ΚΚΕ Κω: Δήλωση Κουτσούμπα για τα ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

0
621
Ο γ.γρ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαιρετά τον κόσμο, μετά την ομιλία του, στην εκδήλωση για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, η οποία έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Φάληρο, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – «ΚΟΥΑΡΤΕΤΟΥ»

Η κυβέρνηση προχωρά σε μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία, πρόκειται όχι απλά για ένα 4ο μνημόνιο, είναι «μνημόνιο εις την τετάρτη», καραμπινάτο μνημόνιο. Εκτός των άλλων άμεσα προβλέπει περικοπές κι αυτό δεν πρέπει καθόλου να το υποτιμήσει ο ελληνικός λαός, συμμετέχοντας ενεργά στο κίνημα και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 17 του Μάη.

Περικοπές που ξεκινάνε από φέτος και στα επιδόματα ανεργίας και στα οικογενειακά επιδόματα και περικοπές στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, αλλά και περικοπές σε άλλα ζητήματα, όπως είναι η θέρμανση.

Απ’ αυτή τη σκοπιά το θράσος του κ. Τσίπρα είναι μεγάλο, την ίδια στιγμή που φέρνει τόσο σκληρά μέτρα, που ξεκινάνε από σήμερα και προστίθενται σε όλα τα προηγούμενα, να μιλά για «αντίμετρα» και για τη «μεγάλη νίκη», που πέτυχε η κυβέρνησή του με το «κουαρτέτο».

ΑΘΗΝΑ 11/5/2017 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»

Η δημοσιοποίηση των 140 προαπαιτουμένων της συμφωνίας αποκαλύπτει το τερατώδες ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δήθεν η διαπραγμάτευσή της απέτρεψε τις αντεργατικές απαιτήσεις.

Εκτός όλων των άλλων αντιλαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση προωθεί:

  • Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που είναι το επιστέγασμα του εργασιακού μεσαίωνα και προπομπός νέων ανατροπών και σε άλλους κλάδους.

  • Την επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

  • Την ουσιαστική νομοθέτηση του lock out.

  • Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

  • Το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη.

Αυτή η εργασιακή ζούγκλα είναι η περίφημη «επιστροφή στην κανονικότητα», για την οποία μιλάει η κυβέρνηση, κρύβοντας ότι τα παραπάνω μέτρα προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μάη, στις άλλες κινητοποιήσεις, με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς, χρειάζεται να διατρανώσουν: «Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε»!

ΑΘΗΝΑ 10/5/2017 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ