ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Άγνωστοι Κώοι αντιστασιακοί κατά την περίοδο Τουρκοκρατίας και Ιταλοκρατίας» η ομιλία του Θ. Μουζουράκη στη Χάβρα

4
1817

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε απόψε στην πρώην Εβραϊκή συναγωγή Κω η εκδήλωση που διοργάνωσε π Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ» με την ομιλία του Θεολόγου Εκπαιδευτικού Θεόφιλου Μουζουράκη, το θέμα της οποίας ήταν: «Άγνωστοι Κώοι αντιστασιακοί κατά την περίοδο Τουρκοκρατίας και Ιταλοκρατίας».

Την ομιλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά βίου μάθησης και Απασχόλησης Γ. Κρητικός, η Αντιδήμαρχος Σ. Βλάχου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κω Γ. Χρυσουλάκης, εκπαιδευτικοί και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οχι στον οδοστρωτήρα των πανανθρώπινων αξιών της νέας τάξης

    Σημαντικά όσα ανέπτυξε ο κ. Καθηγητής. Είναι χρέος μας η μνήμη και η τιμή προς όσους διαχρονικά και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής συνεισέφεραν στο να μπορούμε σήμερα εμείς να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που βάναυσα και σήμερα καταπατούνται μέσω του ελέγχου και των στημένων κυβερνήσεων απο τη νέα τάξη ς και της οικονομικής εξάρτησης των κρατών .

  2. και όσοι πλούτισαν, επί κατοχής, συνεργαζόμενοι παντοιοτρόπως με τους κατακτητές. Η ανυπαρξία τιμωρίας ευνοεί τις ίδιες οικογένειες μέχρι τις μέρες μας. Το Εθνικό Μέτωπο Πανδωδεκανησιακής Απελευθέρωσης το 1947 κηρύχτηκε παράνομο και τα μέλη του κατηγορήθηκαν επί εσχάτη προδοσία, αυτό ήταν το διάδοχο καθεστώς της κατοχής… μαυραγορίτες και παπατζήδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.