Έμειναν άφωνοι: Τι απάντησε ο Τσίπρας στο «Go back Madame Merkel» («Πρέπει να ψηφίσουμε τα μέτρα για να βγούμε από τα μνημόνια»)

18
2078

Τι απάντησε ο Τσίπρας για το «Go back Madame Merkel»;

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε για το «Go back Madame Merkel» που είχε πει, ο κ. Τσίπρας απάντησε:

«Κατ’ αρχάς πιστεύω ότι η Μέρκελ έπρεπε να κάνει πίσω στην σκληρή, αυστηρή, δημοσιονομική πολιτική που επέβαλε στην Ευρώπη. Πολιτικά ήταν απολύτως σωστό το σύνθημα.

Αλλά επειδή με ρωτάτε σε προσωπικό επίπεδο, πρέπει να σας πω ότι όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο και μιλάς μαζί του, είναι διαφορετικό από την εικόνα».

Μας δουλεύει ο Τσίπρας: Πρέπει να ψηφίσουμε τα μέτρα για να βγούμε από τα μνημόνια

Μας δουλεύει ο Τσίπρας: Πρέπει να ψηφίσουμε τα μέτρα για να βγούμε από τα μνημόνια

«Τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν χωρίς λύση για το χρέος», τόνισε ο πρωθυπουργός υποστηρίζοντας πως οι δανειστές ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα.

Των χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης υπεραμύνθηκε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά των δανειστών για τις παράλογες απαιτήσεις τους αλλά και κατά της αντιπολίτευσης που ζητούσε να υπογραφεί ό,τι ζητηθεί.

«Μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα απ’ όσα έπρεπε να πάρουμε. Για την καθυστέρηση δεν φταίει η κυβέρνηση. Όλοι το έχουν καταλάβει. Μόνο η αντιπολίτευση το υποστηρίζει», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να έχασε κάτι αλλά κέρδισε τα αντίμετρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο στη συμφωνία ενώ απομόνωσε το ΔΝΤ.  «Μας ζητούσαν αύξηση ομαδικών απολύσεων και lock out. Μπήκαμε σε διαπραγμάτευση η οποία δεν αφορά μόνο το πρόγραμμα, αφορά και το χρέος», επεσήμανε και αποκάλυψε πως Σόιμπλε και ΔΝΤ ήθελαν να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο, βάζοντας στη μέση την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα αντίμετρα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν πρέπει να υποβαθμίζονται και έχουν να κάνουν με την απουσία κοινωνικού κράτους. «Επίδομα ενοικίου, δωρεάν παιδικοί σταθμοί, μείωση του ΕΝΦΙΑ», είναι μερικά από τα αντίμετρα που ανέφερε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι άπιαστο όνειρο το πλεόνασμα 3,5%.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει βαλθεί να τρελάνει τον ελληνικό λαό καθώς υποστήριξε πως η χώρα δεν αντέχει άλλη επιτροπεία και πρέπει να βγει από τα μνημόνια αλλά από την άλλη τόνισε πως πρέπει να ψηφιστούν τα σκληρά μέτρα για να μπορέσουμε να πάρουμε ρύθμιση για το χρέος. «Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία, μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω μέτρα που ψήφισε», είπε ο κ. Τσίπρας διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να εφαρμόσει κανένα μέτρο αν δεν πάρει ρύθμιση του χρέους από τους δανειστές.

 

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως παρά όσα έχουν ειπωθεί, ο κόφτης δεν ενεργοποιήθηκε και ούτε θα ενεργοποιηθεί. «Ο μόνος κόφτης που έχει μπει είναι σε μίζες, ρεμούλες και φοροδιαφυγή», σημείωσε.

«Αν δεν είχαμε το πλεόνασμα θα είμαστε μπαλάκι του πιγκ πογκ ανάμεσα στον κ. Σόιμπλε και την κ. Λαγκάρντ», είπε και ξεκαθάρισε πως μέτρα και αντίμετρα θα νομοθετηθούν μαζί.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι αυξήσεις στους φόρους ήταν ελάχιστοι και ανέφερε την αύξηση του ΦΠΑ κατά μια ποσοστιαία μονάδα, ενώ δεσμεύτηκε πως σταδιακά τα πράγματα θα αλλάξουν, θα μειωθεί η ανεργία και θα μπει τέλος στην περιπέτεια που μπήκαμε το 2010.

«Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη, δώσαμε μάχη και πέσαμε σε τοίχο. Αν δεν κυβερνούσαμε με το πιστόλι στον κρόταφο θα κάναμε καλύτερες συμφωνίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα κλείσει μέχρι τις 22 Μαΐου.

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «αν ήταν δική μας επιλογή δεν θα πουλούσαμε σε περίοδο κρίσης. Εμείς είμαστε υπέρ των συμπράξεων. Δεν πουλήσαμε όμως μπριρ παρά. Πήραμε υψηλότερα τιμήματα και υψηλότερα τιμήματα σε επενδύσεις». Αναφέρθηκε δε στο λιμάνι του ΟΛΘ που η μεταβίβαση έγινε σε τιμή 70% πάνω από τη χρηματιστηριακή αξία και με παράλληλη δέσμευση για 170 εκατ. ευρώ επενδύσεις την επόμενη πενταετία.

Ερωτηθείς για τη στάση της Γερμανίας και για το περίφημο “go back Merkel”, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η κ. Μέρκελ έπρεπε να κάνει πίσω στη σκληρή πολιτική που επέβαλε στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας πως έκανε και συνεχίζει να κάνει τεράστια λάθη. Για το προσφυγικό σημείωσε πως η καγκελάριος φάνηκε ανοιχτόμυαλη και έχει συναίσθηση της ευθύνης της.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η χώρα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά και οικονομικά ενώ για το θέμα της ΔΕΗ τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της. «Είμαστε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για να μπορέσει η ΔΕΗ να ανταποκριθεί στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η ΝΔ είχε συμφωνήσει τη μικρή ΔΕΗ. Ήταν πώληση του 1/3 των φιλέτων της ΔEΗ αλλά και την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ που ήταν τα δίκτυα και αποτελούν πλούτο της χώρας. Εξασφαλίσαμε το 51% των δικτύων υπό δημόσιο έλεγχο και καταφέραμε να αποτρέψουμε την πώληση της μικρής ΔEΗ.

Όσα γίνονται τώρα σχετίζονται με το ότι ως χώρα μέλος της ΕΕ πρέπει να τηρούμε τους κανόνες της Κομισιόν. Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να κατεβάσουμε το μερίδιο της ΔEΗ στην αγορά από το 90% στο 50%, όπου είναι και η παραγωγή.
Αποφασίσαμε να το κάνουμε με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ αλλά ήρθε απόφαση του ευρωδικαστηρίου που ζητά να μην έχει παρουσία η ΔΕΗ στα νέα λιγνιτικά πεδία. Επειδή δεν θα επιλέξουμε νέα λιγντικά πεδία γιατί είναι πολύ ακριβά πρέπει να αντικαταστήσουμε αυτό το ποσοστό με πωλήσεις υφιστάμενων μονάδων», δήλωσε.

Ο κ. Τσίπρας, που στο παρελθόν δεσμευόταν ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, πλέον δεσμεύεται μόνο για μείωση του χαρατσιού.

Για τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο, στόχευση και αποφασιστικότητα να συνεχίσει. «Ο κόσμος ξέρει ότι εμείς ούτε μίζες πήραμε, ούτε θαλασσοδάνεια», είπε ο κ. Τσίπρας.

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί να μετανιώσει ένας ψεύτης και λαϊκιστής σαν τον χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑ για ατάκες που τον έκαναν πρωθυπουργό;;;

    Πόσα ψέματα είπε, πόσες κολοτούμπες έκανε, πόσα μνημόνια υπέγραψε στα τέσσερα, πόσες περικοπές συντάξεων, μισθών και ποσα δεξιά μέτρα φόρους και ασφαλιστικό ψήφισε η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να γλύψει τα κοκαλάκια της εξουσίας;;;;;;

    • Πόσα ψέματα, πόσες κολοτούμπες, πόσος λαϊκισμός από έναν ανίκανο πολιτικάντη, ψεύτη, λαϊκιστή, αριστερό γιαλατζί;;;;

      ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΣφΥΡΙΖΑ κατέβει σε μονοψήφιο νούμερο 3-8% μόλις ο κόσμος καταλάβει τι θα ψηφίσουν στα τέσσερα οι βουλευτές ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛκαι ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ θα έχει την τύχη του Γιωργάκη… Πάντως έχει φροντίσει για το μέλλον του, ταξιδεύοντας με τον ιδικό Κύπριο δικηγόρο για offshore στο Παρίσι ο Αλέξης και στην Βενεζουέλα Του Νικολό Μαδούρο για παραδάκι ο Παπάς…

    • Μετά το περιστέρι στην τελετή των Φώτων ο λαϊκιστής ΤΣΙΠρΑΣ του δεν πληρώνω διόδια κόβει κορδέλες εγκαινίων και ΣΠΑΕΙ ΚΑΝΑΤΙΑ…

      ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΨΑΛΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΚΙΖΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΑΛΛΩΝ, στην Εθνική οδό με αυξημένα διόδια, ξεπουλά τα αεροδρόμια με αύξηση φόρου αναχώρησης υπέρ της Fraport… Πέρασε ο καιρός που όχι μόνο δεν ψήφιζε ο ΣφΥΡΙΖΑ τα έργα αυτά αλλά με το κομματικό της στρατό ξεγέλασε τους πολίτες με το δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ, δεν πληρώνουμε ΔΙΟΔΙΑ και περνάμε σηκώνοντας τις μπάρες για να τους έρχεται σήμερα δικαστικά ο βαρβάτος λογαριασμός από τις μαγκιές του λαϊκισμού της γιαλατζί φασιστοαριστεράς… -Αλεξίκακος-

    • Ένας ΑΘΕΟΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ παίζει με περιστέρια τα Φώτα, με επισκέψεις στον Πάπα και με κανάτια στην Κέρκυρα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ...

      Ο ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΨΕΥΤΗΣ Λαϊκιστής ΤΣΙΠρΑΣ και η «ελαφίνα ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ» μόνο τα εγκώμια του Επιταφίου δε έψαλε ακόμα λόγω παραφωνίας… Όλοι οι π@υτανιάρ@δες ξεσπαθώνουν το παίζουν θεούσες και ορμάνε στις λουλούδες μόλις κάτσουν σε καρέκλα εξουσίας, κάνουν πρωθυπουργικά γραφεία στην Θεσσαλονικιά με τα πληθωρικά προσόντα, τις βολεύουν με 2.500 ΕΥΡΩ για τον μπακλαβά και πλούσια κρεμαστά μπαλκόνια… Σε όλα μιμείται τον Ανδρέα αλλά τα αυτός τουλάχιστο δούλεψε πριν γίνει πρωθυπουργός.

    • Ότι προλάβουνε να φάνε, ότι πιούνε και ότι αρπάξει ο κ@λος τους, μέχρι να πάνε στον αγύριστο οι γυρολόγοι της «αριστεράς»...

      27.700 διορισμούς έγιναν στο ευρύτερο Δημόσιο, ΕΚΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, τον τελευταίο χρόνο, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να ξεζουμίζουν τον κόσμο ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ, ΦΟΡΟΥΣ, ΦΟΡΟΥΣ για να διορίσουν τεμπέληδες, αναρχικούς, μαστούρηδες και τα δικά τους παιδιά όσο αντέξουν με 2.500 ευρώ τον μήνα στο δημόσιο… Πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα που με τα καζίκια που ψήφισαν κάποια «ψηλά» ανθρωπάκια σαν τον Κάπτεν Ηλία για να βολέψουν αναρχομαστούριδες στο Μαξίμου τύπου ΚΑΡΑΝΙΚΑ και πουτ@νίτσες τύπου ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ με τα πλούσια μπαλκόνια, μιμούμενος την ΜΙΜΗ του Ανδρέα, γκομενίτσες του χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑ στο Μαξίμου της Θεσσαλονίκης…. -Monkey Hangers-

    • Ο ποιητής Αλέξης ΤΣΙΠρΑΣ, ο ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΦΑΝΦΑΡΑΣ, ανιψιός του Στ. ΠΑΤΑΚΟΥ και υιός τους εργολάβου της ΧΟΥΝΤΑΣ απαγγέλει ποίημα…

      «Ο δεξιός ΦΑΣΙΣΤΑΣ-Σκοταδόψυχος και όχι ο αριστερός σκατόψυχος»… Φαρμάκι έχω στην ΔΕΞΙΑ μου Ψυχή, Φέρνει μαυρίλα θολερή η κάθε μου κολοτούμπα. Στα στήθια μου Νύχτα αξημέρωτη ξανά, επιλέγω όλα τα φιλέτα του κράτους και τα ξεπουλώ… Με το πιοτό της η φτώχια με κερνά, με φωνάζουν όλοι ΜΑΥΡΗ ΔΕΞΙΑ, Εβίβα μου… Σκοτάδι πίνω για πιοτό, Πω, πω, πω, πω, πω, πω, πω, πω, Ντέφι της λύσσας μου κρατώ, πωπωπωπώ, πωπωπωπώ και το μυαλό μου είναι θολό, πωπωπωπω, πωπωπωπω. Και οι Κώοι απαντούν: …και το μυαλό σου ΑΛΕΞΗ είναι θολό και του ΚΟΝΤΟΥ πιο λειψό. Σας εθολώσαν τα λεφτά, γεια σου αρχηγέ ΑΛΕΞΗ ΦΑΣΙΣΤΑΡΑ. Κοκορίκο!, Κοκορίκο!, Κοκορίκοοοοο!!!…

    • Ο Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς και ο Μπούλης, σου έχουν γίνει εφιάλτης!!!!
      Σηκώθηκες από τα άγρια χαράματα για να γράψεις τα 6 πρώτα σχόλια. Ξεκινάς με το πρώτο σχόλιο και μετά (από κάτω) απαντάς ο ίδιος….Χαχαχαχαχαχαχα μιλάμε ότι πρέπει να είσαι μεγάλη περίπτωση. Πέρνα από το φαρμακείο μου, να σου δώσω ένα κουτάκι Xanax για να αντιμετωπίσεις το άγχος και την διαταραχή κρίσης πανικού που σε έχει καταβάλλει!!!

  2. ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

    ΑΕΡΟΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ.ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΚΟΠΡΩΝ

  3. Αυτό το 42 φορές περισσότερα μέτρα πώς το μέτρησε; Γιατί πραγματικά αμφιβάλλω αν είναι κάποιος πολιτικός σε θέση (όχι μόνο ο Τσίπρας, όλους τους βάζω μέσα) σε θέση να κοστολογήσει τα μνημόνια.

  4. Η κυβέρνηση της κορδέλας, εγκαινίων έργων άλλων κυβερνήσεων εγκαινίασε έργα που άρχισαν πριν οκτώ χρόνια που δεν τα ψήφισε ποτέ…

    Λαϊκιστές του κ@λου. Είδατε κανένα έργο στην Κω και στα γύρο μας νησιά με σφραγίδα ΣφΥΡΙΖΑ;;; ΜΟΝΟ στρατόπεδο ψυχών στο 148 του ΑΜΑΝΙΟΥ και το καινούργιο για Παραβατικούς ΛΑΘΡΟ… Φυσικά δικό τους έργο είναι το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, το 4ο που έρχεται, το 24% ΦΠΑ στα νησιά, ο αυξημένος ΕΝΦΙΑ +25%, οι μυώσεις μισθών, συντάξεων, επικουρικών για μια ακόμη φορά και το στουνάμι των φόρων, φόρων, φόρων, φόρων εισφορών και η περικοπή του αφορολόγητου από τις 13.000 Ευρώ που θα το πήγαιναν στην μιζέρια του 5.600 Ε….

  5. νίκη της Χρυσής Αυγής: Ακυρώθηκε η μετεγκατάσταση λαθρομεταναστών στην πόλη του Πειραιά

    Η σφοδρή αντίδραση της Χρυσής Αυγής στο να μη γίνει ο Πειραιάς γκέτο λαθρομεταναστών είχε απτά αποτελέσματα.Σε συνάντηση που είχε ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς, Γιάννης Λαγός με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη έλαβε την γραπτή δέσμευση ότι το εν λόγω πρόγραμμα των ΜΚΟ του Σόρος για μετεγκατάσταση και πρόσληψη 6.000 λαθρομεταναστών στην πόλη δεν θα προχωρήσει.Οι θεσμικές και δυναμικές παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής έβαλαν φρένο στα σχέδια των ανθελλήνων και των «αλληλέγγυων» να γίνει η πόλη γκέτο λαθρομεταναστών.Κατόπιν τούτου η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναβάλλεται.
    Μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από το Δημαρχείο Πειραιά.
    Αμέσως μετά την αποχώρηση των μελών της Χρυσής Αυγής από τον χώρο της συγκέντρωσης τα ΜΑΤ του Σύριζα συνόδευσαν τον θλιβερό θίασο των αλληλέγγυων και των ΜΚΟ έξω από το Δημαρχείο.

  6. Ο Τσίπρας θα ψηφίσει επώδυνα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ και ο Μητσοτάκης θα τα εφαρμόσει 1

    ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταδικάσει τον ελληνικό λαό στην ανέχεια και έχει ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο της χώρας. Ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος είχε προβλέψει το κλείσιμο της αξιολόγησης και σημείωσε πως αυτό γίνεται με την ψήφιση από την πλευρά της συγκυβέρνησης σκληρών μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ, τα οποία μάλιστα ο Τσίπρας θεωρεί… ανώδυνα!
    Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την άλλη θα καταψηφίσει, αλλά θα εφαρμόσει τα επώδυνα μνημονιακά μέτρα. Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής και μόνη λύση αποτελεί η καταγγελία και ο λογιστικός έλεγχος του επαχθούς χρέους.

  7. Ο Τσίπρας θα ψηφίσει επώδυνα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ και ο Μητσοτάκης θα τα εφαρμόσει 2

    Η ευρωζώνη είναι ένας «Τιτανικός» και μόνοι όσοι βγουν από αυτήν θα σωθούν. Οι Έλληνες Εθνικιστές είναι υπέρ της σταδιακής επιστροφής στο Εθνικό νόμισμα με την θέληση του Ελληνικού Λαού και κυρίως της επιστροφής στην Εθνική παραγωγή και την αυτάρκεια.
    Τέλος, για τις Προεδρικές εκλογές στην Γαλλία ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής σημείωσε ότι στον β΄ γύρο μάχεται από την μια ο Μακρόν, ένας σκληρός τραπεζίτης, ο οποίος είναι επιλογή του Σόιμπλε και από την άλλη η Λεπέν ως εκπρόσωπος των Πατριωτικών δυνάμεων και του Εθνικού κράτους ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.
    Δεν παρέλειψε τέλος να σχολιάσει πως είναι ξεφτίλα για τους κομμουνιστές να στηρίζουν τον τραπεζίτη Μακρόν.

  8. ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

    Φωτογραφίες με τεράστιες ουρές σε ειδικά εκλογικά τμήματα του Μόντρεαλ, του Λονδίνου, του Βερολίνου, του Δουβλίνου, της Μαδρίτης και άλλων πόλεων του κόσμου, στα οποία προσήλθαν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι που δεν ζουν στην πατρίδα τους, κάνουν από προχθές τον γύρο του διαδικτύου.Προσφάτως, ακόμα και οι Τούρκοι απόδημοι ψήφισαν για το δημοψήφισμα στις χώρες που ζουν. Και το ίδιο συμβαίνει και με τους αποδήμους των πρώην κομμουνιστικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που είναι «φρέσκιες» δημοκρατίες.Οι μόνοι (στην Ευρώπη σίγουρα, ίσως και στον κόσμο ολόκληρο!) που δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα, είναι τα εκατομμύρια των Ελλήνων του εξωτερικού. Γιατί άραγε;Επειδή έτσι το θέλουν τα κομμούνια, που ξέρουν πως δεν θα πάρουν ούτε μισό τοις εκατό; Κι επειδή έτσι το θέλουν οι μνημονιακοί –νέοι και παλιοί- που γνωρίζουν ότι θα φάνε «μαύρο» – τουλάχιστον από τους 500.000 Έλληνες, τους οποίους εξανάγκασαν να φύγουν από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών τους;

  9. ΡΙΧΝΕΙ ΦΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΔ ΜΕ 47 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΚΟΠΗ.ΝΔ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΦΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ(ΣΥΡΙΖΑ ΧΑ ΑΝΕΛ) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

  10. εσύ θα πρεπε να ντρέπεσαι πριν τα γράψεις αυτά. Τι νομίζεις δηλαδή ότι ξέχασε ο ελληνικός λάος ποιοί μας πέταξαν στο βούρκο, ποιοί κατέστρεψαν τη χώρα και την οικονομία της, ποιοι έφεραν τον ΕΝΦΙΑ, ποιοι έκλεισαν επιχειρήσεις, άυξησαν φόρους, έκοψαν μισθούς, συντάξεις κλπ κλπ Η ΝΔ είναι το κόμμα των ελίτ, αυτούς ξέριε μόνο να φτιάχνει για να τα τρώνε μαζί. Αϊ σιχτίρ απο δω που μιλάτε κιόλας παλιοκλέφτες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ