ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεγάλος χαμός στη ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ στην Ευαγγελίστρια! Αναπαράσταση τρύγου & μεγάλο γλέντι…

0
7850
Συνεργάτης aegeanews.

Κατά κοινή ομολογία ήταν μια από τις πιο μαζικές γιορτές κρασιού (όπως τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησε).
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε για άλλη μια χρονιά τον αύλειο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου Ευαγγελίστριας στην γιορτή κρασιού (και πλούσιο φαγητό) που διοργάνωσε με επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασφενδιού Ο ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ, με στη στήριξη της Κοινότητας Ασφενδιού, του ΔΟΠΑΒΣ και των οινοποιών της περιοχής μας.

Η Πρόεδρος του ΘΕΟΚΡΙΤΟΥ Γ. Γραβάνη ευχαρίστησε όλους όσοι πρόσφεραν ονομαστικά, ενώ ο Πρόεδρος Ασφενδιού Σ. Μαλιλής απηύθυνε χαιρετισμό- καλωσόρισμα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Καινοτομία της φετινής εορτής η πολύ ιδιαίτερη αναπαράσταση του τρύγου από τα παιδιά του Θεόκριτου.

Πλούσιο και φέτος του μουσικοχορευτικό πρόγραμμα (την έναρξη έκαναν όπως κάθε χρόνο τα χορευτικά του Θεόκριτου, μετά την αναπαράσταση του τρύγου, καταχειροκροτούμενα) το οποίο περιελάμβανε νησιώτικο, κρητικό και λαϊκό πρόγραμμα με τους Δ. Κεφαλιανό (βιολί), Ν. Μάμμη (λαούτο, τραγούδι), Σ. Κώστογλου (λύρα), Γ. Μητσόπουλο (μπάσο, αρμόνιο), Δ. Φοούρλη (τραγούδι) και Σ. Ανθούλη (μπουζούκι).

Την βραδιά τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή, οι δημ. σύμβουλοι Π. Κιαπόκα και Β. Πη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σ. Μαλιλής, ο Αντιπρόεδρος Πυλίου Γ. Κυπραίος, ο τοπ. σύμβουλος και πρ. Πρόεδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλής και πλήθος κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ