ζήτησε να απαγγελθούν διώξεις για δύο νέα κακουργήματα για την υπόθεση που αφορά την περίοδο υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου και για όσους δεν το ξέρουν, ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν υπουργός και στελεχάρα του ΠΑΣΟΚ.
  Του ΠΑΣΟΚ, που μας κουνά το δάχτυλο και μιλάει περί υποδίκων! Όμως, τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου, όσο και ο Άκης Τσοχατζόπουλος που αποφυλακίστηκε είχαν έναν πρωθυπουργό που λεγόταν Κωνσταντίνος Σημίτης. Πρωθυπουργός ήταν ή ελέω Θεού μονάρχης ανεύθυνος για όσα έκαναν οι υπουργοί του;
  Γιατί το πολιτικό κατεστημένο, αλλά και η δικαιοσύνη, δεν αγγίζει τον Κωνσταντίνο Σημίτη; Μήπως γιατί το σύστημα Σημίτη κυβερνά ακόμα τον τόπο;

 12. ΞΕΧΑΣΕΣ ???….ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ…
  ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΧΟΥΝΤΑ….
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΥ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΗ , ΚΛΠ ΚΛΠ…..
  ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ,,,ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ…ΟΛΑ ΚΑΛΑ…
  ΑΝΑΠΤΥΞΗ….
  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ..
  ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ….ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ….

 13. ΖΗΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ……ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΠΑΝΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΟ…Ο ΤΣΙΠΡΟΥΛΗΣ ΩΣ ΑΛΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΛΑΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΣΚΛΑΒΟΙ…

   • ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΛΥΦΤΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΩΛΙΑΔΩΝ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΜΙΣΘΟ…ΑΝΤΕ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ

    • Μιχαλολικοσκυλα Μιχαλολιπροβατα προσκυνητες πατε απεναντι με τον σουλτανο να φατε καλα χουντοπροδωτες χτοντοφασιστες…….

 14. ΜΑΣΑΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ.ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ.

 15. Πώς πέτυχαν το οικονομικό θαύμα οι Αξιωματικοί, ενώ οικονομολόγοι δεν ήταν κι ούτε είχαν σπουδάσει στα London school of economics και στα Harvard; Είναι απλό: 1ον) Έπρατταν με γνώμονα τα συμφέροντα της πατρίδας κι όχι της αρρωστημένης κλίκας των αδηφάγων πλουτοκρατών και 2ον) Δεν έκλεβαν οι ίδιοι και δεν επέτρεπαν να κλέβει και κανένας άλλος, ούτε στα ψηλά, ούτε στα χαμηλά κλιμάκια. Μπήκαν στη διακυβέρνηση με καθαρά χέρια κι όπως μπήκαν έτσι και βγήκαν. Τους κατηγόρησαν για τα μύρια όσα, εκτός από ένα: κανένας δεν τόλμησε να τους πει κλέφτες και καταχραστές. Ποια σύγκριση μπορεί να γίνει με το σήμερα; Πάρτε τον Στρατηγό Στυλιανό Παττακό. Ήταν αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως. Την ίδια θέση επί «δημοκρατίας» είχε και ο Τσοχατζόπουλος. Να μην πούμε πολλά, ο ένας έμενε στα Πατήσια, σ’ ένα σπίτι προπολεμικό, ο άλλος σ’ ένα παλάτι στη σκιά της Ακροπόλεως… Αυτά βλέπει σήμερα ο κοσμάκης και το «πού είσαι Παπαδόπουλε» βγαίνει περισσότερο από ποτέ από τα χείλη των απλών Ελλήνων.

 16. Έγιναν και λάθη: 1ον) Το «είμαστε παρένθεση». 2ον) Στην αντιμετώπιση των πολιτικάντηδων. Ο λαός ήθελε να τους βάλουν όλους σ’ ένα σαπιοκάραβο και να τους φουντάρουν στ’ ανοιχτά, για να γλιτώσει μία κι έξω από δαύτους. Αλλά εδώ η Επανάσταση δεν εφήρμοσε τη θέληση του λαού. Ούτε καν εκδόθηκε μια «μαύρη βίβλος» των πολιτικών, με κλεψιές, σκάνδαλα κλπ, για να τους σιχαθεί ο λαός και να μην ξανασηκώσουν κεφάλι, παρά το γεγονός ότι τα σχετικά στοιχεία περιήλθαν σε γνώση της Εθνικής κυβερνήσεως και προτάθηκε η δημοσιοποίησή τους. 3ον) Δεν κρατικοποιήθηκε ο τύπος. 4ον) Δεν έφτιαξαν οργάνωση νεολαίας, κατά τα πρότυπα της θρυλικής ΕΟΝ του Ιωάννου Μεταξά. 5ον) Καλή η οικονομική ανάπτυξη, καλός ο εκσυγχρονισμός της χώρας, αλλά ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία θέλουν και ιδεολογική τροφή. 6ον) Δεν δημιουργήθηκε αξιόπιστη διάδοχος κατάσταση, με συνέπεια, μετά το 1974, ένας ολόκληρος κόσμος να μείνει χωρίς πολιτική έκφραση και να βρεθεί ανάμεσα στη Σκύλα του καραμανλισμού και στη Χάρυβδη του αριστερισμού.

  • Ξέχασες τον νόμο 802 περί μη ευθύνης υπουργών (ΦΕΚ 1/1970). Αυτόν που απάλλαξε τους πραξικοπηματίες από τα σκάνδαλά τους και τον διατήρησαν ως κόρη οφθαλμού οι μεταδιδακτορικές κυβερνήσεις για να παραγράφουν τις λαμογιές τους!!!!!

 17. ΝΕΟΝΑΖΙ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΙ

 18. Τον Οκτώβριο του 1973, ο Γ. Παπαδόπουλος ξεπερνά τα «όρια» κατά πολύ. Αρνείται στους Αμερικανοσιωνιστάς την χρήση της βάσεως της Σούδας προς βοήθεια των Ισραηλινών σιωνιστών στον πόλεμο με τους Άραβες. Δεν πάει άλλο! Ο Κίσσινγκερ αποφασίζει την άμεση ανατροπή του! Όλως «τυχαίως», έναν μήνα αργότερα, ξεσπούν τα γνωστά γεγονότα του (διόλου) «ηρωϊκού» Πολυτεχνείου. Η συνταγή της φοιτητικής εξεγέρσεως είναι δοκιμασμένη και στο παρελθόν. Το 1968, όταν ο Στρατηγός Ντε Γκωλ συγκρούστηκε με τους Αμερικανοσιωνιστές, του έστησαν τον διαβόητο «κόκκινο Μάη του ‘68», με τους Κον (Κοέν) Μπεντίτ και συντροφία να κραυγάζουν εν χορώ «είμαστε όλοι εβραίοι» και να σπέρνουν την καταστροφή και το χάος.Την συνέχεια, την γνωρίζετε όλοι. Όπως, επίσης, γνωρίζετε και το ότι ο δήθεν «αμερικανοκίνητος» Γ. Παπαδόπουλος, απέθανε εις τας φυλακάς της –πέραν πάσης αμφιβολίας- αμερικανοκρατουμένης «δημοκρατίας» της μεταπολιτεύσεως…

 19. Όμως, εις την Αμερική δεν υπάρχει ένα κέντρον εξουσίας, αλλά πολλά και διάφορα. Με πιο ισχυρό διαχρονικά, το σιωνιστικό λόμπι. Το 1972, λοιπόν, το σιωνιστικό λόμπι παίρνει το πάνω χέρι, δια του δαιμονίου Κίσσινγκερ και ετοιμάζει την αποπομπή των Νίξον και Άγκνιου (την οποία τελικώς επέτυχε, με το κατασκευασμένο σκάνδαλο Watergate). Ο Τούρκος πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος, Χαλίλ Σιβγκίν, πρώην υπουργός και επί σειρά ετών σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Τουργκούτ Οζάλ, για θέματα που αφορούσαν τις σχέσεις με τας ΗΠΑ, ομίλησε προ τριών ετών στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό aHaber και υποστήριξε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Νίξον, εξηναγκάσθη σε παραίτηση, επειδή είχε αντιταχθεί στην σχεδιαζομένη από το σιωνιστικό λόμπι του Κίσσινγκερ, απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο (που επανέφερε την «δημοκρατία» στην Ελλάδα…). Σε κάθε περίπτωση, εφόσον το σιωνιστικό λόμπι σχεδίαζε τον Αττίλα στην Κύπρο, έπρεπε οπωσδήποτε να «φύγει από την μέση» ο Γ. Παπαδόπουλος, διότι αυτός είχε αποτρέψει παρομοία κατάσταση το 1967.

 20. Είπε, λοιπόν, ο Σιβγκίν στην αποκαλυπτικότατη συνέντευξή του: «Το σκάνδαλο Watergate προέκυψε εξαιτίας αυτής της σκληρής στάσης του Νίξον. Εμείς, για να μπορέσουμε να επέμβουμε στην Κύπρο, χρειαζόταν η έγκριση των ΗΠΑ. Αλλά θεωρείτο βέβαιο ότι ο Νίξον δε θα δεχθεί κάτι τέτοιο. Το ίδιο και ο αντιπρόεδρος. Τότε ΥΠΕΞ ήταν ο Κίσινγκερ. Ο Νίξον έχασε τη θέση του, αλλά ο Κίσινγκερ παρέμεινε. Και εκείνος μας έδωσε τη δυνατότητα για την επέμβαση. Δηλαδή οι δυνάμεις, που έριξαν από τη θέση τους τον Νίξον, διατήρησαν στη θέση του τον εβραϊκής καταγωγής Κίσινγκερ, για να επέμβουμε στην Κύπρο. Εάν η Κύπρος βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας, τότε οι ορθόδοξοι δε θα έχουν καλές σχέσεις με το Ισραήλ. Οι πολιτικές Ελλάδας και Ισραήλ είναι αντίθετες μεταξύ τους. Εμείς ως Τούρκοι δεν έχουμε κάποια εχθρότητα με τους Εβραίους. Η επιχείρηση αυτή θα παρεμπόδιζε το να περάσει η Κύπρος στα χέρια της Ελλάδας. Σε περίπτωση που περάσει στα χέρια της Ελλάδας, μπορεί να δημιουργηθεί κίνδυνος για το Ισραήλ. Αυτούς τους υπολογισμούς έκαναν».

 21. Ο Γ. Παπαδόπουλος, αντιλαμβάνεται την αλλαγή της καταστάσεως και τα παίζει όλα για όλα. Έτσι, την 15η Ιανουαρίου 1973, ξεπερνά για πρώτη φορά τα επιτρεπόμενα όρια: Με επιστολή του στον πρόεδρο των ΗΠΑ αρνείται την δωρεάν στρατιωτική βοήθεια, για λόγους εθνικής υπερηφανείας! Άλλωστε, η Ελλάς δεν είχε πλέον κανένα οικονομικό πρόβλημα, καθώς με μια συνετή και έντιμη διαχείριση (κανένας δεν έκλεβε!) η Επανάσταση πέτυχε ένα «οικονομικό θαύμα», όπως το χαρακτήρισαν οι πάντες. Επίσης, ο Γ. Παπαδόπουλος είχε σκοπό να ξεκινήσει σύντομα την άντληση του «μαύρου χρυσού», των πετρελαίων που κρύβει το υπέδαφος της πατρίδος μας. Και βέβαια, η παροχή δωρεάν στρατιωτικής βοηθείας προς τα διάφορα κράτη, ήταν η εγγύηση της υποταγής των. Η ιστορική επιστολή Παπαδοπούλου, με την οποία η Ελλάς έσπασε τα δεσμά της, είναι η ακόλουθη: «Η κυβέρνησις απεφάσισεν όπως δηλώσει εις την κυβέρνησιν των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι παραιτείται του λοιπού, αρχής γενομένης από του τρέχοντος έτους, της παρεχομένης υπό των Ηνωμένων Πολιτειών, δωρεάν στρατιωτικής βοηθείας»

 22. Πατριδοκάπηλοι χουντικοί,χρυσαύγουλα και λοιποί σας φτύνουμε και νομίζετε οτι βρέχει!!

 23. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ

  Χάρισε στους Δημοσιογράφους το λεγόμενο Αγγελιόσημο, που κανείς τους δεν θυμάται…
  – Έφτιαξε μεγάλα κτίρια που θα ζήσουν μέχρι το 2500!– Έφτιαξε Νοσοκομεία…– Μεγάλους δρόμους…– Έδωσε στο 80% των υπαλλήλων δάνεια…– Πήρε για το Στρατό αεροπλάνα και υποβρύχια…– Δεν είχαμε εκείνα τα χρόνια ούτε μία φωτιά…– Έδωσε χρήματα σε Βιομηχάνους, Βιοτέχνες, δάνεια…– Χάρισε τα Αγροτικά χρέη…– Όπου κι αν πήγαινε ξεσηκωνόταν ο Τόπος!– Στο Πολυτεχνείο δεν κρέμασε, απλώς τον «κρέμασαν» όσοι ήθελαν να τον ρίξουν…– Και όταν ήλθαν οι Καλοί και τον έπιασαν, ενώ του έγινε πρόταση να φύγει, αυτός, με την ξεροκεφαλιά που τον έδερνε, προτίμησε να μείνει 25 χρόνια φυλακή…– Δεν υπέγραφε για να βγεί από την φυλακή, παρά τις ποικίλες υποσχέσεις…– Και ένα πρωινό, όταν πέθανε, του βρήκαν μόνο τα παράσημα και κάποιες στρατιωτικές στολές. Σκέτος μπατίρης, φτωχός παιδάκια μου… Φτωχός, ενώ θα έπρεπε να ήταν εκατομμυριούχος… Έτσι το συνηθίζουν, τα στερνά χρόνια, όσοι ανακατεύονται με τα πράγματα του Τόπου!

 24. Μερικά τρανταχτά παραδείγματα: Δαμανάκη, Λαλιώτης, Ανδρουλάκης, Παπουτσής, Τζουμάκας, Λαζαρίδης (σήμερα εξ’ απορρήτων σύμβουλος του Α. Σαμαρά) κ.λπ., ενώ πάμπολλοι εισχώρησαν στα ΜΜΕ και σήμερα είναι πρωτοκλασάτα στελέχη της καθυποτάξεως των Ελλήνων. Τα αποτελέσματά τους, τα είδαμε όλοι. Παρέλαβαν το 1974 μηδενικό εξωτερικό χρέος και μια οικονομία σε έναν πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά ανοδικό καλπασμό αναπτύξεως. Μια χώρα νοικοκυρεμένη, με ευημερούντες πολίτες. Και πως την κατήντησαν; Αφού διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και την καταχρέωσαν στους διεθνείς τοκογλύφους, κι αφού προηγουμένως είχαν φάει ότι μπορούσε να φαγωθεί, μας παρέδωσαν σιδηροδέσμιους στο ΔΝΤ και στους διεθνείς τοκογλύφους. Κι έχουν και το θράσος να ομιλούν για τους «αγώνες» και τα «οράματά» τους, αυτοί ακριβώς που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας!

 25. Βλέπω ότι πολλοί αναπολούν τον Παπαδόπουλο…εγώ πάλι, αναπολώ τα γεμιστά μπισκότα Παπαδοπούλου!! 😉

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ