Στους 37 οι νεκροί…Τα θύματα της τραγωδίας στη Γένοβα: Μια τριμελής οικογένεια που ξεκληρίστηκε, ένας ποδοσφαιριστής, δύο εργάτες που καταπλακώθηκαν από μπάζα [εικόνες]

0
236
ΟΙ 5 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία αφού τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα αναζητώντας επιζώντες μέσα στα χαλάσματα.

Σύμφωνα με την Νομαρχία, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 37, εκ των οποίων οι 5 δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και τρία παιδιά, ηλικίας 8, 13 και 13 ετώνΜεταξύ των θυμάτων είναι και τρία παιδιά, ηλικίας 8, 13 και 13 ετών

Μεταξύ των θυμάτων είναι και τρία παιδιά. Ένα 8χρονο αγόρι και δύο έφηβοι ηλικίας 12 και 13 ετών.

Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των τραυματιών που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία έπεσε στα 15, με τους 12 να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Άλλοι 12 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομείαΆλλοι 12 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία

Τρεις αγνοούνται επισήμως μεταξύ των οποίων και ένας Χιλιανός πολίτης.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίστηκαν όλο το βράδυ και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Οι ομάδες των πυροσβεστών συνεργάστηκαν και στις δύο πλευρές του ποταμού Πολτσεβέρα, όπου βρίσκονται πολλά συντρίμμια. Προς το παρόν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στους δύο από τους τρεις τομείς της έρευνας: η αριστερή πλευρά του ποταμού, όπου βρίσκονται τα ερείπια του Amiu – της περιβαλλοντικής εταιρείας του δήμου της Γένοβας και εκείνης που βρίσκεται στο κέντρο του ποταμού, όπου υπάρχουν αρκετά βαρέα οχήματα και αυτοκίνητα που συνεθλίβησαν από ένα τεράστιο κομμάτι γέφυρα που κατέπεσε επάνω τους.

Η έρευνα συνεχίζεται πλέον στην περιοχή του σιδηρόδρομου, κατά μήκος της δεξιάς πλευράς του ποταμού: εκεί οι πυροσβέστες σκάβουν ανάμεσα στα ερείπια του πυλώνα της γέφυρας, όπου κάτω από ένα τμήμα της γέφυρας που κατέπεσε έχει δημιουργηθεί ένα είδος κρατήρα με αρκετά αυτοκίνητα ακόμη μέσα.

Φωτογραφίες: AP

37 ΝΕΚΡΟΙ-ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα θύματα της τραγωδίας στη Γένοβα: Μια τριμελής οικογένεια που ξεκληρίστηκε, ένας ποδοσφαιριστής, δύο εργάτες που καταπλακώθηκαν από μπάζα [εικόνες]

Ο Ρομπέρτο Ρομπιάνο με το γιο του Σάμουελ βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε με τη γέφυρα (Φωτογραφία: Facebook)
Ο Ρομπέρτο Ρομπιάνο με το γιο του Σάμουελ βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε με τη γέφυρα (Φωτογραφία: Facebook)

Η τραγωδία με την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο, καθώς ώρα με την ώρα βγαίνουν στο φως οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων.

Μια τριμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε όταν το αυτοκίνητό της έπεσε στο κενό από ύψος 50 μέτρων μαζί με το κομμάτι της οδογέφυρας Μοράντι, που κατασκευάστηκε πριν από μισό αιώνα.

Αυτοκίνητα, φορτηγά, τόνοι μπάζων και μετάλλου έπεσαν στο ποτάμι, στις ράγες και μια βιομηχανική ζώνη από κάτω ισοπεδώνοντας αυτοκίνητα και κτίρια.

Ο Ρομπέρτο Ρομπιάνο, η γυναίκα του Ερσίλια Πιτσινίνο κι ο γιος τους Σαμουελ (Φωτογραφία: Facebook) Ο Ρομπέρτο Ρομπιάνο, η γυναίκα του Ερσίλια Πιτσινίνο κι ο γιος τους Σαμουελ (Φωτογραφία: Facebook)

Ο Ρομπέρτο Ρομπιάνο, η γυναίκα του Ερσίλια Πιτσινίνο κι ο επτάχρονος γιος τους Σαμουελ από την πόλη Καμπομορόνε βόρεια της Γένοβας βρέθηκαν τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο πάνω στην οδογέφυρα χθες γύρω στις 11:30 το πρωί.

Ο νεαρός ηλεκτρολόγος παντρεύτηκε τη γυναίκα του πριν από τέσσερα χρόνια και αναρτούσε συχνά στο λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες του γιου του και της γάτας της οικογένειας.

Τραγικό θάνατο βρήκε κι ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, που αφήνει πίσω του ορφανό ένα μικρό παιδί.

O Αντρέα Τσερούλι με το μωρό του αγκαλιά (Φωτογραφία: Facebook) O Αντρέα Τσερούλι με το μωρό του αγκαλιά (Φωτογραφία: Facebook)

Ο Αντρέα Τσερούλι σκοτώθηκε ενώ πήγαινε στη δουλειά του σύμφωνα με φίλους του που πλημμύρισαν με συγκινητικά μηνύματα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ομάδα της Γένοβας Portuali Voltri βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας του Αντρέα, του συνεργάτη, του φίλου μας, θύματος της τραγωδίας της γέφυρας Μοράντι», έγραψε η ομάδα του στο Facebook.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν κι ο 35χρονος Λουίτζι Μάτι Αλταντόνα, που πήγαινε με το φορτηγάκι του στη δουλειά του, όταν έπεσε μαζί με τη γέφυρα.

O Λουίτζι Μάτι Αλταντόνα O Λουίτζι Μάτι Αλταντόνα

Τα σωστικά συνεργεία προσπάθησαν να τον απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

ΟΙ δικοί απηύθυναν απεγνωσμένη έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς αγνοούσαν την τύχη του. Τελικά τον αναγνώρισαν αργότερα στο νοσοκομείο. Ο δήμαρχος της γενέτειράς του, του Μποργκέτο έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα στο θείο του, Τζιοβάνι «έναν υποδειγματικό πολίτη και εθελοντή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της πόλης για την απώλεια του αγαπημένου του ανεψιού στην τραγωδία της Γένοβας».

Δύο εργαζόμενοι στην εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων Ammiu καταπλακώθηκαν από μπάζα την ώρα που εργάζονταν στο νησάκι Κάμπι κάτω από τη γέφυρα. Η σορός του Μίρκο Βιτσίνι βρέθηκε το βράδυ διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι μπορεί εκείνη τη μέρα να απουσίαζε από τη δουλειά του.

Τέλος ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, επιβεβαιώσε το θάνατο ενός αγοριού στη γέφυρα, χωρίς να διευκρινίσει τι απέγιναν οι δικοί του. «Η Φλωρεντία βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας του αγοριού από την πόλη μας που έχασε τη ζωή του στην τραγική κατάρρευση της οδογέφυρα στης Γένοβα, αλλά και στο πλευρό των συγγενών όλων των άλλων θυμάτων», είπε.

Η πόλη της Γένοβας κήρυξε διήμερο πένθος για σήμερα και αύριο.

Φωτογραφίες: ΑΡ/Facebook

Πηγή:  iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ