Σε στάδιο αποκατάστασης τα τεμένη Λότζιας & Ντεφντερντάρ στην Κω

10
4682

Στο στάδιο των μελετών βρίσκονται τα μουσουλμανικά τεμένη της Κω που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό της 21ης Ιουλίου του 2017.

Πρόκειται για το Τζαμί της Λότζιας στην Πλατεία Πλατάνου,

το Τέμενος Ντεφντερντάρ στην Πλατεία Ελευθερίας καθώς και η παλιά Οθωμανική Κρήνη.

Μηχανικοί του Βακούφ υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου προχώρησαν σε προστατευτικά μέτρα στο τζαμί της Λότζιας και αναμένεται η άδεια για την προκήρυξη διαγωνισμού.

Προς έγκριση οδεύει και η μελέτη για την ανακατασκευή της Κρήνης, η οποία πρέπει να υπογραφεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε πιαστε και φτιαξτε τις Εκκλησίες μας και αφηστε τα τζαμιά αντε να δούμε τώρα με τους………..!!!!!!!!!!!

  2. Η τοπική ιστορία διδάσκει.Μετά τον σεισμό του 1933 η Εβραϊκή Συναγωγή (δηλ. η Χάβρα) είχε κτιστεί το 1935.Τέσσερα χρόνια αργότερα κτίστηκε η εκκλησία του Αγίου Νικολάου.Τα τζαμιά γρήγορα θα αποκατασταθούν.Οι εκκλησίες μας πόσα χρόνια άραγε θα χρειαστούν;;

  3. Καλά είμαστε σοβαροι????? Τις εκκλησίες μας πότε θα τις φτιαξετε? Σε καμιά πενηνταρια χρόνια? Αφηστε τα τζαμιά και τα Ντεφτερνταρ και να φτιαξετε τις εκκλησίες μας!!!!!!!!!!

  4. Περιμενετε απο αριστερη κυβερνηση ,να δωσει προτεραιοτητα η χρηματα ,για επισκευη των εκκλησιων?Πως θα προαγει την πολιτισμικοτητα που προωθει με καθε τροπο ,εναντια στον Ελληνα, που εχει ρημαξει με ποικιλους τροπους?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ