ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Μια ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή συνάντηση με Γερμανούς φοιτητές & Σκεύο Παπαϊωάννου

1
427

Μια ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή συνάντηση είχε την Παρασκευή 25 Μαϊου 2018 το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ ,μετά από πρόσκληση του καθηγητή κ. Σκεύου Παπαϊωάννου με φοιτητές του Πανεπιστημίου της πόλης Kassel της Γερμανίας ,του τμήματος Κοινωνικών Επιστημών.

Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις θέσεις του ταξικού κινήματος της χώρας και της περιοχής στους φοιτητές και τον καθηγητή τους.

Πληροφορήθηκαν για τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις της Ελλάδας και τις διαρκώς εντεινόμενες συνθήκες εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Τις δυσκολίες επιβίωσης με τους χαμηλότατους μισθούς και συντάξεις και τις υπέρογκες φορολογικές άμεσες ή έμμεσες υποχρεώσεις.

Ως την άλλη όψη του νομίσματος τους εκτέθηκε και η πλευρά της ίδιας πολιτικής εφαρμογής με αποτέλεσμά της τα τεράστια προσφυγικά κύματα. Μεταφέρθηκε η εμπειρία από τις δυσκολίες επιβίωσης των χιλιάδων ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους ,περιοχές πολύ κοντινές στην χώρα μας οι οποίες μπήκαν στο στόχαστρο της μοιρασιάς του πλούτου τους από τους «ισχυρούς» της γης ,όπως και οι δυσκολίες των ίδιων των κατοίκων που υποδέχτηκαν και υποδέχονται ακόμη πρόσφυγες.

Αναδείχθηκαν οι τεράστιες της κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υπολοίπων ενώσεων και μηχανισμών που υπηρετούν απαρέγκλιτα τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ενημερώθηκαν για τα μέτρα οργάνωσης των αγώνων και πρωτοβουλιών που αποφασίζει το Εργατικό Κέντρο ενάντια στην αντεργατική πολιτική όσο και ενάντια στην πολιτική που γεννά την φτώχια και την προσφυγιά Οι φοιτητές άκουσαν τις προτάσεις και το πλαίσιο πάλης του Εργατικού Κέντρου.

Η συζήτηση εξελίχθηκε με ερωτήσεις και με διάλογο μεταξύ των φοιτητών και των συνδικαλιστών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ ΣΚΕΥΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΠΟΥ ΈΠΑΙΡΝΕΣ ΕΠΙΔΟΤΉΣΕΙΣ ΑΠΤΟ ΒΆΘΗ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΜΕΛΈΤΕΣ ΣΤΟ ΖΙΝΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ Κ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΆ ΡΕΒΊΘΙΑ .ΤΙ ΈΓΙΝΕ .ΤΑ ΡΕΒΊΘΙΑ ΠΟΥ ΠΉΓΑΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ