ΒΙΝΤΕΟ: Η συναυλία από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon» της ΚΟΑ στο «Σφαγείο»

0
1062

Σήμερα 17.30: Συναυλία από τη Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α. στο Κινηματοθέατρο «Ορφέας»(με ελεύθερη είσοδο για το κοινό)

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έφεραν σε Κω, Ρόδο και Λέρο την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για μία σειρά (δωρεάν) συναυλιών και εκπαιδευτικών δράσεων στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού-κοινωνικού προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική».

Το πρόγραμμα «Δικαίωμα στη Μουσική» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη των κατοίκων της ελληνικής περιφέρειας, που δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα να παρακολουθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις, να αποδράσουν από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς τους, απολαμβάνοντας συναυλίες των μουσικών συνόλων της, τα οποία αποτελούν τις «ευέλικτες» μορφές της. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές δράσεις δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή τόσο με κλασικά έργα διάσημων ξένων και Ελλήνων συνθετών όσο και με σύγχρονες δημιουργίες, ιδιαιτέρως γνωστές και αγαπητές σε όλους. Οι μουσικοί θα τα μυήσουν στον κόσμο της μουσικής και στο ξεχωριστό ηχόχρωμα του κάθε οργάνου, εξηγώντας την ιστορία τους και ερμηνεύοντας κομμάτια που αναδεικνύουν τη μοναδικότητά τους. Ταυτόχρονα, παρατηρώντας οι μαθητές τα μουσικά σύνολα, κατανοούν έμπρακτα τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικότητας και πώς αυτή μπορεί να επιφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα. Επιπροσθέτως, οι μουσικοί της Ορχήστρας έρχονται σε επαφή με τις εγχώριες μουσικές δυνάμεις (Φιλαρμονικές, Ωδεία και Μουσικά Σχολεία) και προσφέρουν δωρεάν σεμινάρια για τα μέλη και τους μαθητές τους.

ΚΩΣ:

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

10.00-11.00: Εκπαιδευτική δράση στο Α’ Δημοτικό Σχολείο της Κω από τη Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α.

17.30: Συναυλία από τη Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α. στο Κινηματοθέατρο «Ορφέας»(με ελεύθερη είσοδο για το κοινό)

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση/σεμινάριο στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κω από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon»

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

10.30-11.30: Εκπαιδευτική δράση στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο της Κω από τη Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α.

*Οι δράσεις στην Κω υλοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Κω και του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω καθώς επίσης με την ευγενική υποστήριξη του ΚΤΕΛ Κω και του Kos Hotel Junior Suites.

  Παράλληλα χτες Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν:

Εκπαιδευτική δράση στο Δημοτικό Σχολείο Αντιμάχειας από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon»

Εκπαιδευτική δράση στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon»

Συναυλία από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon» στο Θέατρο «Σφαγείο» (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό – ΒΙΝΤΕΟ:

(Ευχαριστούμε τον Φίλο Ανδρέα για το υλικό)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ