ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Με επιτυχία το 2ο Σεμινάριο Παραδοσιακού Τοπικού Τραγουδιού

1
492

2ο Σεμινάριο Παραδοσιακού Τοπικού Τραγουδιού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ημερο 7 & 8/02/2020 το 2ο σεμινάριο παραδοσιακού τοπικού τραγουδιού στην αίθουσα του συλλόγου μας στην πόλη της Κω, υπό την καθοδήγηση του κ. Μαντζούρη Δημήτρη(δάσκαλος παραδοσιακού τραγουδιού και συνεργάτης του Κ.Ε.Π.Ε.Μ – Ωδείο «Σίμων Καράς») οι συμμετέχοντες διδάχθηκαν αλλά και τραγούδησαν με τον τρόπο που απέδιδαν τα τραγούδια στα καθιστικά(κυρίως) γλέντια οι γονείς και οι παππούδες μας! Την 2η μέρα είχαμε την χαρά και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό, να έχουμε μαζί μας τον Φίλιππο και την Ευφημίδα Θεοφιλίδη, δύο ανθρώπους κιβωτούς του παραδοσιακού τοπικού τραγουδιού, οι οποίοι μας τραγούδησαν αλλά και μας έδωσαν χρήσιμες συμβουλές!

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν για την διάθεση και το μεράκι τους, αλλά και για την συνεισφορά τους στο γλέντι που ακολούθησε του σεμιναρίου. Επίσης ευχαριστούμε τον Δημήτρη Μαντζούρη, έναν λάτρη της Κώτικης παράδοσης και πολύτιμο πλέον σύμβουλο και  συνεργάτη, τον Νικολιό Χατζηνικολάου και τον Ιπποκράτη Πατάκο οι οποίοι, με τα λαούτα τους, πλαισίωσαν τις δύο μέρες του σεμιναρίου.

Το παραδοσιακό Κώτικο τραγούδι όπως λεγόταν από τους μερακλήδες προγόνους μας, στα καθιστικά γλέντια σε καφενεία, σε σπίτια, σε μάντρες είναι εξαιρετικό, είναι μοναδικό και είναι καθήκον μας όχι μόνο να το μάθουμε, αλλά να το διασώσουμε και να το διαδώσουμε και δράσεις όπως αυτή πιστεύουμε ότι συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Σύλλογος Φίλων Μουσικής «ΑΡΙΩΝ»

Μπροβάλετε-Μπροβάλετε Δράσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. η προσπάθεια σας! Κανείς δεν το είχε σκεφτεί τόσα χρόνια;;; Μας έφαγε η εμπορικότητα και ο τουρισμός! Συνεχίστε έτσι και μακάρι να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο
    Γ.Ι – Ασφενδιου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ