ΠΕΜΠΤΗ 21/12 Προβολή ΚΙΛΕΚΩ στο 2ο Γυμνάσιο, στις 21:00

0
287

«Ο εμποράκος» – η τελευταία ταινία του Asghar Farhadi

Εκτάκτως, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου! Ο αγαπημένος σκηνοθέτης της ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ επιστρέφει!

Ο Ασγκάρ Φαραντί παρατηρεί το σύγχρονο Ιράν με το μοναδικό του βλέμμα – άνδρες, γυναίκες, χώρα σε κατεδάφιση. Ρόλοι, σύμβολα, παραδόσεις που πρέπει να επαναξεταστούν. Ποιος είναι ο ρόλος του σύγχρονου άντρα; Ποια η -όποια- επιτυχία του; Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο 69ο Φεστιβάλ Καννών.

 
Το τρειλερ της ταινιας εδω

***

 
21/12 Ο Εμποράκος |  Forushande
2016 | Ιράν, Γαλλία | 124′ | σκηνοθεσία: Asghar Farhadi
με τους: Taraneh Alidoosti, Shahab Hosseini, Babak Karimi
Ο Emad και η Rana πετάγονται ένα βράδυ αλαφιασμένοι από τον ύπνο τους: η πολυκατοικία τους καταρρέει, τα θεμέλια τρίζουν, ρωγμές χαράζουν τις κολώνες, το διαμέρισμά τους δεν είναι πλέον ασφαλές. Εκείνος δάσκαλος τα πρωινά στο Γυμνάσιο της γειτονιάς, εκείνη συμπρωταγωνίστριά του τα βράδια στον ερασιτεχνικό τους θεατρικό θίασο. Στο νέο τους διαμέρισμα όμως θα βρεθούν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη που έχει να κάνει με την προηγούμενη ένοικό του.
Ο Farhadi παρατηρεί την εξέλιξη, τις συνέπειες και τις επιπτώσεις μιας πράξης που θολώνει όσο περνά η ώρα και θίγει αθόρυβα μια κοινωνία που κρίνει, ακόμη κι όταν δεν «μιλά», με καίριες σκηνοθετικές τοποθετήσεις, διεισδύοντας σαν ταύρος σε υαλοπωλείο στον ψυχισμό των ηρώων του. Απόκρυφα μυστικά, κρυφές ζωές, ενοχές, ηθικά διλήμματα, απανωτές ανατροπές. Σκηνές γνήσιας αμηχανίας, όπου ο διαχωρισμός δικαίου – αδίκου είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η αλήθεια και το ψέμα σε διαρκή σύγκρουση. Η ταινία τιμήθηκε με βραβείο σεναρίου και αντρικής ερμηνείας στις Κάννες και «ξαναδιαβάζει», με δημιουργικό και αριστουργηματικό τρόπο, το θεατρικό έργο του Arthur Miller, «Ο Θάνατος του Εμποράκου».
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ