ΒΙΝΤΕΟ Η νέα γενιά αρχαιολόγων που εκπαιδεύεται στην έρευνα αρχαίων επιγραφών από τον καθηγητή Δημήτρη Μποσνάκη

0
342

Ο πλούτος της Κωακής ιστορίας , οι λαμπρές περίοδοι , αλλά και οι περίοδοι παρακμής , οι τέχνες και οι επιστήμες, τα όσια και ιερά της, οι νόμοι και η διπλωματία της , είναι πρώτα από όλα μια διαρκής αρχαιολογική έρευνα .

SCRIPTA MANENT – σε γλώσσα λατινική – σημαίνει ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ , και η ρήση αυτή επιβεβαιώνετε  στην πολύτιμη και αυθεντική τεκμηρίωση της ιστορίας που αποκαλύπτουν οι έρευνες των αρχαίων επιγραφών. Μια επιστήμη μαγευτική που όσοι με μόχθο και αφοσίωση την κατακτούν , μπορούν να μυηθούν στους κώδικες που καταγράφουν την εξέλιξη των κοινωνιών, όπως της Κω.

Η νέα γενιά επιγραφολόγων αρχαιολόγων που παρακολουθούν το μάθημα του Δημήτρη Μποσνάκη στο πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου, απολαμβάνουν κατά την εκτίμησή μας το προνόμιο να διδάσκονται από έναν επιστήμονα αφοσιωμένο στην έρευνα των αρχαίων επιγραφών,  έναν δάσκαλο που το συγγραφικό του έργο και οι επιστημονικές του ανακοινώσεις σε διεθνή φόρα, και η συνεργασία του με σημαντικούς επιστήμονες , όπως ο Κλάους Χάλοφ , σφραγίζει την ποιότητα της γνώσης που τους  μεταγγίζει.

Τριμελής ομάδα φοιτητριών  από την νέα γενιά αρχαιολόγων που εκπαιδεύεται στην έρευνα των αρχαίων επιγραφών από τον καθηγητή Δημήτρη Μποσνάκη  στο πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου, ήρθε  στην Κω , για την επεξεργασία , αποτύπωση και το έκτυπο αρχαίας  επιγραφής  του Ασκληπιείου η οποία αποτοιχίστηκε πρόσφατα , και συνεισφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την αναγνώριση στην αρχαιότητα του θεσμού της ασυλίας του ασκληπιείου της Κω και της υποστήριξης και αναγνώρισης των αρχαίων πόλεων στον θεσμό των ιερών αγώνων και της εκεχειρίας που διασφάλιζαν .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ