ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η χοροεσπερίδα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας με ανακοινώσεις για νέα σχολεία & 8ο Νηπιαγωγείο Κω, στη Νέα Φαντασία

6
3035

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με χορό, διασκέδαση αλλά και «ειδήσεις» σε ότι αφορά τις σχολικές εκκρεμότητες, πραγματοποιήθηκε απόψε η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Νέα Φαντασία.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου Ν. Ράπτης, ο Πρόεδρος των Σχ. Επιτροπών Μ. Ζερβός, ο Αντιδήμαρχος Θ. Μουζουράκης, οι Δημ. σύμβουλοι Ν. Μυλωνάς και Σεβ. Μαραγκός, ο αναπληρωτής επικ. του Οράματος Γ. Φραγκούλης και πολλοί εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τις οικογένειές τους. ο πρ. Προϊστάμενος Θ. Σχουλλής κ.α.

Την εκδήλωση άνοιξε με ένα θερμό καλωσόρισμα η Πρόεδρος του Συλλ. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μαρία Ψύρη καλώντας στο βήμα για ένα σύντομο χαιρετισμό τον Δήμαρχο Κω και τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Κω στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην «αναστάτωση» που προκάλεσε σε εφτά σχολεία και στη μαθητική κοινότητα συνολικά, ο σεισμός του περασμένου Ιουλίου, δηλώνοντας ότι μετά την έγκριση από τον ελεγκτικό συνέδριο το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν οι ανάδοχοι έτσι ώστε να αποθοδούν τα σχολεία στην πόλη της Κω, το συντομότερο δυνατόν.

Σε ότι αφορά τις ελλείψεις σύγχρονων εκπαιδευτηρίων, μια θετική εξέλιξη είναι ότι ο δήμος θα έχει τη δυνατότητα από την επόμενη χρηματοδοτική περίοδο να εντάξει έργα ανέγερσης νέων σχ. κτηρίων. Κυρίως δημοτικών στα χωριά (Πυλί-Αντιμάχεια), αλλά και στην πόλη της Κω νέων Νηπιαγωγείων, των οποίων θα ετοιμαστούν οι μελέτες σε συνεργασία της Σχ. Επιτροπής με τις ΤΥ. Επίσης, σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ράπτη που ήταν παρών και με δεδομένο ότι με απόφαση της κεντρικής διοίκησης λύνονται τα χέρια των δήμων ώστε ακόμα και με απευθείας αναθέσεις να μπορεί να βρει κτήρια κατάλληλα για σχολική στέγη, θα λειτουργήσει στην πόλη της Κω από τον προσεχή Σεπτέμβριο το 8ο Νηπιαγωγείο.

Στόχος επίσης είναι το 4ο Νηπιαγωγείο να πάει στην δική του στέγη, κατέληξε ο Δήμαρχος Κω.

Ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ράπτης από την πλευρά του δήλωσε (και το έχει επισημάνει -όπως τόνισε- και στις προιστάμενές του αρχές) ότι οι εκπαιδευτικοί της Κω είναι οι πιο αδικημένοι εκπαιδευτικοί στη Δωδ/σο και αυτό έχει αντανάκλαση και στην λειτουργία τους με επιπλέον φόρτο, όσο και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Τέλος ο κ. Ράπτης ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Σχ. Επιτροπής Μ. Ζερβό για την άψογη συνεργασία τους,  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι συνεργάζεται με 17 Προέδρους στα Δωδ/σα αλλά κανένας δεν έχει την κινητικότητα που έχει ο Μ. Ζερβός.

Η βραδιά κύλησε με πολύ χορό και διασκέδαση με την δυναμική ορχήστρα των: Μανώλη Μάμμη (λύρα-τραγούδι), Εμαννουέλα Βαληνάκη (τραγούδι), Κώστα Μέρη (μπουζούκι), Νίκο Τσατσακλά (λαούτο), Μανώλη Φραζή (πλήκτρα) & Βασίλη Κατσαφάδο (ντραμς).

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΖΕΙ …. ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΠΕΥΘΕΙΝΕΤΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΝΗΠΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ