ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε «Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ …..Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ!» – Εκδήλωση για «ΦΛΟΓΑ» στον Ορφέα

1
1295

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθαρρυντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η εκδήλωση της «ΦΛΟΓΑ» στον Ορφέα η οποία περιελάμβανε παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου με τίτλο: O MΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ…..Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο ΔΟΠΑΒΣ στο πλαίσιο των χειμερινών Ιπποκρατείων, σε συνεργασία με τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κω, τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και το Πολύκεντρο Θαλασσινού.
Το βιβλίο παρουσίασαν η ψυχολόγος Μαρία Δρόσου και ο ίδιος ο συγγραφέας ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του ΔΟΠΑΒΣ απηύθυνε η Αντιπρόεδρος Ε. Χατζηχριστοφή.

Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, ευαισθητοποιημένος κάτω από την ιδιότητα του πατέρα και ευαίσθητος με τα παιδιά , ως συγγραφέας, αφού διάλεξε με αγάπη να γράφει γι αυτά, καταπιάνεται απαλά και με τρυφερότητα προς τον νεαρό αναγνώστη, με το θέμα του υιοθετημένου παιδιού. Εξηγεί τη «διαφορά», ανάμεσα στο ψεύτικο και το αληθινό, με ένα τρόπο ασφαλή και συγκινητικό, όπως θα το έκανε κι ένα παιδί …πράγμα που εξασφαλίζει την κατανόηση και της πιο δύσκολης , για την παιδική ψυχή, έννοιας. Όπως της αφοσίωσης του γονιού που ενώ δεν έχει γεννήσει, αγαπά και θυσιάζεται για το παιδί που έχει υιοθετήσει. Όπως θα το έκανε και ο φυσικός γονιός. Ακουμπά με προσοχή και καθαρότητα το δύσκολο κομμάτι μιας τέτοιας κατάστασης, στον κοινωνικό περίγυρο του σχολείου, όπου τα παιδιά εύκολα περιθωριοποιούν και «χτυπάνε» εκείνο που φαίνεται διαφορετικό στα μάτια τους. Δίνει «απαντήσεις», με λόγο απλό και διαλόγους ζωντανούς και με αισιοδοξία μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του αναγνώστη. Και διδάσκει τον ιδανικό τρόπο να καταλάβει κανείς την ψυχή ενός παιδιού : Την ΑΓΑΠΗ!….

Κλείνοντας με την ευχή οι σκέψεις του αυτές να γίνουν κτήμα των γονέων και τα θετικά μηνύματα των βιβλίων μου να γίνουν κτήμα των παιδιών.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης  το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Κω (παιδικό τμήμα-ΒΙΝΤΕΟ)

Σημειωτέον ότι με την αγορά κάθε βιβλίου ενισχύετε με 2 ευρώ, τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια: «Φλόγα».

 

Και το ΒΙΝΤΕΟ από τη Δημοτική Τηλεόραση dhras.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ