ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΒΑΡΚΑΣ: Είμαστε τυχεροί που έχουμε στο τόπο μας δημιουργούς όπως τον Γιώργο Παπαντωνίου και την Ευανθία Μπινιά

3
830

ΚΩΣ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Για άλλη μία χρονιά παρακολουθήσαμε μια ακόμη θεατρική παράσταση των αγαπητών μας Γιώργου Παπαντωνίου και Ευανθίας Μπινιά στην Κέφαλο, λίγο πριν το Πάσχα όπως το έχουν πλέον καθιερώσει. Ίσως έπρεπε να τους ευχαριστήσω για αυτά που μας προσφέρουν τόσα χρόνια τώρα, μπροστά στο αγαπημένο τους ακροατήριο τους συμπατριώτες μας Κεφαλιανούς και όχι μόνο, που κατέκλυσαν για άλλη μια φορά την αίθουσα του νέου Δημοτικού σχολείου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και μένοντας απέξω αρκετοί συμπατριώτες μας , όμως ο Γιώργος από μετριοπάθεια που τον χαρακτηρίζει δεν το δέχθηκε , γι` αυτό και γράφω λίγα λόγια .

Είναι αλήθεια ότι όταν υπηρέτησα τον Δήμο Ηρακλειδών και την Κέφαλο φυσικά ,στενός συνεργάτης μου ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπαντωνίου ,υπεύθυνος του Πολιτισμού στον Δήμο μας ,μία από τις προτεραιότητες μας ήταν και η κατασκευή του συγκεκριμένου Δημοτικού σχολείου, αλλά και πλάι σ`αυτό η κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου πολλαπλών χρήσεων αντάξιου της ιστορίας του πολιτισμού και της Αίγλης της παλιάς πρωτεύουσας του νησιού μας (Η μελέτη του συγκεκριμένου έργου είναι κατατεθειμένη στον Δήμο και περιμένει την υλοποίηση του) . Η Κέφαλος βέβαια χρειάζεται, εκτός πολλών άλλων και πιο μεγάλο και πιο άνετο χώρο – για πολλές χρήσεις ,ιδιαίτερα όμως για τέτοιου είδους εκδηλώσεις ,αλλά και άλλες που θα προβάλλουν την πλούσια ιστορία και παράδοση αυτού του ευλογημένου τόπου.

Άξιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης οι συμπατριώτες μας ο Γιώργος και η Ευανθία και εμείς είμαστε από τους τυχερούς που παρακολουθούμε την καθιερωμένη πλέον παράσταση σχεδόν κάθε χρόνο ,καθηλωμένοι στις καρέκλες ή όρθιοι άλλοτε γελώντας και άλλοτε κλαίγοντας μέσα από ότι όμορφο -ευχάριστο ή δραματικό συνέβαινε και συμβαίνει σ’αυτόν τον τόπο που αγαπάμε .

Είμαστε τυχεροί συμπατριώτες μου που έχουμε στο τόπο μας δημιουργούς όπως τον Γιώργο Παπαντωνίου και την Ευανθία Μπινιά .

Φέτος μάλιστα έγραψαν και παρουσίασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο , την νεώτερη αυτοδιοικητική Ιστορία της Κεφάλου ,του πρώην Δήμου Ηρακλειδών, αλλά και του ενιαίου πλέον Δήμου του Νησιού μας , από την Απελευθέρωση μέχρι σήμερα .

Ανέδειξαν με τα τόσα θεατρικά δρώμενα ,ταλέντα πολλά !

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς , παιδάκια που μετέφεραν το χθες στο σήμερα με τις παραδοσιακές στολές τους και τώρα είναι επιστήμονες , επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και δημιουργοί οι ίδιοι πλέον .

Τίμησαν πολλούς συμπατριώτες μας ,απλούς ανθρώπους του λαού μας ,του μόχθου του βουνού του κάμπου και της θάλασσας .

Ένωσαν και συνεχίζουν με τον τρόπο τους να ενώνουν όλη την τοπική κοινωνία από τις πολύ μεγάλες ηλικίες αλλά και την νεολαία ιδιαίτερα που της δίνουν μεγάλη σημασία .

Και αυτό το μπόλιασμα της νεολαίας μας με αρχές και αξίες διαχρονικές είναι το πιο παρήγορο σημάδι Ελπίδας για το μέλλον του κάθε τόπου .

Θέλω να τούς ευχαριστήσω άλλη μια φορά από τα βάθη τις καρδιάς μου γι’αυτά τα πολλά που προσφέρουν στο τόπο μας .

Εύχομαι να είναι πάντα καλά και να συνεχίσουν να δημιουργούν και να προσφέρουν.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Α. ΒΑΡΚΑΣ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κως 2023 θεοδοσης βαρκας δίπλα στον λαό της Κω του νησιού Ιπποκράτη

  2. Κύριε Βαρκά μπράβο σας για την τοποθέτηση σας σχετικά με τις θεατρικές παραστάσεις στην Κέφαλο και ναι αξίζουν συγχαρητήρια στον Γιώργο Παπαντωνίου και στην Μπινιά Ευανθία!!!! Αλλά δεν πιστεύω ο απότερος στόχος σας να είναι η ανάμειξη σας πολιτικά με τον απερχόμενο Δήμαρχο….Έτσι συγνώμη σε εκτιμούσα αλλά δεν θα πάρω…Αρκετά τόσα χρόνια…Μην κάνετε το λάθος…Παρατάξεις υπάρχουν και άλλες…

  3. ΘΕΟΔΟΣΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΕΔΕΙΝΕΣ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ