Η Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο με την Τρίτη 1η Μάη στην πλατεία Ελευθερίας στις 10:30 /video

0
79

Με αφορμή τον εορτασμό της  Πρωτομαγιάτικης Απεργίας, το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησε χθες το απόγευμα σύσκεψη στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων με φορείς και σωματεία, για να προγραμματιστούν από κοινού οι εκδηλώσεις εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς την Τρίτη στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

dhras.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

1η ΜΑΗ 2018

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10:30Π.Μ.

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους αγωνιστές στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του ’44.

Οι ήρωες αυτοί της Τάξης μας πάλεψαν για αξιοπρεπή μεροκάματα, για 8ωρη εργασία, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, γράφοντας τις λαμπρότερες σελίδες της Ιστορίας των ταξικών αγώνων με το αίμα τους.

132 χρόνια μετά το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο και καθοδηγητικό, αφού δικαιώματα και κατακτήσεις ξηλώνονται ένα-ένα και τα αιτήματα του 1886 σήμερα που η πρόοδος της τεχνολογία και της επιστήμης έχουν κάνει άλματα, επανέρχονται προς κατάκτηση.

Εμείς οι εργαζόμενοι στον τουρισμό μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε από αυτό που συμβαίνει στους χώρους δουλειάς.

Στον τουρισμό εφαρμόζονται 14 (!) διαφορετικές –ευέλικτες- μορφές απασχόλησης.

8ωρο-5νθήμερο είναι άγνωστο για τη νέα γενιά των συναδέλφων ,ενώ οι παλαιότεροι με την προδοτική στάση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας του κλάδου που υπέγραψε πρόσφατα διετή σύμβαση θα αναγκαστούν να δουλεύουν σε συνθήκες χειρότερες με το ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου χρόνου και του δικαιώματος στην ξεκούραση .

Τα περισσότερα ξενοδοχεία στο νησί , φαίνεται πως πληρώνουν με την κατάπτυστη σύμβαση των 586 και 511€.Οι ημέρες απασχόλησης είναι περισσότερες από τις «νόμιμες» οι οποίες πληρώνονται «μαύρα».

Στα περισσότερα είτε υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις με τα στελέχη τους οι οποίες μετά ισχύουν για όλο το προσωπικό, είτε υποχρεώνουν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων με όρους απαράδεκτους όχι μόνο στο μισθολογικό κομμάτι αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα που αφορούν ειδικότητα, τόπο εργασίας, συνθήκες, ωράρια κλπ

Όλα αυτά ,αιτήματα των μεγαλοξενοδόχων εδώ και χρόνια, αποτυπώθηκαν στο χαρτί με τα μνημόνια ,τις αξιολογήσεις ,τις διευθετήσεις.

Ούτε μισό από αυτά τα αντεργατικά μέτρα ,δεν θα παρθούν πίσω στην «μεταμνημονιακή εποχή» όπως θέλει να πείσει η κυβέρνηση

Απεναντίας , ήδη συζητάνε για παράταση του προγράμματος και φυσικά απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων όσων έχουν ήδη ψηφίσει.

Ένας νέος γύρος μείωσης του αφορολόγητου έρχεται, νέα περικοπή των συντάξεων ,σε συνδυασμό του περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης.

Την ίδια ώρα τα σύννεφα του πολέμου έχουν πυκνώσει στην περιοχή μας και πραγματοποιούνται συγκρούσεις με λεία το μεγαλύτερο μερίδιο στις αγορές της ενέργειας.

Οι λαοί ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους ,η μεσόγειος έχει γίνει ένα υγρό νεκροταφείο χιλιάδων προσφύγων ,με τις ευθύνες της κυβέρνησης να είναι τεράστιες αφού η πολιτικής της εμπλέκει την χώρα μας σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης που έχει αναγορεύσει το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. προστάτη των συνόρων και του λαών της περιοχής.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δυναμώσουμε το σωματείο μας και τον αγώνα μας ενάντια σε όλα αυτά που μας καλούν να ανεχτούμε να ζούμε ως σκλάβοι των καπιταλιστών.

Ο πρωτοπόρος δρόμος που χάραξε η Πρωτομαγιά του 1886 δείχνει πως δεν είναι ανίκητοι!

Δείχνει πως μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δείχνει πως είναι ο μόνος δρόμος που θα φέρει λύση στα προβλήματά μας

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Πρωτομαγιάς

Στην ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στις 10:30π.μ.

Για τις διεκδικήσεις μας :

ΣΣΕ που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε με το ξεκίνημα της κρίσης σε εισόδημα και εργατικά δικαιώματα

Ούτε βήμα πίσω από το 5νθήμερο ,8ωρο και 40ωρο.

Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα

Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών.

Τιμή και δόξα στους νεκρούς αγωνιστές της Τάξης μας

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ