Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε Ρόδο, Κω και Λέρο (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη – Πέμπτη Συναυλίες σε Σφαγείο & Ορφέα)

0
755

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φέρνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε Ρόδο, Κω και Λέρο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των συναυλιών και των εκπαιδευτικών δράσεων

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, φέρνει από 13 έως 19 Νοεμβρίου 2017 στη Ρόδο, στην Κω και στη Λέρο την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για μία σειρά (δωρεάν) συναυλιών και εκπαιδευτικών δράσεων στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού-κοινωνικού προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική».

«Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε στα νησιά μας σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και να δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να απολαύσουν συναυλίες από τόσο σπουδαία μουσικά σύνολα. Εξίσου σημαντικές είναι οι εκπαιδευτικές δράσεις που θα γίνουν στα σχολεία των νησιών από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στον Πολιτισμό, προχωρώντας στη θεσμοθέτηση μεγάλων διοργανώσεων», δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Το πρόγραμμα «Δικαίωμα στη Μουσική» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη των κατοίκων της ελληνικής περιφέρειας, που δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα να παρακολουθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις, να αποδράσουν από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς τους, απολαμβάνοντας συναυλίες των μουσικών συνόλων της, τα οποία αποτελούν τις «ευέλικτες» μορφές της. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές δράσεις δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή τόσο με κλασικά έργα διάσημων ξένων και Ελλήνων συνθετών όσο και με σύγχρονες δημιουργίες, ιδιαιτέρως γνωστές και αγαπητές σε όλους. Οι μουσικοί θα τα μυήσουν στον κόσμο της μουσικής και στο ξεχωριστό ηχόχρωμα του κάθε οργάνου, εξηγώντας την ιστορία τους και ερμηνεύοντας κομμάτια που αναδεικνύουν τη μοναδικότητά τους. Ταυτόχρονα, παρατηρώντας οι μαθητές τα μουσικά σύνολα, κατανοούν έμπρακτα τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικότητας και πώς αυτή μπορεί να επιφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα. Επιπροσθέτως, οι μουσικοί της Ορχήστρας έρχονται σε επαφή με τις εγχώριες μουσικές δυνάμεις (Φιλαρμονικές, Ωδεία και Μουσικά Σχολεία) και προσφέρουν δωρεάν σεμινάρια για τα μέλη και τους μαθητές τους.

Εκφράζονται ευχαριστίες στο Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, στους Δήμους Ρόδου, Κω και Λέρου, στους πολιτιστικούς τους οργανισμούς των Δήμων για την αρωγή τους, όπως επίσης στην ΚΤΕΛ ΚΩ Α.Ε., στην Ένωση Ξενοδόχων Λέρου-Λειψών και στο Σωματείο Καφεζυθεστιατόρων Λέρου για την έμπρακτη στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής.

Το πρόγραμμα των συναυλιών και των εκπαιδευτικών δράσεων σε Ρόδο, Κω και Λέρο διαμορφώνεται ως εξής:

ΡΟΔΟΣ

Οι δράσεις στη Ρόδο θα πραγματοποιηθούν από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α., το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon» και από τη Μικρή Ορχήστρα Αθηνών, από την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 έως και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017.

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

10.00-11.00:Εκπαιδευτική δράση για το Α’ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Ρόδου από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

11.30-12.30:Εκπαιδευτική δράση στο Κολλέγιο Ρόδου από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α.

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

10.00-12.30:Εκπαιδευτικές δράσεις στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α.

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

20.00: Συναυλία από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon» στον Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

20.00: Συναυλία από τη Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α. στον Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.

*Οι δράσεις στη Ρόδο υλοποιούνται με τη συνεργασία και την αρωγή του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

 

 

ΚΩΣ

Οι δράσεις στην Κω θα πραγματοποιηθούν από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon» και από τη Μικρή Ορχήστρα (18 μουσικοί) από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

10.30-11.30: Εκπαιδευτική δράση στο Δημοτικό Σχολείο Αντιμάχειας από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon»

12.00-13.00: Εκπαιδευτική δράση στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon»

20.00:Συναυλίααπό το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon» στο Θέατρο «Σφαγείο» (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό)

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

10.00-11.00: Εκπαιδευτική δράση στο Α’ Δημοτικό Σχολείο της Κω από τη Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α.

17.30: Συναυλία από τη Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α. στο Κινηματοθέατρο «Ορφέας»(με ελεύθερη είσοδο για το κοινό)

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση/σεμινάριο στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κω από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon»

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

10.30-11.30: Εκπαιδευτική δράση στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο της Κω από τη Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α.

*Οι δράσεις στην Κω υλοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Κω και του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω καθώς επίσης με την ευγενική υποστήριξη του ΚΤΕΛ Κω και του Kos Hotel Junior Suites.

ΛΕΡΟΣ

Οι δράσεις στη Λέρο θα πραγματοποιηθούν από το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αέναον» και το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon», από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 έως και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

18.00-21.00: Συνάντηση/σεμινάριο για χάλκινα πνευστά στη Δημοτική Φιλαρμονική Λέρου από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon».

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

11.00-12.00: Εκπαιδευτική δράση για τα Δημοτικά Σχολεία Ξηροκάμπου και Αλιντών από το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου.

20.00: Συναυλία από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon» στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου(με ελεύθερη είσοδο για το κοινό).

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

10.00–11.00: Εκπαιδευτική δράση για το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας από το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αέναον» στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου.

11.30-12.30: Εκπαιδευτική δράση για το Δημοτικό Σχολείο Λακκίου από το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αέναον» στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου.

20.00: Συναυλία από το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αέναον» στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό).

*Οι δράσεις στη Λέρο υλοποιούνται με τη συνεργασία και την αρωγή του Δήμου Λέρου, του Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. Λέρου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέρου-Λειψών και του Σωματείου Καφεζυθεστιατόρων Λέρου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ