Μ. Κόνσολας: Στόχος μας για τον Τουρισμό Υγείας, τα δύο πρώτα χρόνια, είναι 100.000 νέοι επισκέπτες και 400 εκ. έσοδα

0
512

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Στόχος μας για τον Τουρισμό Υγείας, τα δύο πρώτα χρόνια, είναι 100.000 νέοι επισκέπτες και 400 εκ. έσοδα»

Στην ημερίδα που συνδιοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ Ωρωπού, μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας, παρευρέθηκε και μίλησε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι ο Τουρισμός Υγείας συνδέεται με την πρόταξη των ποιοτικών στοιχείων στον Ελληνικό τουρισμό, με τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος, το άνοιγμα σε νέες αγορές και το μεγάλο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Τόνισε ότι τα έσοδα από τον Τουρισμό Υγείας, σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεπερνούν, ετησίως, τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, με 30 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ ο Τουρισμός Υγείας είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού με ρυθμό ανάπτυξης 20-25% σε ετήσια βάση.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε στο στόχο της προσέλκυσης 100.000 επισκεπτών τα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με προσδοκώμενα έσοδα 400 εκατομμυρίων ευρώ, από τον Τουρισμό Υγείας, αναλύοντας, ταυτόχρονα, τις προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας που επικεντρώνονται:

– Στη διαμόρφωση ενός πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί και αφορούν στη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών, στην ασφάλεια και στις υποδομές.

– Στη δημιουργία αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού υγείας, που θα συνδέουν τις ενισχύσεις με τη βιωσιμότητα, το ύψος της επένδυσης και τις θέσεις εργασίας.

– Στη δημιουργία Cluster συνεργασιών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία αλλά και σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως η συνεργασία ξενοδοχείων με κέντρα αιμοκάθαρσης, η δημιουργία κέντρων αποκατάστασης με υποδομές φιλοξενίας και η δημιουργία υποδομών ιαματικού τουρισμού για τουρίστες με μυοσκελετικές παθήσεις ή με νευρολογικές παθήσεις αλλά και για τουρίστες που ανήκουν στην τρίτη ηλικία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ