Η τριμελής εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο – Υποψηφιότητες έως 9/4

1
73
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχθηκε στην Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδ/σου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μάρτη 2018 ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το καταστατικό:

Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν την Δευτέρα 9 Απρίλη 2018 ,στην έδρα του Εργατικού Κέντρου από ώρα 19:00 εως 20:00

Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου ΔΣ , Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντ/που ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 12 Απρίλη 2018 από ώρα 14:00-19:00.

Οι αντ/ποι ψηφίζουν με αστυνομική ταυτότητα ή βιβλιάριο ασθενείας.

Πραγματοποιήθηκε η Εκλογική Γενική Συνέλευση των αντ/πων του Εργατικού Κέντρου Β. Συγκ/τος Δωδ/σου την Παρασκευή 30 Μάρτη 2018.

Τόσο από την εισήγηση της Διοίκησης όσο και από τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων μεταφέρθηκε εμπειρία από τους αγώνες και δράσεις του προηγούμενου διαστήματος, οι αδυναμίες αλλά και οι δυσκολίες που προκύπτουν στις σημερινές σύνθετες συνθήκες με την κυριαρχία του αρνητικού συσχετισμού με την πλειοψηφία να κρατά ακόμη ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συσχετισμός που δεν έχει σταματήσει να ενισχύει την κυβερνητική πολιτική. Και την κυβερνητική πολιτική που μπορεί να εναλλάσσεται πότε το μαστίγιο της δεξιάς -φιλελεύθερης ή νεοφιλελεύθερης διαχείρισης ,πότε με το καρότο του «αριστερού» αυτοπροσδιορισμού και φρασεολογίας ,με ισχυρά στηρίγματα και στις δυο περιπτώσεις από τους μηχανισμούς του κεφαλαίου σε ΕΕ -ΝΑΤΟ και αλλού .

Εκτιμήθηκε πως ο ταξικός προσανατολισμός του Εργατικού Κέντρου ,η συμπόρευση του με το ΠΑΜΕ που η ακτινοβολία του πλέον ξεπερνά τα σύνορα της χώρας,βοηθά έτσι ώστε να γίνονται σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση των αποφάσεων μας για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Παρά τα θετικά αποτελέσματα που μετρούνται από την αύξηση των συνδικαλισμένων και των αντ/πων ,παραμένει προς κατάκτηση η μαζικότερη συμμετοχή , η ενίσχυση των δεσμών του Εργατικού Κέντρου με τα Αβάθμια σωματεία ,με τους ίδιους τους εργαζόμενους της περιοχής,η καλή λειτουργία των σωματείων,η ενεργοποίηση ακόμα και ίδρυση νέων.

Έχοντας λοιπόν επίγνωση των δυσκολιών και των εμποδίων που ορθώνονται στην πάλη για την οργάνωση της ταξικής πάλης, προωθητική δύναμη παραμένει η γνώση του πρωτοπόρου και επαναστατικού ρόλου της Ε.Τ.

Με βάση την πείρα που έχει συγκεντρωθεί από τις εξελίξεις, τους αγώνες και την δράση , με την υπερψήφιση του απολογισμού -διοικητικού και οικονομικού αποφασίστηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης

-να συζητηθεί καλύτερα με τους εργαζόμενους το πλαίσιο των αιτημάτων που περιέχει τις δικές μας άμεσες ανάγκες, την αναπλήρωση όλων των απωλειών ,την αξίωση να ζήσουμε όπως αρμόζει στις σύγχρονες συνθήκες τεχνολογικής και επιστημονικής προόδου.

-να συζητηθεί καλύτερα με τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο η ανάγκη συσπείρωσης και οργάνωσης με αυτό το πλαίσιο .Να ενταθούν οι προσπάθειες για συντονισμό και συμπόρευση με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ.

Η συζήτηση αυτή θα οδηγεί αναπόφευκτα στην αποκάλυψη της απατηλής κυβερνητικής επιχειρηματολογίας, αλλά και της εργοδοσίας και του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας της, θα βελτιώσει τη θέση και των εργαζομένων.

Κεντρικό ζήτημα που συνεχίζουμε ακούραστα και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις είναι αυτό για τις ΣΣΕ. Η πάλη αυτή είναι η συνέχεια της δράσης του προηγούμενου διαστήματος, που συσπείρωσε 536 συνδικαλιστικές οργανώσεις που κατέθεσαν πρόταση νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις στη Βουλή, την οποία η κυβέρνηση πέταξε στα αζήτητα.

Η πάλη για ΣΣΕ δένεται με τα ζητήματα σταθερής εργασίας και προστασίας των ανέργων, για τις παροχές υγείας και την κοινωνική ασφάλιση, για την παιδεία και πρόνοια.

Οφείλουμε να ανοιχτεί ο βηματισμός για θέματα νεολαίας και για τη γυναίκα όπως να αναδειχθούν καλύτερα τα ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων, αντισεισμικής θωράκισης,υγιεινής και ασφάλειας αλλά και το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, διακοπές και πολιτισμό.

Επίσης αποφασίστηκε ο σχεδιασμός του ΕΚ μπορεί να εμπλουτιστεί με πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή που μυρίζει έντονα μπαρούτι. Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο οφείλει να δυναμώσει με ρητή άρνησή μας η χώρα μας, τα λιμάνια μας, τα νησιά μας, τα αεροδρόμια μας, να γίνουν βάσεις και ορμητήρια για τις ιμπεριαλιστικές σφαγές και τα παιδιά μας που υπηρετούν στο στρατό κρέας για τα κανόνια τους. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα Νατοϊκά και ευρωενωσιακά σφαγεία.

Η Γενική Συνέλευση εξέδωσε δύο ψηφίσματα για τα μέτωπα πάλης και το διεκδικητικό πλαίσιο (ομόφωνα) και ενάντια στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο (κατά πλειοψηφία).

Εξέλεξε σύμφωνα με το καταστατικό 3μελής Εφορευτική Επιτροπή που αποτελείται από:

1)Κουλλιά Στέφανο

2)Παπαγεωργίου Φωτεινή

3)Στρουμπή Βασίλη

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ