ΑcTa/Θεατρικό Εργαστήρι Κω: «Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά» στο Σφαγείο

0
640

 

H acTa/Θεατρικό Εργαστήρι Κω παρουσιάζει:
«Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά» 
του Βασίλη Κατσικονούρη

Σάββατο 03 /12 στις 21:00 στο ΘΕΑΤΡΟ-ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΣΦΑΓΕΙΟ

είσοδος: € 5/κρατήσεις: 6948 532 336

«Μια γυναίκα, νύχτα, έξω από το κουβούκλιο του φρουρού στον Άγνωστο Στρατιώτη, στην Πλατεία Συντάγματος. Μέσα εκεί, για να προφυλαχτεί από τη βροχή, στέκεται ο εύζωνος στρατιώτης. Είναι ο γιος της. Η γυναίκα του μιλάει. Είναι η μόνη της ευκαιρία. Πάντα, όποτε προσπαθούσε να του μιλήσει, αυτός έφευγε. Άρπαζε το μπουφάν της Χάρλεϋ κι ορμούσε έξω στο δρόμο.
Απόψε όμως, σκοπός ακίνητος κι αμίλητος στο μνημείο-μνήμα, δεν μπορεί να φύγει. Είναι εγκλωβισμένος σ’ εκείνο το σημείο καμπής απ’ όπου ο καθένας μας περνάει κάποια στιγμή, βγαίνοντας απ’ την ελευθερία του και μπαίνοντας στο πόστο του. Εγκλωβισμένος σ’ αυτήν ακριβώς τη στιγμή, όπου η πέτρα που κυλάει καλείται να σταματήσει ήσυχα ήσυχα σε μια γωνιά και να χορταριάσει. Θέλει δε θέλει, σ’ αυτό το σημείο βρίσκεται τώρα. Θέλει δε θέλει, ακούει τη μάνα του τώρα. Κι αυτή θα του μιλήσει. Όχι τόσο για να νουθετήσει, να γκρινιάξει, να κάνει κήρυγμα, ή να κλαφτεί, «σαν μάνα». Θα μιλήσει μόνο. «Σαν κοπέλα». Και θα του τα πει όλα. 
Για την γκρίζα, θαμπή ζωή της• πως, ξεκινώντας από τα καπνοχώραφα της Μακεδονίας στις αρχές της δεκαετίας του ‘60, και φτάνοντας στην Αθήνα του σήμερα, της ξέφυγε στη διαδρομή. Για την πολύχρωμη, κι όμως πάλι θαμπή ζωή των νέων παιδιών εδώ, τώρα, που παρόμοια βλέπει να ξεγλιστράει μέσα και από τα δικά τους χέρια. Για τη ζωή που ξεκινάει σαν ένα υπέρλαμπρο θαύμα και σύντομα καταλήγει στον κλαυσίγελο του «Πάλι καλά»…
Είναι κωμική, όπως οι περισσότερες Ελληνίδες μάνες. Ματαιωμένη, όπως πολλές Ελληνίδες γυναίκες. Τραγική. Όπως όλοι μας».

Διάρκεια παράστασης: 60’

Παίζουν: Χαρίκλεια Βαμβακίδου-Παναγιώτης Καμπούρης
Σκηνοθεσία: Διονυσία Κασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Χατζηλάου
Σχεδιασμός σκηνικού: Γιάννης Καματερός
Κατασκευή-επιμέλεια σκηνικού: Νίνος Γρηγοριάδης
Κοστούμια-μακιγιάζ: Αρχοντία Χατζηλάου
Μουσική επιμέλεια: Διονυσία Κασίου
Χειρισμός ήχου: Σπύρος Σαρούκος
Σχεδιασμός φωτισμών: Μάνθος Αρμπελιάς
Χειρισμός φωτισμών: Κορίνα Κραμπουσανού Φροντιστήριο: Γιώργος Ανθούλης

Ευχαριστούμε θερμά τον Ταξίαρχο Κω κ. Σεργεντάνη, τον Διονύση Τραυλό και τον Κώστα Ματθαίου από την Πάτμο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ