ΜΗΝΥΜΑΤΑ για τα 50 χρόνια από το Χουντικό Πραξικόπημα

29
1381

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ: 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 – Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

 

Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην πατρίδα μας την 21η του Απρίλη του 1967. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός, η μαύρη αυτή επέτειος πρέπει να αποτελέσει ημέρα περισυλλογής για την ιστορία των τελευταίων πενήντα χρόνων. Η χούντα επεβλήθη σε μια περίοδο που οι δημοκρατικές δυνάμεις της πατρίδας μας διεκδικούσαν την τήρηση του συντάγματος και τον τερματισμό των εξουσιών του παλατιού και των ξένων κηδεμόνων τους. Η χούντα επαναφέροντας το μετεμφυλιακό καθεστώς, βύθισε την Ελλάδα σε ένα νέο καθεστώς καταπίεσης με διώξεις, εξορίες και φυλακίσεις Ελλήνων πατριωτών με έσχατο σημείο  την προδοσία της Κύπρου και την Τουρκική εισβολή. Η πατρίδα μας απελευθερώθηκε από τα δεσμά της εφτάχρονης τυραννίας με την αντίσταση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων και με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέβρη του 1973.

Σήμερα, 50 χρόνια από την αποφράδα εκείνη μέρα η χώρα μας βρίσκεται σε οικονομική επιτήρηση υπό το βάρος των μνημονίων, κατάσταση που μας οδήγησαν οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες που χρεωκόπησαν την πατρίδα μας και μας οδήγησαν σε δυσβάστακτα χρέη. Σήμερα η Ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται με κάθε τρόπο να ανακτήσει η χώρα την κυριαρχία της μέσα σε μια Ευρώπη που ταλανίζεται από την αστάθεια που έχει δημιουργηθεί με την επιβολή νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Αυτή την ημέρα μνήμης, οφείλουμε να αναλογιστούμε τα λάθη που έγιναν τα τελευταία 50 χρόνια και να συμβάλουμε στο να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης ώστε να επανέλθει η αξιοπρέπεια στην πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό.

 

ΣΥΡΙΖΑ Κω: Πέρασε κιόλας μισός αιώνας από τη σκοτεινή νύχτα της 21ης Απριλίου 1967, μια νύχτα που κράτησε 7 ολόκληρα χρόνια αφήνοντας πίσω της εφιάλτες, καταστροφές, και την τραγωδία της Κύπρου.

50 χρόνια μετά το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα των συνταγματαρχών θυμόμαστε, τιμούμε και συνεχίζουμε.

Θυμόμαστε τους ακατάλυτους αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία, ελευθερία και λαϊκή κυριαρχία.

Τιμούμε τους αγωνιστές της Αριστεράς καθώς και όλους τους αγωνιστές κι όλες τις αγωνίστριες  της δημοκρατίας, που δεν δίστασαν, δεν φοβήθηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι, αλλά, αντίθετα, υπερασπίστηκαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τις αξίες και τα ύψιστα ιδανικά.

Αλλά, πάνω από όλα, συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές, σε χρόνια δύσκολα. Σε μια Ευρώπη που συνθλίβεται από πολιτικές λιτότητας, από τον στυγνό κι απάνθρωπο νεοφιλελευθερισμό, όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά, οι εθνικισμοί, η ξενοφοβία,  ακόμα και οι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού, όπως η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, η παραδειγματική αντίσταση του ελληνικού λαού στην μαύρη επταετία, είναι πολύτιμη παρακαταθήκη, εφόδιο  και φάρος φωτεινός για τις  σύγχρονες μάχες.

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΚΚΕ: Η αστική τάξη ήθελα να διασφαλίσει απρόσκοπτα τα συμφέροντά της

Η αποτίμηση των γεγονότων μιας ολόκληρης ιστορικής περιόδου που οδήγησαν στη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, των εσωτερικών και διεθνών εξελίξεων πριν και μετά τη δικτατορία, η στάση των πολιτικών δυνάμεων, καθώς και η αποτίμηση της κατάστασης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, του αντιδικτατορικού αγώνα, με ιδιαίτερη αναφορά στη δράση του ΚΚΕ, στη σημασία των αποφάσεών του και στα συμπεράσματα που εξάγει το Κόμμα, περιέχονται σε ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, «για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967».

Ειδικότερα, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι τα όσα προηγήθηκαν της δικτατορίας και όσα ακολούθησαν έως τις μέρες κατάρρευσης και παράδοσης της σκυτάλης στην αστική κυβέρνηση υπό τον Κ. Καραμανλή, αποδεικνύουν ότι «προκειμένου η αστική τάξη να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πορεία των συμφερόντων της, δεν διστάζει να καταφύγει σε κάθε αντιδραστικό μέσο, στην χρήση οποιουδήποτε αντιλαϊκού εργαλείου».

Αναφέρει ότι το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα «που έβλεπε και στήριζε την ανατροπή της χούντας μέσα από την οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Δεν την ανέθεσε στον διεθνή καπιταλιστικό παράγοντα -ευρωπαϊκό, αμερικανικό και γενικά ΝΑΤΟϊκό- ή στις εγχώριες αστικές πολιτικές δυνάμεις», ενώ από την πρώτη μέρα επιβολής του πραξικοπήματος, ανέδειξε τις ευθύνες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΕΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών κρατών, η ανακοίνωση αναφέρει ότι αυτή καθορίστηκε βάσει των θέσεων «α) εξωτερική πολιτική διατήρησης σχέσεων με τα καπιταλιστικά κράτη, ανεξαρτήτως της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης και β) η ανάπτυξη της εργατικής-λαϊκής πάλης και εξέγερσης αποτελούσε υπόθεση των εγχώριων δυνάμεων, του ΚΚ κάθε χώρας», για να προσθέσει ότι η μη διακοπή από την ΕΣΣΔ των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα «αξιοποιήθηκε από τα αστικά κόμματα και από το αυτοαποκαλούμενο «ΚΚΕ Εσωτερικού», την οπορτουνιστική ομάδα που αποσπάστηκε από το Κόμμα, ως προκάλυμμα για να ξεδιπλώσουν την αντισοσιαλιστική τους προπαγάνδα, να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ».

Στην ανακοίνωση του κόμματος γίνεται αποτίμηση των εξελίξεων και των κινήσεων των αστικών πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά και εκτενής αναφορά στην κατάσταση του ΚΚΕ, την 21η Απριλίου 1967, το οποίο ήταν χωρίς Κομματικές Οργανώσεις στην Ελλάδα, μετά την απόφαση για διάλυσή τους και ένταξη των κομμουνιστών στην ΕΔΑ, της 8ης Ολομέλειας της ΚΕ του 1958 και σημειώνεται ότι παρόλα αυτά, το ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος από την πρώτη στιγμή κάλεσε σε δράση για την ανατροπή της δικτατορίας, ενώ εξίσου εκτενής αναφορά πραγματοποιείται στην προσπάθεια συγκρότησης Κομματικών Οργανώσεων. Υπογραμμίζεται, ακόμα, ότι το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα το οποίο στις 24 Ιουλίου 1974 μίλησε σαφώς για αλλαγή ως προϊόν συμφωνίας ανάμεσα στην χούντα, τις ΗΠΑ, τους άλλους βασικούς εταίρους του ΝΑΤΟ και τους αστούς πολιτικούς με επικεφαλής τον Κ. Καραμανλή, με τον συμβιβασμό αυτόν να έχει και την έγκριση της ΕΟΚ.

Αποτίοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές κατά της χούντας, το ΚΚΕ καταλήγει στην ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει «τη μελέτη της ιστορίας του, την ανάπτυξη της εργατικής-λαϊκής πάλης στην Ελλάδα και την πολύτιμη πείρα που προκύπτει από την δικτατορία της αστικής τάξης με όποια μορφή ασκείται και από την καπιταλιστική εκμετάλλευση σε συνθήκες ειρήνης ή ιμπεριαλιστικού πολέμου. Θα συνεχίσει να προβάλλει την ιστορική μνήμη και γνώση στις νεότερες γενιές, τα συμπεράσματα που επιβεβαιώνουν την επικαιρότητα, αναγκαιότητα και ρεαλιστικότητα της πάλης για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό»

29 ΣΧΟΛΙΑ

  • ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ…..ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΟΥΝΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ….

   • ΠΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ. ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ…

    • Τι είναι μια Κύπρος, εξορίες / φυλακίσεις / βασανηστήρια ανευ λόγου και αιτίας μπροστά στους δρόμους που φτιάχτηκαν την 7ετία ε?

 1. Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προπολεμικά. Ήταν βεβαίως ο Ιωάννης Μεταξάς! Ο «Πρώτος Αγρότης», όπως τον ονόμασαν οι ευγνώμονες Έλληνες αγρότες!Η ρύθμιση (διαγραφή) των αγροτικών χρεών προς τους ιδιώτες (τοκογλύφους!) που δάνειζαν τους αγρότες με υπέρογκους τόκους (και που σχεδόν πάντα έπαιρναν για αντάλλαγμα τη γη τους, όταν οι αγρότες δεν είχαν λεφτά να τους πληρώσουν…), έγινε με τον Αναγκαστικό Νόμο 677 «Περί Ρυθμίσεως Χρεών», που έγινε στις 14 Μαΐου του 1937. Ο νόμος αυτός προέβλεπε την οριστική διαγραφή στα ιδιωτικά χρέη που αφορούσαν την περίοδο προ της 1/1/1935.Έκτοτε, ο δανεισμός των αγροτών γινόταν από κρατικούς πιστωτικούς οργανισμούς –κυρίως από την Αγροτική Τράπεζα- και τα επόμενα έτη αυξήθηκε κατακόρυφα η αγροτική παραγωγή της χώρας, με αποτέλεσμα, αφενός μεν την επίτευξη της αυτάρκειας και αφετέρου δε την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των αγροτών.

 2. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ ΤΟ 1936.

  ΚΑΙ ΤΟ 1963 Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΦΕΚ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009!!!.ΠΑΛΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟ 201Ο. ΤΥΧΑΙΟ ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ. ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ?ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ 3 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!!!!!!

  • Πότε ψηφίσαμε με κριτήριο το ποιός είναι πιο ΑΞΙΟΣ για πρωτυπουργός?

   Τα ονόματα των συγκεκριμένων οικογενειών που αναφέρεις στο τέλος, είχαμε μέσω της Δημοκρατίας το δικαίωμα να ΜΗΝ τους ψηφίσουμε, αλλά…

 3. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ ΤΟ 1936.

  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Έβαλαν την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου (παππού ΓΑΠ), με Υπ. Οικονομικών το Κων/νο Μητσοτάκη να αναγνωρίσει και να επαναδιαπραγματευτεί τα διαγραμμένα χρέη, και αυτά που είχε επιτύχει την διαγραφή τους ο Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ, ως εξής:Πρώτο: Αναγνωρίστηκε, αφενός ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους (!), αφετέρου ότι θα έπρεπε να καταβληθεί στους δανειστές, ως ασφάλιστρο κινδύνου (να και το CDS) ποσό ίσο με το 60-70% του κεφαλαίου! ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2,5 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!!!
  Τα 100 έγιναν αυτομάτως 270…!!!
  Μια ζωή σκλαβιά μέσω ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ χρέους και μέσω ξεπουλημένων πολιτικάντηδων!

 4. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ

  ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΛ ΠΟΤΑΜΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΤΙΝΑΞΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 300 ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΘΑ ΖΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ.

 5. παρα αυτα τα 300 ψωριασμενα κοπροσκυλα!!!!!

   • ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ? ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ … ΓΑΔΑΡΟΣ ΜΕ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ…

    • Καλυτερα γαδαρος με παροπιδες που δεν σου αρεσουν παρα χουντοσπορος μαυραγοριτης καταδοτης γλυφτης βασανιστης ρουφιανος παλιανθρωπος χωρις αξιες οπως εσεις που βλεπετε μονο τον πισινο σας γουρουνια….

  • Εσυ δεν σωνεσαι με τιποτα περνα απεναντι στον σουλτανο που το παει προς τα εκει να καλοπερασεις κοπροσκυλο

 6. ΠΡΟΣ ΑΛΛΟ ΑΝΩΝΥΜΟ.Εγω δεν του απαντησα εσκεμενα.Δεν εχει νοημα σε καποιον με αυτο το επιπεδο να κανεις διαλογο στην τελικη του την λες και τον αφηνεις στην κοσμαρα του…..

 7. τωρα εχουμε ληστοδημοκρατια ΚΟΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

  ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 8. Τόσο «ομαλή» ήταν η πολιτική κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την εποχή, με το στρατιωτικό καθεστώς να δίνει τη χαριστική βολή στο επίπλαστο δημοκρατικό πολίτευμα που επικρατούσε. Τώρα, αν περίμεναν το πραξικόπημα να το κάνουν στρατηγοί, αλλά στην πορεία τους προέκυψαν συνταγματάρχες, είναι κάτι που θα το δείξουν οι ιστορικοί του μέλλοντος, αλλά και σε τελική ανάλυση είναι κάτι που ελάχιστα ενδιαφέρει. Ό,τι έπραξε ως πρωθυπουργός ο Ι. Μεταξάς επιβάλλοντας στρατιωτικό νόμο, το ίδιο έπραξαν και οι απριλιανοί συνταγματάρχες. Η ενέργεια των συνταγματαρχών δεν ήταν εντός δημοκρατικών θεσμών, κάτι βέβαια που ελάχιστοι γνωρίζουν μιας και οι θεσμοί είχαν προ πολλού καταπατηθεί. Αυτό βέβαια το τελευταίο φροντίζουν επιμελώς να «ξεχνούν» οι σημερινοί κατήγοροι του απριλιανού καθεστώτος, ακριβώς για να μην δειχθεί η πολιτική αδυναμία των πολιτικών τους προγόνων να ελέγξουν τα τότε πολιτικά γεγονότα. Έτσι μένουν όλοι να λένε για την κακιά χούντα, τρομάρα τους, και πόσο κακό έπαθε η τότε δημοκρατία !!

 9. Τον Οκτώβριο του 1973, ο Γ. Παπαδόπουλος ξεπερνά τα «όρια» κατά πολύ. Αρνείται στους Αμερικανοσιωνιστάς την χρήση της βάσεως της Σούδας προς βοήθεια των Ισραηλινών σιωνιστών στον πόλεμο με τους Άραβες. Δεν πάει άλλο! Ο Κίσσινγκερ αποφασίζει την άμεση ανατροπή του! Όλως «τυχαίως», έναν μήνα αργότερα, ξεσπούν τα γνωστά γεγονότα του (διόλου) «ηρωϊκού» Πολυτεχνείου. Η συνταγή της φοιτητικής εξεγέρσεως είναι δοκιμασμένη και στο παρελθόν. Το 1968, όταν ο Στρατηγός Ντε Γκωλ συγκρούστηκε με τους Αμερικανοσιωνιστές, του έστησαν τον διαβόητο «κόκκινο Μάη του ‘68», με τους Κον (Κοέν) Μπεντίτ και συντροφία να κραυγάζουν εν χορώ «είμαστε όλοι εβραίοι» και να σπέρνουν την καταστροφή και το χάος.Την συνέχεια, την γνωρίζετε όλοι. Όπως, επίσης, γνωρίζετε και το ότι ο δήθεν «αμερικανοκίνητος» Γ. Παπαδόπουλος, απέθανε εις τας φυλακάς της –πέραν πάσης αμφιβολίας- αμερικανοκρατουμένης «δημοκρατίας» της μεταπολιτεύσεως…

 10. Προσπάθησαν με τον αισχρότερο τρόπο να κατασυκοφαντήσουν αυτούς που πραγματικά έκαναν το Πολυτεχνείο. Έτσι στο όργανο τους Πανσπουδαστική Νο 8, που κυκλοφόρησε το Γενάρη-Φλεβάρη του ’74, δημοσιεύουν κείμενο υπογράφοντας ψεύτικα σα Συντονιστική Επιτροπή, όπου θρασύτατα έγραφαν: «καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλλη-Καραγιαννοπούλου».

 11. Μερικά τρανταχτά παραδείγματα: Δαμανάκη, Λαλιώτης, Ανδρουλάκης, Παπουτσής, Τζουμάκας, Λαζαρίδης (σήμερα εξ’ απορρήτων σύμβουλος του Α. Σαμαρά) κ.λπ., ενώ πάμπολλοι εισχώρησαν στα ΜΜΕ και σήμερα είναι πρωτοκλασάτα στελέχη της καθυποτάξεως των Ελλήνων. Τα αποτελέσματά τους, τα είδαμε όλοι. Παρέλαβαν το 1974 μηδενικό εξωτερικό χρέος και μια οικονομία σε έναν πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά ανοδικό καλπασμό αναπτύξεως. Μια χώρα νοικοκυρεμένη, με ευημερούντες πολίτες. Και πως την κατήντησαν; Αφού διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και την καταχρέωσαν στους διεθνείς τοκογλύφους, κι αφού προηγουμένως είχαν φάει ότι μπορούσε να φαγωθεί, μας παρέδωσαν σιδηροδέσμιους στο ΔΝΤ και στους διεθνείς τοκογλύφους. Κι έχουν και το θράσος να ομιλούν για τους «αγώνες» και τα «οράματά» τους, αυτοί ακριβώς που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ