N.M.: Οι ακραίες και ανεπιτυχείς κυβερνητικές θέσεις της ΝΔ για τον τουρισμό και η τοπική μας κοινωνία

26
1044

Θεμα: οι ακραίες και ανεπιτυχείς κυβερνητικές θέσεις της ΝΔ για τον τουρισμό

και η τοπική μας κοινωνία

Α. Συνηθισμένες κουβέντες στους εμπορικούς δρόμους του νησιού μας: ‘’η αγορά έχει νεκρώσει. Κάντε κάτι! περιμένουμε να βρέχει για να δουλέψουμε’’, γράψε μας ένα κείμενο να μαζέψουμε υπογραφές να το στείλουμε σε Δήμαρχο, Περιφερειάρχη, Βουλευτές και Υπουργούς.! Η ματαιότητα του διαβήματος είναι προφανής. Όμως ο πνιγμένος… από τα μαλλιά πιάνεται. Ακόμη και οι φανατικοί της ελπίδας έχουν κατεβάσει τα χέρια. Παντού όμως η ίδια κραυγή: ‘’all inclusive φταίει’’!

Β. Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, ο Α. Τσίπρας 09/12/2014 λίγες μέρες πριν γίνει πρωθυπουργός, δήλωνε: ‘’’Οχι στο μοντέλο των all inclusive ξενοδοχείων’’ και συμπλήρωνε:

1. Άρση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και επανεξέταση όλων των συμβάσεων για τις δημόσιες εκτάσεις, που παραχωρήθηκαν σε επενδυτές για την κατασκευή τουριστικών συγκροτημάτων

2. Αποδυνάμωση του all inclusive. «Δεν συμφωνούμε με την εδραίωση του μοντέλου all-inclusive, ούτε με το μνημονιακό μοντέλο του τουρισμού που προωθεί τα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές. Σκοπός μας είναι να επανασυνδέσουμε την τουριστική ζήτηση με τις τοπικές οικονομίες»

3. Ανάπτυξη του ποιοτικού ειδικού και εναλλακτικού τουρισμού,

4. Τόνωση της μικρής και μεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας.

— 2,5 χρόνια μετά όλα ακολουθουν την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων και αυτά που έλεγε κάπου ξεχάστηκαν. Ήταν ψέματα χάριν εκλογών; Είναι ανεφάρμοστα;

Με την ίδια ευκολία των υποσχέσεων ΣΥΡΙΖΑ προ 2015 έρχεται τώρα η ΝΔ (…Κόνσολας μελλοντικός νι…οστός υπουργός τουρισμού;) με το κυβερνητικό της πρόγραμμα (Κέρκυρα, χθες) να μας πει το τι μας περιμένει. Υπόσχονται:

  1. Αποκλιμάκωση και μείωση των φόρων: κατάργηση τέλους διανυκτέρευσης, μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τις επιχειρήσεις.
  2. Αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό με προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος και επιμήκυνση τουριστικής περιόδου
  3. Προσέλκυση και ενίσχυση επενδυτικών πρωτοβουλιών με επενδύσεις το 2024 να αγγίζουν το 20% του ΑΕΠ, να επενδυθούν 20 δισ ευρώ στον τουρισμό. Η αύξηση της αρτιότητας οικοπέδων, κίνητρα για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, εκσυγχρονισμό υφιστάμενων τουριστικών εγκαταστάσεων.
  4. Η διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος, στην κατεύθυνση της δημιουργίας προστιθέμενης αξίας. Μετεξέλιξη του all inclusive σε ένα νέο και ελκυστικό προϊόν με ελληνική
  5. Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας με στρατηγικό στόχο τη μετατροπή της Ελλάδας σε Hub της Ανατολικής Μεσογείου. 5.000 προσεγγίσεις 500.000 επιβάτες μέσω Homeporting, 6.500.000 επιβάτες Transit και 800 εκ. ευρώ έσοδα.
  6. Ένα νέο μοντέλο προβολής και προώθησης του τουρισμού μας.

—ΜΑ! Μας τα ξανάπατε κύριοι!!! Τόσα χρόνια διευκολύνσεων στον τουρισμό το μόνο που έφερε είναι την σημερινή κρίση. Όσο για το νεοδημοκρατικό ελκυστικό all inclusive μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγεται στα αυτιά των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών του κλάδου και της κοινωνίας. Ποιος θα καταβάλλει το πλεόνασμα των 3.5% στους δανειστές (6,5 δις/ετος) όταν οι κερδοφόρες επιχειρήσεις του all inclusive μειώσουν την συνεισφορά τους; Δεν πιστεύουμε στην απαγόρευση του all inclusive άλλα δεν είμαστε και αυτοκαταστροφικοί για να πιστέψουμε στην ευκολία της συνθηματολογίας του χθες και του σήμερα. Μην μιλάτε με την ευκολία του χθες! Είναι ΥΒΡΙΣ! Φτύσιμο στον πολύπαθο Ελληνικό Λαό αυτά τα δύσμοιρα χρόνια.

Γ. Το 2016 σαν αποτέλεσμα μιας πολύχρονης κριτικής προσέγγισης του προβλήματος των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων του all inclusive σε πόλεις των Τουρκικών παραλίων της Μ. Ασίας δημοσιεύτηκε μελέτη συνολικής εκτίμησης των E. ERUL Texas A&M University και M. WOOSNAM University of Georgia, όπου γίνεται μια εκ δεξιών νεοφιλελεύθερη αποτίμηση. Αλλά το ενδιαφέρον είναι που αποδέχεται και συνυπολογίζει το ειδικό τοπικό κοινωνικό κόστος της ανάπτυξης του μαζικού τουρισμού των all inclusive! Με λίγα λόγια, αναγνωρίζοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική οικονομία προτείνει στην Κυβέρνηση της χώρας αντισταθμιστικά τοπικά μέτρα και προγράμματα ανάπτυξης και στην πλευρά των μάνατζερ, των σχεδιαστών, των επιχειρήσεων, των πρακτόρων τουρισμού προτείνει ‘’μέτρα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης’’. Έτσι η εμφάνιση των τουριστικών πόλεων της Τουρκίας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Οι επιχειρήσεις αναλαμβάνουν την οικονομική στήριξη σχολείων, γυμναστήριων, πάρκων, πλατειών, δασικών εγκαταστάσεων, περιβαλλοντικά προστατευμένων περιοχών κλπ και την υποχρέωση προσφοράς εργασίας σε ποσοστό σε κατοίκους της περιοχής τους, αποδεικνύοντας την συμμετοχή τους στα τοπικά πράγματα και οικοδομώντας μια σχέση εμπιστοσύνης τοπικού πληθυσμού-περιβάλλοντος-επιχειρήσεων! Πως μπορούν οι επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν σε ένα τοπικό εξαθλιωμένο και χερικό κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον;

Δ. Αυτά για τους ακραίους νεοφιλελευθέρους της ΝΔ (όπως οι κκ Μητσοτάκης-Κόνσολας) είναι ανύπαρκτα θέματα. Δυστυχώς και για τους 3 τοπικούς (φιλελεύθερους) κυβερνητικούς βουλευτές. Απλα θα βρουν μπροστά τους τις εξεγέρσεις των εξαθλιωμένων γηγενών που πάμε θα …έρθουν.

Ν. Μυλωνάς (δημοτικός σύμβουλος)

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κ.Μυλωνά γράψατε για 24000 κλίνες που φυσικά είναι γεμάτες,αν αφαιρέσουμε τα ανήλικα,δηλαδή 4000,μας μένουν 20.000 ΕΝΉΛΙΚΕΣ..Αν αυτοί απ τo πρωί που πίνουν μέχρι τις 2,00 που κλείνουν τα Bars, 20 αλκοολούχα ποτά(ΕΠΙΕΙΚΈΣΤΑΤΟ ΠΟΣΌ) ,μας κάνουν 400.000 ποτά,(ένα απόλυτα φυσιολογικό αλλά μετριοπαθές σύνολο),αυτό σημαίνει αγαπητοί συμπολίτες μου,αν μεριδοποιηθεί σε 15 μερίδες,μας κάνει περίπου 26.000-27000 φιάλες την ημέρα.Πως διακινούνται αυτές οι ποσότητες,γιατί είναι σίγουρο ότι κάθε All Inclussive μονάδα δίνει 4.000 ποτά. ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟ!!!!!Οι Εισαγωγικές εταιρίες δεν το καλύπτουν αυτό το ποσό. ΑΡΑ? Γεμίζουν και αδειάζουν αποθήκες στα έγκατα ,με αλλοιωμένα παραστατικά,και διαφεύγουν ποσά τρελά,εις βάρος των εμποράκων και της Τοπικής Οικονομικής Κοινωνίας,αλλά στο τέλος οι Ράμπο πάνε να ψάξουν την ‘αδήλωτη’ σουτζουκάκια και να βγάλουν στα κανάλια τα ποσά φοροδιαφυγής.Μετά σου λένε ότι πατώσαμε ηθικά!!!!

    • ξεχασατε τους χιλιδες τονους κρεατικων,που τρωνε αυτες οι 240000 τουριστες;

      έχει γίνει ποτέ αγορά όμιλος έλεγχος;εδώ στους μαύρους το φαγητό ελέγχεται στα χόρτα αποτελεί..εκεί με τι σφραγίδες μπαίνουν στα ψυγεία;από που είναι η προέλευση,οι έλεγχοι που κάνει ή τυρί για να δώσει αστέρια κ να χαρούν όλοι, διαφημίζεται όλο το χρόνο,έλεγχος αγορά όμιλος υπάρχει;για δείξτε μου μια υπογεγραμμένη επίσκεψη σε μαγειρεία;έναν έλεγχο προϊόντων,συνοδευτικών εγγράφων,κοστολογήσει,τον φουκαρα ταβερνιάρη ξέρετε να τον γαμάτε στο ξεσκονισμα.ελεεινοι

  2. Οι δρόμοι σαν χειμώνας,κίνηση μηδέν,εκτός το λιμάνι,η υπόλοιπη πόλη άδεια,νέκρα,το μόνο που θύμιζε καλοκαίρι είναι η δυσοσμία του Βιολογικού στο Ψαλίδι.Δηλαδή το μόνο που λειτουργεί,αυτό μας άφησε η ανάπτυξη Αριστερή,Δεξιά,Σοσιαλιστική…μόνο κ@ράδες,κ@ράδες ,λύματα,ακαθαρσίες.Το αφιερώνω στιο γνωστό μου….Μ.Π που χθες είχαν μπει στο μαγαζάκι του δύο ξένοι!!!!Περαστικά μας!!!!!

  3. εσυ εισαι ο πρωτος διδαξας το πουλημα και η υποκρισια παει συννεφο. δεν αντεχεσαι.

    μηπωσ ξεχασες οτι εισαι με τον Κυριτση;

  4. Ούτε Ρούφες,ούτε Δήμαρχοι,ούτε Βουλευτές,ούτε Χηκαλύμνιοι,ούτε τσίπα από Κανέναν …

  5. Αυτο που σε ενδιαφερει το ειπες στο τελος, οπως παντα, …δηλαδη οι τρεις ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ βουλευτες του νομου…κλπ κλπ…οι ΤΡΕΙΣ..δηλαδη, ο εξης ΕΝΑΣ..ο Ηλιας ο Καματερος !!! αυτο σε καιει…τα αλλα ειναι η… σαλτσα. Τον Μυλωνα τον ενδιαφερει να γραφει καθε 2-3 μερες κατι κατα του Καματερου…!!!….ΑΡΡΩΣΤΙΑ !!!! ΥΓ. Ο Καματερος ειναι …νεοφιλελευθερος γιατι η Κυβερνηση που στηριζει, η’ ΘΕΛΕΙ ‘η ΠΡΕΠΕΙ ‘η ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ, ‘η ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ να εφαρμοσει μια φιλελευθερη πολιτικη !! Συμφωνω απολυτως μ’αυτο το σκεπτικο περι συλλογικης ευθυνης…ΤΟΤΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ στην Κω θα πρεπει να λεγεσαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ και μαλιστα κατ’ επιλογη. ΚΑΝΕΙΣ δεν σας υποχρεωνει να ειστε ΦΑΣΙΣΤΕΣ, Ουτε χρεος εχετε, Ουτε Σοιμπλε εχετε…. Ειστε ελευθεροι…ΦΑΣΙΣΤΕΣ

      • ΟΧΙ εσυ δεν εισαι φασιστας γιατι…εφαγες φασολακια γιαχνι το μεσημερι !!! «Χαριτομενιες » φασιστικου στυλ !!!. Εσυ εισαι φασιστας γιατι αντι να φας φασολακια εχεις φαει το…μυαλο σου. Χαριτομενο γκαου!!!!

        • ‘Φασίστα μ είπες μια βραδιά…..χωρίς καμιάν αιτία…μα του φασίστα η καρδιά δεν σου κρατά κακία….’ το μετέφρασε ο Στάλιν αυτό το άσμα..αλλά παντού γύρω φασίστες,αρχίζω και φοβάμαι….με κόκκινα σκουφιά,με κάγκελα…με πλειστηριασμούς…..αυθαίρετους έτσι όπως μπάταραν…

    • χθες εγινε παρελαση διαφορετιοτητας στην Αθηνα,σημερα παρελαση Φασιστοτητας με αριστερομετρο ,που πεταει στο δρομο ομπρελαδες και υπερασπιζεται all inclussives.

  6. ξερετε οτι υπαρχουν μαγαζια που εχουν παθει πατατρακ;

  7. Εγώ κοιτάζω απ τον 'πάτο' της Θάλασσας ..προς τα πάνω...όπως ο Μάνεσης στο ....

    60 Λεπτά Ελλάδα ναι αυτή του Μάνεση. Πηγαίνοντας σε κάτι κατσάβραχα με 1000+ υψόμετρο,και αφού περάσει απ το σχολείο,γνωστοποιεί στο Πανελλήνιο ότι είναι κλειστό λόγω έλλειψης Δασκάλων,μετά περνώντας από το Κέντρο Υγείας,δείχνει ότι είναι ετοιμόρροπο ,κλειστό,λόγω έλλειψης Γιατρού,περνάει απ την πλατεία ,τους δρόμους ,τα μισά σπίτια των εκατό κατοίκων όλων γερόντων μισο-γκρεμισμένα απ την έλλειψη χρημάτων,μετά μας ξεναγεί στην Σάλα του Προέδρου ,που αναλύει τα προβλήματα του χωριού,την έλλειψη συγκοινωνιών,το ότι τα 3 παιδάκια του Χωριού,αλλάζουν 3 συγκοινωνίες για να πάνε σχολείο σε παρα-διπλανό χωριό,ότι έρχεται κάθε μήνα ένας Αγροτικός να κάνει συνταγογραφήσεις,ότι μια έγκυος πέρσι,απέβαλε λόγω του ότι το χωριό αποκλείστηκε απ τα χιόνια,και φτάνει στο μοναδικό μπακάλικο του χωριού που είναι μέσα ένα γέρος και τον ρωτάει αν κόβει αποδείξεις (μεταξύ σοβαρού και αστείου)!!!!!
    Γκουλπ ,που θα έλεγε και ο Γκούφυς…

  8. Αν πάρουμε την βλακεία του ΓΑΠ , την ανικανότητα του Κωστάκη και την δημαγωγία του Σαμαρά και τα ανακατέψουμε προκύπτει ο Αλέξης. Συνδυάζει ότι χειρότερο είχαν όλοι οι προηγούμενοι σε ένα πακέτο.

  9. ΕΛΕΟΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΥΛΩΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΔΙΝΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ; εσεισ δεν το κανατε δημαρχο; εσεισ δεν πουλησατε ιερα και οσια; εσεις μιλατε; ΕΣΕΙς ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ;

  10. Θα κάνουν δικά τους λιμάνια,ελικοδρόμια και Βενζινάδικα.Καλά δεν υπάρχουν όρια???Είναι εικόνα 4ου Τουριστικού προορισμού αυτή?Όλα μα όλα εξυπηρετούν αυτούς.ακόμα και οι συλλήψεις και η Θέα περιπολικών με alarms κατά ομάδες όπως σε παρέλαση και οι φήμες ότι κυκλοφορούν ναρκωτικά,ενισχύουν τις κρατήσεις και το overbooking…Ποια ανακαίνιση να κάνεις,ποια επένδυση να έρθει,όταν Σάββατο βράδυ δεν κυκλοφορεί …π…Ο Τουριστικός προορισμός είναι ένας ζωντανός οργανισμός που λειτουργεί 24 ώρες,αυτά μάθαινα στην 5η Δημοτικού,αν επιστρέψουμε στις εποχές που συλλαμβάνονταν τα καμάκια σαν τεντιμπόηδες,ας μας το πούνε.;Αποζημιώστε τους επαγγελματίες ,αφήστε τα Lidl,τις διάφορες αλυσίδες και βάλτε και …διόδια που είναι και της μόδας.

  11. Επισκεπτόμενος γειτονικό νησί με ημερόπλοιο,ο ταξιτζής μου έκανε παράπονα

    για το ότι οι ξένοι πελάτες κάποιων πρακτορείων ,πάνε κατευθείαν σε συγκεκριμένη ταβέρνα να φάνε ,λες και έχει κερδίσει το Mater Chef αγνοώντας όλη την υπόλοιπη αγορά,μάλιστα ο άνθρωπος σύγκρινε αυτόν τον Τουρισμό με Θρησκευτικό,όπου πάνε όλοι σε μία Εκκλησία να εκπληρώσουν κάποιο τάμα.Απίστευτα,πραγματικά μου θυμίζει η κατάσταση All Inclussive σε Λατινική Αμερική και Βραζιλία,όπου μένουν μέσα απ την αρχή μέχρι το τέλος,φοβούμενοι τρομοκρατικές επιθέσεις…..κατά συγκεκριμένης Εθνικότητας.Το κακό είναι ότι και οι νέοι που έμεναν στα μικρά,πάνε και αυτοί…..

  12. Να φορολογιθεί το All-inclusive ξενοδοχείο. Τα έσοδα να δωθούν για την ανάπλαση της πόλης και για ελάφρυνση των δημοτικών τελών και άλλων φόρων των μικρών επιχειρήσεων.

  13. ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ,ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ,ΧΩΡΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ,ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑ

    Όταν το Μαστιχάρι βρωμάει,όταν το κάστρο την Αντιμάχειας βρωμάει,όταν η Γ. Αβέρωφ βρωμάει,όταν η Ναυαρίνου βρωμάει,όταν ο δρόμος της Πλάκας έχει πάνω από 500 λακκούβες,όταν ο δρόμος προς Λιμιώνα έχει πάνω από 300 λακκούβες[σημειωτέον ότι σε μια στη μέση του δρόμου φύτεψαν φραγκοσυκιά],ο κ.Μυλωνάς μιλάει για τουρισμό και τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

  14. Απλα ελεος.Καποιος αν του πει οτι ο Συριζα εδω και 2,5 χρονια ειναι κυβερνηση.Η χειροτερη κυβερνηση που γνωρισε η χωρα και καθε μερα παμε και χειροτερα.Τι βγηκε να πει ο ανθρωπος?Να κανει αντιπολιτευση στην αντιπολιτευση?Ρε μαζευτετα και σπιτια σας επιτελους πρην σας πανε σηκωτους.Με τις πολιτικες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γίνατε άνθρωποι και τα οικονομίσατε.Αν δεν σου αρεσουν γυρνατα πισω.

  15. για ολα φταιει το all inclusive ΛΑΘΟΣ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΑΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ALL INCLUSIVE ΘΑ ΠΕΙΝΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΣΦΑΖΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.Η ΚΕΦΑΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ALL INCLUSIVE ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ?ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ.ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΛΩΝΑ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 89 ΖΗΤΩ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΖΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ ΤΖΑΜΠΑ

    • Ολισθαίνεις επικίνδυνα.αν δεν υπήρχε η άνιση φορολογική αντιμετώπιση του Κράτους απέναντι στα μικρά και μεγάλα Ξενοδοχεία,στα All Inclussives απέναντι στους μικρο-εμποράκους,η πόλη θα είχε ζωή,κίνηση,κίνητρα για ξόδεμα χρημάτων..Πως γίνεται να σου διαφεύγει ότι από τότε που έγιναν οι κολοσσοί αυτοί,ερήμωσαν μεγάλα τμήματα της πόλης,έκλεισαν ολόκληρες Τουριστικές περιοχές,ο Χειμώνας έγινε απίστευτα άγονος,και χιλιάδες μικρά μαγαζάκια άλλαξαν χέρια ή έκλεισαν..Μόνο ένας τυφλός και μισθωμένος σχολιαστής μπορεί να γράφει τέτοιες αηδίες,που απέχουν απ την πραγματικότητα.Έχεις πολλές εμμονές και δεν θα λύσουμε εδώ μέσα τα ψυχολογικά μας..αυτά που γράφεις για ότι τους δέρναμε,είναι μαλακίες.Αν θες κάνουμε έναν διάλογο και με Ξένες υπηκόους,που μένουν εδώ οικογενειακά και διετέλεσαν εκπρόσωποι πρεσβειών να σου πουν γι αυτό που λες ότι τους δέρναμε…είσαι εγκάθετος,άσχετος και αδελφοφάς.Άντε σε φώναξε η Reception….

    • Τώρα δηλαδή δεν τρώει ο ένας τον άλλο?Δεν πεινάμε?Έχεις πάρει μήπως καμιά ουσία?Έχεις βγει έξω μια βόλτα να δεις αν αυτά που γράφουν οι καταγγέλλοντες ισχύουν?Λες ότι κλέβαμε και δέρναμε,πιθανότητα εννοείς τους Σκανδιναβούς…ε λοιπόν να ρωτήσω ,θυμάσαι τον Επιτετραμμένο της Σουηδικής Πρεσβείας στην Κω?Στου Κυπριώτη,1996…πήγες ποτέ στο Νοσοκομείο της Κω να δεις τους σακατεμένους κάθε μέρα τα 90ς?Η σύζυγος μου ξύπναγε κάθε βράδυ για να παραστεί σε Αστυνομίες,Δικαστήρια,Νοσοκομεία,λόγω ατυχημάτων που προκαλούσαν οι μεθυσμένοι αθώοι που αναφέρεις.Έχω 5 φίλους σε καροτσάκια από ατυχήματα με ξένους μεθυσμένους..Τι άλλαξε τώρα?Ξέρεις πόσες κλήσεις γίνονται καθημερινά από All Inclussives για πλύσεις στομάχου από τα 50 ποτά που πίνουν χύμα?Ξέρεις πόσο επιβαρύνεται η πόλη από τα Φρούρια αυτά,που δουλεύουν χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο για τα κέρδη τους,την πληρότητα,τις τροφοδοσίες,τις ανακαινίσεις και επιδοτήσεις εις βάρος όλων μας???

    • ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο κ.ΜΥΛΩΝΑΣ ΞΕΡΕΙ..ΟΤΙ ΑΝ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΒΝ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ,ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΑΛΕΡΑΣ,ΤΑ 4ΩΡΑ,ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ 8 ΩΡΕΣ,ΑΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ…ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΟΚΤΩΒΡΙΟ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΑΙΤ ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΣΑΝ,ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ,ΤΙς ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΕΙΕΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΡΕΠΟ?ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟ?ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ AEGEANEWS?

  16. Ζητείστε τα στοιχεία των αποστολών φοροελεγκτικών ομάδων που ήρθαν στο νησί μας το 2016 και το 2015,και ψάξτε για στοιχεία διαμονής τους…γιατί αφαιρούνται τα δικαιολογητικά διαμονής στα έξοδα..και αναρτείστε τα ελεγχόμενα Βραχιολάδικα τις 2 τελευταίες χρονιές.Μετά συγκρίνετε παραβάσεις μικρών που καταξευτιλίζονται στα κανάλια,ενώ δεν βρίσκουν τίποτα αξιόποινο εκεί,ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕΣΑ και απολαμβάνουν βασιλικών υπηρεσιών….το κράτος ισότητας,αυτό που όπως λέει ο Πάγκαλος πρέπει να κόβουν αποδείξεις οι κοιλουράδες και τυροπιτάδες για να πεισθούν οι Εισαγωγείς,Εφοπλιστές,Γιατροί,υδραυλικοί.κ.λ.π!!!

  17. ΚΑΘΟΤΙ,ΔΕΝ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο κ.ΜΥΛΩΝΑΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΤΧΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΔΕΙΛΑ-ΔΕΙΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ,ΑΠΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΝΕΝΝΟΗΜΕΝΟ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΩΝ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ALL INCLUSSIVES..ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ