ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ξεχωριστό κλείσιμο του 3ημέρου Ποίησης στην Κω με Κλεονίκη Δεμίρη «Το ποίημα που έγινε τραγούδι» & η βράβευση των παιδιών που διακρίθηκαν απόψε στο Χάνι

3
1436

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο γιορτάστηκε φέτος στην Κω η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με ένα γεμάτο και πλούσιο τριήμερο δραστηριοτήτων με το μαθητικό διαγωνισμό ποίησης να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Τα ποιήματα των μαθητών που έλαβαν μέρος, θα εκδοθούν και ένα επιλεγμένο ποίημα, παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στην αποψινή συναυλία σε μελοποίηση από την συνθέτρια  Σοφία Καμαγιάννη και σε ερμηνεία της Κλεονίκης Δεμίρη. το οποίο  θα κυκλοφορήσει ψηφιακά.

Το ποίημα αυτό το οποίο επελέγη ήταν της μαθήτριας, Μαρίας Δαρίδου. Βραβεύθηκαν επίσης από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ και των Σχολικών Επιτροπών Μ. Ζερβό και την Αντιπρόεδρο Ειρ. Χατζηχριστοφή και όλοι οι μαθητές/τριες που πήραν μέρος με τις δημιουργίες τους στον μαθητικό διαγωνισμό ποίησης ο οποίος έγινε στο πλαίσιο του 1ου φεστιβάλ ποίησης του Δήμου Κω.

Ειδικότερα στο πλαίσιο των δράσεων του τριημέρου:

-Η συνθέτρια Σοφία  Καμαγιάννη πραγματοποίησε εκπαιδευτικά εργαστήρια σε σχολεία της περιοχής μας και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με θέμα «Από τη μελοποίηση στο ηχητικό περιβάλλον».

-Οι μαθητές της Κω απήγγειλαν ποιήματα των μεγάλων μας ποιητών στις πλατείες και στους δρόμους της πόλης, όπως και στην αποψινή συναυλία.

Η αποψινή συναυλία στο Χάνι με την γνωστή ερμηνεύτρια και φίλη της Κω, Κλεονίκη Δεμίρη που είχε τίτλο: «Το ποίημα που έγινε τραγούδι «.

Μια συναυλία μελοποιημένης ποίησης με την Κλεονίκη Δεμίρη στο τραγούδι και την  Σοφία Καμαγιάννη στο πιάνο  με ποιήματα – τραγούδια που έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζουν να εμπνέουν με τη δύναμή τους και τις νεότερες γενιές.

Η κορύφωση της βραδιάς ήταν βέβαια πρώτη εκτέλεση του επιλεγμένου ποιήματος της μαθήτριας Μαρίας Δαρίδου που καταχειροκροτήθηκε.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων: ο π. Κωνσταντίνος Καματερός ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ και των Σχ. Επιτροπών Μ. Ζερβός, η Αντιπρόεδρος Ειρ. Χατζηχριστοφή, η Υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Τριανταφυλλοπούλου, η σύζυγος του Δημάρχου Χρ. Μανωλέρη-Κυρίτση, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Χρυσουλάκης, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κω Φ. Παπανικολάου, Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. που έφεραν ποιήματα και χειροποίητους σελιδοδείκτες στους χώρους εργασίας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ