ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Β ΈΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Παρασκευή 1.οο μ.μ. στο Δημαρχείο Κω

11
772

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αρ. Πρωτ. : 39/25 -09-2017

Συμμετέχουμε στην ημέρα κινητοποίησης

για τα δικαιώματα των αναπληρωτών στις 29 Σεπτέμβρη.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε αναπληρωτή.

Για μια ακόμα χρονιά, το καθεστώς της ομηρίας-ανασφάλειας συνεχίζεται, παρά τις υποσχέσεις και αυτής της κυβέρνησης για μόνιμους διορισμούς. Στην πρώτη φάση διορισμών των αναπληρωτών παρέμειναν χιλιάδες κενά σε όλη την χώρα , πολλές δεκάδες στην περιοχή μας.

Οι μισθοί πείνας ανάγκασαν φέτος τους συναδέλφους μας στην Σαντορίνη και στη Μύκονο, όπου η διαμονή κοστίζει υπέρογκα,   να κοιμούνται στην παραλία ή στα αυτοκίνητά τους.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στέκει στο πλάι των συναδέλφων αναπληρωτών. Συμμετέχει στη μέρα πολύμορφων κινητοποιήσεων – παρεμβάσεων σε δήμους , περιφέρεια – επαρχεία, στις 29η Σεπτέμβρη .

Δεν παραιτούμαστε, επιμένουμε στο δίκαιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Παλεύουμε συλλογικά, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας για:

 • Μόνιμους – μαζικούς διορισμούς και σταθερή δουλειά για όλους.

 • Αύξηση στους μισθούς μας – Ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.

 • Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας για όλους τους αναπληρωτές.

 • Εξίσωση των αδειών ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής με τους μόνιμους συναδέλφους.

 • Έκδοση πάσο με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 • Δωρεάν σίτιση για όλους.

 • Επίδομα στέγασης και θέρμανσης.

 • Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δίνουμε τον αγώνα μας για την παιδεία που δικαιούνται οι μαθητές μας. Απαιτούμε:

 • Άμεση κάλυψη όλων των κενών , όλων των ειδικοτήτων.

 • Κάλυψη με παράλληλη στήριξη των 5000 χιλιάδων μαθητών που έχουν γνωμάτευση. Ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή.

 • Να ξεκινήσει άμεσα η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία , σε όλα τα νησιά

Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να δυναμώσουμε τον αγώνα
για την παιδεία και για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.
Καλούμε όλους τους αναπληρωτές να συσπειρωθούν στην ΕΛΜΕ και να συμμετέχουν ενεργά για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Β ΈΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη

ΣΤΗΝ ΚΩ, 1.οο μ.μ. στο Δημαρχείο Κω

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ψήφισμα συμπαράστασης

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου συμπαραστέκεται στους συναδέλφους Μάρκο Σκούφαλο, Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου, αιρετό του ΠΥΣΠΕ Ν. Χίου και μέλους του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δ. Χίου και Γιώργη Αμπαζή,  Πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χίου στο Β. Αιγαίο με τη ΛΑ.Σ. και  ταμία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δ. Χίου,  που συνεχίζουν να διώκονται από τον πρώην ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή και διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες.
Ύστερα από σειρά καταγγελιών, μηνύσεων ο ενάγων διασύρει εδώ και χρόνια τους δύο συνδικαλιστές προσπαθώντας να πλήξει το κύρος τους στη χιώτικη κοινωνία. Στα πλαίσια αυτά, εξ αναβολής δικάζονται εκ νέου στις 2-10-2017.
Οι δυο συνδικαλιστές δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στη δράση και τη λειτουργία αυτών των «επιχειρήσεων», ενάντια στις απευθείας αναθέσεις και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Συγχρόνως διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Καταδικάζουμε κάθε απόπειρα τρομοκράτησης κάθε ανθρώπου, κάθε αγωνιστή, κάθε φορέα  που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν αυτές προέρχονται.  Αντιστεκόμαστε στην ποινικοποίηση των αγώνων και στην παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βάλε και άλλα μάστορα, να μας δίνουν και προφυλακτικά, σαν δεν ντρέπεστε βρε γελοιωδέστεροι των γελοίων, ξέρετε ότι οι διορισμοί είναι θέμα μνημονίων και μάλιστα του πρώτου που μίλαγε για 5 αποχωρήσεις μία πρόσληψη, τολμάτε να μιλάτε για αύξηση στους μισθούς, όταν όλη η Ελλάδα στενάζει, παράλληλα με δωρεάν σίτιση στέγαση και θέρμανση, αυτά ούτε στη Σοβιετική Ένωση γίνονταν, είστε εκτός τόπου και χρόνου και πάνω από όλα εκτός πραγματικότητας

   • Για τα εκατομύρια των Ελλήνων χριστιανών είναι πολύ χρήσιμοι. Για τους εκατοντάδες άθεους κομμουνιστές σαν εσένα, χρήσιμο είναι ένα βιβλίο για τις δολοφονίες του φασίστα Στάλιν και τα εγκλήματα του Ζαχαριάδη ακόμη και ενάντια στους δικούς σας!!!

 2. οι μισθοι να αυξηθουν για ολους τους εργαζομενους ιδιωτικο-δημοσιο τομεα.

  αυτα μονο ο παπαδοπουλος η χουντα τα εκανε χωρις δανεια!!!!

 3. Σαν δε ντρεπόσαστε γιά το πως καταντησατε τα σχολεία και την Παιδεία με τα συνδικαλιστικά σας παιχνίδια και την κομματοκρατία σας.
  Ρωτήστε τους μαθητές σας γιά τί άποψη έχουν γιά εσάς, που θέλετε και μονιμοποίηση. Εξω από τα σχολεία οι κομματοπατέρες. Εξω!!!

  • σιγά τους ανυποχώρητους και τους δυναμικούς συνδικαλιστές της πλάκας, που πάει το μπράβο λοιπόν βρε κουμουνιστοκαμουζέλλα

 4. Κ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΧΑΙΝΕΙ Κ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΣ.ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΑΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ Κ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.