Απίστευτο: Εστιατόριο χρέωσε 1.143 ευρώ για τέσσερις μπριζόλες και τώρα πρέπει να πληρώσει 20.000 ευρώ πρόστιμο!

1
1064
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πρόστιμο για αισχροκέρδεια της τάξεως των 20.000 ευρώ επεβλήθη σε ιδιοκτήτες εστιατορίου στη Βενετία, οι οποίοι χρέωσαν 1.143 ευρώ σε Ιάπωνες τουρίστες για τέσσερις μπριζόλες, ένα πιάτο με ψαρικά, δύο ποτήρια κρασί και νερό, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Ιάπωνες έκαναν επίσημη καταγγελία στην αστυνομία όταν επέστρεψαν στην Μπολόνια, όπου σπουδάζουν ιταλική κουζίνα. Η μόνη απόδειξη που είχαν για το τι τους χρέωσε το εστιατόριο ήταν η απόδειξη από την πιστωτική τους κάρτα.

Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους, των αρχών, στο εστιατόριο, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, διαπιστώθηκε σωρεία παραβιάσεων των κανονισμών περί υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και παραβάσεις διατάξεων για την ακριβή περιγραφή των προϊόντων που προσφέρει.

Αν και δεν έχουν υπολογιστεί επίσημα, οι παραβάσεις αναμένεται να κοστίσουν στην επιχείρηση πολλά χρήματα.

Ωστόσο, δεν διαπιστώθηκαν λόγοι για να κλείσει το εστιατόριο.

Επίσης, το εστιατόριο έχει μπει στον έλεγχο των αρχών που είναι αρμόδιες για το οικονομικό έγκλημα, καθώς απέτυχαν να δώσουν στο γκρουπ των τουριστών απόδειξη που να περιγράφει πλήρως το γεύμα.

Παρέμβαση στο ζήτημα έκανε και ο δήμαρχος της Βενετίας, που δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει αυτό το ντροπιαστικό περιστατικό και, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

Παρόμοιες έρευνες διεξάγονται και σε κοντινά εστιατόρια, για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες για πανάκριβες χρεώσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ