ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Εντυπωσιακό Αποκριάτικο σεργιάνι στο Ζηπάρι & παρουσίαση παραδοσιακών αποκριάτικων δρώμενων από ΘΕΟΚΡΙΤΟ

3
7037

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ένα πολύ εντυπωσιακό αποκριάτικο σεργιάνι στους δρόμους του Ζηπαριού και στην συνέχεια στο Θεατράκι Κ. Κιαπόκας, με παραδοσιακές στολές και δρώμενα καρναβαλιού απ’ όλη την Ελλάδα παρουσίασε το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασφενδιού «ο Θεόκριτος» σε συνεργασία με την Κοινότητα Ασφενδιού.

Όλες οι εντυπωσιακές στολές που βλέπεται φτιάχτηκαν από τα ίδια τα μέλη του συλλόγου έπειτα από εργασία και προσπάθεια πολλών ημερών παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο θέαμα για τα τοπικά δεδομένα, διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους που πήραν μέρος και το παρακολούθησαν.

Παράλληλα ανάρπαστα έγιναν τα παραδοσιακά κατημέρια στο περίπτερο του συλλόγου και τα οποία έφτιαξαν εθελόντριες από την λέσχη φιλίας Ζηπαρίου (όλες όσες εργάστηκαν και πρόσφεραν για την σημαρινή εκδήλωση αναφέρονται ονομαστικά στο τελευταίο βίντεο, όπως και οι παραδοσιακοί μας μουσικοί οι οποίοι έπαιξαν για τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου: Μ. Κεφαλιανός (βιολί), Μ. Πόγιας (ακορντεόν-τραγούδι), Θ. Παπαϊωάννου (λαούτο) και Χρήστος Κασιώτης (τουμπερλέκι).

Σημειώνεται ότι τμήματα του Θεόκριτου θα πάρουν μέρος και στο Αποκριάτικο σεργιάνι που θα γίνει το Σάββατο το μεσημέρι στην πόλη της Κω με κατάληξη την πλ. Ελευθερίας.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους.

  • Ευχαριστούμε πολύ τέλος την φίλη Διονυσία, όπως και τις μικρές μας φίλες  Βιολέτα και Θωμαή για τις φώτο και τα βίντεο από το αποκριάτικο σεργιάνι, το γαϊτανάκι,  τις «κοκκάλες» καθώς και όλα τα αρχικά δρώμενα τα οποία δεν προλάβαμε 🙂

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στερείστε χιούμορ, έπρεπε να καλέσετε και να είναι παρόντες ο «Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ» και ο «ΨΗΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ».

    Αυτοί είναι οι….της πρώτης σειράς με τα καμώματα τους…

  2. χερομε που σας βλεπο συντροφοι, γιατι εδω στο Αμστερνταμ δεν μπορις να κικλοφορισις στο δρομο. Σιμμοριες Ελβετων και Φιλανδων τρομοκρατουν τους περαστηκους και Σουηδοι πρεζεμποροι βρισκοντε σε καθε γωνια

  3. Αξιζουν πολλά συγχαρητηρια στον Θεοκριτο και σε όλους όσους συνέβαλαν ώστε να περασουμε ένα ευχάριστο απόγευμα μέσα σε αποκριατικο πνεύμα και να αναβιωσουμε τα έθιμα του χωριού μας,τα οποία πρέπει να διατηρησουμε και να παραδωσουμε αργότερα και στις επόμενες γενιές. Πολλά ΜΠΡΑΒΟ σε όλους παιδιά και του χρόνου με υγεία και ακόμα μεγαλύτερο ξεφαντωμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ