ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μαγευτική «βραδιά ελλήνων συνθετών» με τις Μικτές Χορωδίες Κω – Ρόδου. Ν. Γκαναβούρας: Μπορείτε να μας τα κόψετε όλα, όχι όμως το να τραγουδάμε & να αναπνέουμε…

0
4102

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

«Γεμίσατε ήχους και χρώματα τον ουρανό μας…» όπως χαρακτηριστικά τους φώναξε ο δάσκαλος κ. Κατσίλλης δίνοντάς τους τα θερμά του συγχαρητήρια και εκφράζοντας το κοινό αίσθημα στο κλείσιμο της εκδήλωσης.

Ο λόγος για την αποψινή μαγευτική εκδήλωση με τις Μικτές Χορωδίες των δήμων Κω και Ρόδου (ενηλίκων και παιδικές) σε κοινή εμφάνιση, με πολύ κόσμο στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Την εξαιρετική αυτή εκδήλωση που είχε τίτλο (και φυσικά, ανάλογο περιεχόμενο) ΄Βραδιά Ελλήνων συνθετών΄΄, συνδιοργάνωσαν: η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ,ο ΔΟΠΑΒΣ Κω και ο Σύλλογος΄΄Φίλοι Χορωδιακής Μουσικής΄΄με την υποστήριξη της εφορείας αρχαιοτήτων Δωδ/σου.

Αρχικά εμφανίστηκε η φιλοξενούμενη παιδική χορωδία Ρόδου, ακολούθησε η μικτή χορωδία Κω (αρχικά από κοινού με την παιδική χορωδία Κω) και στην συνέχεια η μικτή χορωδία Ρόδου. Ενώ το κλείσιμο ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό με τις δύο χορωδίες μαζί επί σκηνής και τον κόσμο να τραγουδά (και να δίνει ρυθμό) μαζί τους «της δικαιοσύνης ήλιες νοητέ» (και στη συνέχεια να τους ζητά «κι άλλο…»).

Θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν επίσης οι «ψυχές» των δύο χορωδιών: ο μαέστρος Νίκος Γκαναβούρας (ο οποίος δεν δέχθηκε την παρότρυνση του συναδέλφου του να διευθύνει αυτός στην κοινή εμφάνιση θεωρώντας ότι προηγείται ως φιλοξενούμενος) και ο μαέστρος Μιχάλης Καλαεντζής (καθηγητής στο μουσικό Γυμνάσιο Ρόδου).

Αξιοσημείωτη και η ατάκα του Ν. Γκαναβούρα στον σύντομο χαιρετισμό του, λέγοντας συγκινημένος «μπορεί να θέλουν να μας τα κόψουν όλα οι πολιτικοί, αλλά το να τραγουδάμε και να αναπνέουμε δεν μπορούν να μας το κόψουν….» (με τον κόσμο να επικροτεί με θερμά χειροκροτήματα – βίντεο)

Τη βραδιά αφιέρωσε ο μαέστρος της μικτής χορωδίας Κω, σε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της χορωδίας την Μαρία Γιαννάκη-Χατζηστέργου, η οποία έφυγε από κοντά μας την ίδια μέρα, πριν μερικά χρόνια…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ